2010 - 2011 | Kim Källström

Her transfer döneminde adı yazılır. Galatasaray bitirdi, bitiriyor, yarın İstanbul'a geliyor vs.vs. diye.. Basın sonunda doğruyu buldu ama epey geç oldu. Galatasarayımızın transferde hedefleri arasında bulunan bir başka isim ise, Lyon formasını giyen 28 yaşındaki İsveçli ortasaha oyuncusu Kim Källström. 2006 yılında 8 milyon euro karşılığında transfer olan ve 2012'e kadar geçerli 6 yıllık sözleşmeye imza attı İsveçli yıldız oyuncu. Lyon'dan ayrılmasına bu sezon kesin gözüyle bakılıyor ve 9 milyon euroluk transfer bedelinde indirime gidilebileceği konuşulanlar arasında. Lyon'un en büyük özelliğidir, sözleşmesinin bitmesine 1-2 yıl kala oyuncularını satışa çıkarır yada talipleri olursa satar. Daha evel örnekleri mevcut bu durumdaki transfer edilen oyuncuların. Gelelim Kim Källström'e..

Kuşkusuz transferi gerçekleştiği takdirde birde olası Bodmer transferini düşünürsek ortasahaya bir değil, iki değil, üç-dört seviye falan atlatır ikisi. Birde yanlarına Elano Blumer'i koyarsan o ortasaha tadından yenmez. Güçlü fiziği, üstün oyun bilgisi, topa hükmetme, uzaktan sert şutları ve ortasahanın merkezinde ileri-geri oynayabilme özelliği Källström'ü bulunmaz bir cevher olarak gösteriyor. Ortasahada yaşadığımız en büyük sıkıntı bu işi yapabilecek oyuncuların eksik olmasıydı, yeni gelen gelişmeler ile bu sorunları aşacağız gibi görünüyor.

Kim Källström kimdir?
Yaş: 27
Boy: 1.82
Uyruk: İsveç
Kontrat bitişi: 2012
Mevkii: Ortasahanın merkezi, gerisi ve ilerisi

16 yorum:

  1. FCN Sadece Kallström bile ortasahamızı 3'e katlar. Benim çok eskiden beri takımda görmek istediğim bir adamdı. Umarım gelir.

    Ancak bu yabancı sayısı sıkıntı yaratıyor. Neill'in yanına yabancı alınırsa, Ortasahaya 2 yabancı olursa, Elano Keita Baros. Şimdiden 7 oldu. Nasıl olacak bu iş ?

    Ayrıca Dos Santos'u almamışız ya ne diyeyim ben bu takıma...

    YanıtlaSil
  2. bence kallstromle beraber ön liberoya aurelio alınmalı orta sahaya 3 yabancı fazla çünkü 6 yabancıyı geçiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Dos Santos ve Kewell kesin olarak ayrıldılar şimdi değil mi ?

    YanıtlaSil
  4. Kallström gelirse Bu Takım 2000 yıLına döner... Buna kimsenin Şüphesi oLmasın.

    YanıtlaSil
  5. zamanında sadece bir temenni olarak aynı fotoyla bu postu yayınlamıştım.
    http://sarayfutbolu.blogspot.com/2010/06/kim-kallstrom.html
    umarım gerçekleşen bir transfer olur.

    YanıtlaSil
  6. Bence takımın öncelikli hedefi Kallström olmamalı. Orta sahada oynuyor ama defansif özellikleri istenen düzeyde değil bence. Futbolculuğuna laf edilmez ama Kallström gelecek ve Elano kalacaksa bu sistemde ancak orta sahaya sekiz kollu bir canavar gelirse başarı gelir.

    Maçtan maça değişik dizilişler ve kadrolar planlanıyorsa, daha sert 2 orta saha alacaklarsa ve maddi durum yedek bekleyecek 9 milyon avroluk bir adamı tolere edecek kadar iyiyse neden duruyorlar.

    Ama benim düşüncem eğer Kallstöm geliyorsa yönetim bir yerli ve bir de son transferini yapacak tercihen bonservissiz 2 oyuncu ile orta sahayı kapatacaktır.
    Umarım yanılıyorumdur.

    YanıtlaSil
  7. Neden illa stopere yabancı alıyoruz ki ben orasını anlamadım? Gerekirse Hakan geçer o bölgeye, Ali Turan geçer, Gökhan Zan iyileşti o geçer.

    Ortasahaya 2 tane transfer gelecek ve bunlarda yabancı olacak. Misal örnek veriyorum;

    Bodmer
    Kim Elano

    Böyle bir üçlü olsa kim geçebilir bu ortasahayı :)

    Arda'yı koy kanada, Keita'da kanatta. Tamamdır işte.

    YanıtlaSil
  8. Galatasaray'ımızın sorunu defansdan çok ortasahadır. Defansın göbeğinde oynayabilecek Neil, Hakan, Servet, Gökhan, Ali gibi 5 adam mevcut. Ortasahanda Ayhan, Barış, Mustafa Sarp gibi toplamda bir futbolcu edemeyecek gereksiz isimler varken defansın açık vermesi gayet normal. İki sağlam ortasaha ile bu defans kendini toparlar.

    YanıtlaSil
  9. @FCN

    Şuanda Anthony Annan ile ilgili görüştüğümüz konuşuluyor. Bu isim hakkında elinize gelen bir bilgi varmı?

    YanıtlaSil
  10. Bildiğim kadarıyla Kallström'ün sözleşmesi bu sene bitmişti. Ancak sözleşmesindeki opsiyona dayatılarak 2 yıl daha uzatıldı. Eğer Lyon bu oyuncuyu tutmak istemese ve Kallström de kalmak istemese sözleşme uzatılmazdı herhalde. Bu oyuncuyu transfer edebileceğimizi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  11. Onun nedeni takımdan ayrılmak istememek veya oyuncuyu satmak istememek değil, para kazanmak veya para kazandırmaktır :)

    YanıtlaSil
  12. @ Tanura

    Annan ismini ortaya atan Norveçli bir blog sahibi ve blogtaki ilk yazısı. Teyit yok, herhangi bir bilgi yok. Zamanında scouting olarak yazmıştık, söylemiştik bir kaç kişiye de. İnşallah olur ama herhangi RESMİ bir bilgi yok.

    YanıtlaSil
  13. @FCN
    servetin durumu hala belirsiz mi? eğer kalacaksa bize nasıl katkı sağlar ? geçen sene marsilya işi olmayınca önceki senelerdeki futbolunu biraz arattırdı.

    YanıtlaSil
  14. bu adam olursa süper olur tabi ama eğer 4-3-3 oynamaya devam edeceksek orta 3'lüden en az 2 sinin kısa boylu ayağa iyi pas yapan kişiler olması gerekir... ne derece doğru bilmem ama gattuso yazılıp çiziliyo basında... umarım doğrudur... defansda da neil-onyewu ikilisi en büyük hayalimdir.

    YanıtlaSil
  15. Kim 2 yönlü bir futbolcu galatasaraysa mehmet topal gibi sırf defansif bir ortasaha arıyor bu defansif ortasaha alınmadan kim alınması zor gibi alınırsada defansif ortasahadan sonra alınır gibi ama inş alınır :D

    YanıtlaSil
  16. Tahminimce Kim Kallstörm'le birlikte Man.City'den Nigel de Jong alınacak. Man.City'nin Yaya Toure'ye ciddi bir teklifi olduğunu düşünürsek De Jong'u satmak isteyeceklerdir.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.