2010 - 2011 | Juan Pablo Pino v2.

Juan Pablo Pino.. Galatasaray'ın yeni harika çocuğu Kolombiyalı genç oyuncu. Önce kısa bir şekilde kendisi hakkında bilgi verelim, ardından geçmişine ve istatistiklerine bir göz atalım. Seri, hızlı, estetik, çabuk ve teknik. Bu kelimeler size neyi anlatıyor? Bir ofansif kanat oyuncusunda olması gereken tüm özellikleri öyle değil mi? İşte hepsi Pino'da mevcut. 23 yaşındaki Pablo Pino iki kanatta da oynayabilme özelliğinin yanı sıra aynı zamanda ileri uçta görev yapabiliyor. Keita'nın gençliğini andıran Kolombiyalı genç yetenek yaptığı driblinglerin yanı sıra çizgideki etkinliğiyle rakip savunmanın başına bela olabiliyor.

Futbol hayatına Independiente Medellín'de başlayan Kolombiyalı genç oyuncu sergilediği futbol ve üstün yetenekleri sayesinde 2007 yılında Monaco takımına transfer oldu. 2007 yılında Avrupa'ya ilk transferini gerçekleştiren Pino'yu isteyen bir başka takım ise bu tür genç yetenekleri toplayan Udinese idi fakat genç oyuncu kişisel kararının yanı sıra Udinese'de durumunun belirsiz olması nedeniyle Fransa'ya gitmeyi tercih etti. İlk yılında Fransız ekibinde 8 maça çıkan genç yetenek, ikinci yılın ikinci yarısında Belçika ekiplerinden Charleoi'ye kiralandı. 2007-2008 sezonunun ilk döneminde Monaco forması altında 16 maçta forma giyen ve 1 asist yapan Pino, Belçika temsilcisinde oynadığı 4 maçta herhangi bir katkı sağlayamadı ama bunda geçirdiği 3 ay süren sakatlıkta etkiliydi. Ertesi yıl yeniden Monaco'ya dönen Pino 2008-2009 yılında Monaco forması altında 23 lig maçında forma giyerken 6 gole adını yazdırdı, 3 golede katkı sağladı. Her geçen maç formunu arttıran ve günden güne etkili olmaya başlayan Pino 20 maçta ilk 11 olarak sahaya çıkarken 3 maçta sonradan oyuna girdi. Aynı yıl içerisinde kupa maçlarında da forma giyen genç Kolombiyalı sezonun tamamını 27 maç 6 gol 3 asist ile tamamladı. Geçtiğimiz sezon pek fazla forma şansı bulamayan Kolombiyalı genç oyuncu 14 lig maçında forma giyerken 2 golün asistini yaptı. 14 lig maçının yanı sıra 4 kupa maçında da forma giyen Juan Pablo Pino attığı 1 gol ile sezonu toplamda 18 maç 1 gol ve 2 asist ile tamamladı.
Juan Pablo Pino'nun en büyük özelliği kuşkusuz uçsuz bucaksız olarak değerlendirilebilen sürati. İki çizgiyide çok iyi kullanan Pino topla oldukça hızlı ve süratli bir oyuncu. Kaleye dikine gitmesini seven ve süratiyle çok çabuk adam eksiltebilen Juan Pablo Pino'nun bir takım mental eksiklikleri bulunuyor. Takım oyununun dışında bireysel yeteneklerini de ön plana çıkartmak isteyen 23 yaşındaki oyuncunun bitiricilik özelliğide bulunuyor. Çok çabuk içeri hareketlenen, topla çok hızlı ve süratli olan genç oyuncu bir anda topu arkadaşına çıkarıp pozisyona sokabiliyor yada kendisi pozisyonu tamamlayabiliyor. Madem bu kadar yetenekli neden bu kadar az forma şansı bulmuş diyebilirsiniz ve bunun en büyük etkisi de Pino'nun geçirdiği ağır sakatlık. Sakatlık sonrasında kendisini yeni yeni toplamaya başlayan genç oyuncu eski günlerine bu sezon oynadığı maçlarla geri döndüğünü belirtti. Süratli, hızlı, çabuk ve seri olan Pino'nun güçlü fiziğide çizgide kolay kolay devrilmemesini sağlıyor. Son derece dengeli ve güçlü fiziği olan genç oyuncu çizgide topu aldığı zaman hakim olduğu bilekleriyle çok çabuk adam eksiltiyor ve kaleye dikine gidebiliyor. Galatasaray taraftarının yaklaşık 2 aydır üzüntü duyduğu Giovani Dos Santos'un yada transferi açıklandığı günden beri dert ettiği Kader Keita'yı pek aratmayacak cinsten bir oyuncu Juan Pablo Pino.

Yeteneklerinin yanı sıra üst düzey oyun bilgisi ve nerede ne yapması gerektiğini bilmesiyle Galatasarayımıza son derece yararlı olacak bir isim olarak değerlendirilebiliriz. Sakatlık yaşamadığı ve forma şansı bulduğu sürece Galatasaray'da vazgeçilmez isimlerden birisi olarak tanımlayabileceğimiz Pino kuşkusuz haftaiçi transferi açıklanan Abdel Kader Keita'nın yerine transfer edildi. Yaklaşık 2-3 milyon euroluk transfer bedeliyle transfer edilmesi beklenen Kolombiyalı genç yıldızın önümüzdeki yıllarda adından Avrupa'ya sıkça söz ettirmesi bekleniliyor. Juan Pablo Pino aynı zamanda milli takımda da forma giyiyor. İşte Juan Pablo Pino'yu kısaca anlatabilecek klip ile sizleri başbaşa bırakıyoruz.


Juan Pablo Pino.. Muhteşem çocuk..
Hoşgeldin Galatasaray'a..

26 yorum:

  1. Maalesef Keita'nın yerini doldurabilecek bir oyuncu değil. Cana çok doğru bir hamleydi ancak Pino yeterince doğru bir hamle olmadı.

    YanıtlaSil
  2. EDİTÖR , ETRAF LUGANO DİYE İNLİYO.. SİZDE TWİTTERDA YAZDIKLARINIZI OKUDUM ŞİMDİ .. HAYIRDIR , GÖRÜŞME VARMI? LÜTFEN SÖYLE

    YanıtlaSil
  3. @Kayciya keita kadar oyuna aparlığını koyamaz ama eğer kafası rahat geliyorsa kopuk kopuk oynamaz keita nın en dez avantajı olan skor bulamaması ve içeriye çok az giriş yapmasının tam tersi bir oyuncu çok içeri giren içerde hızı dışında sabit ikende çalım atabilen bir oyuncu.pino ile keita arasında en büyük şüpem eğer kewell kalırsa rijkardın hep istediğini düşündüğüm keitanın attığı ters toplarda kewellın attığı goller.şutu keita gib dengesiz bi bakmışınız olmicak bi gol atmış bi bakmışsınız dağa taşa vurmuş.Bir keitamı dos santosmu onu anlamak ve kanıtlamak için geliyor ilk kez oyunu domine etmesi gereken ve durmadan top ayağında olan bir takıma geliyor.Bu oyuncuyu satmayı planlıyorsak bir futbolcunun fiyatını artıran en büyük özellik olan duran top kullanma özelliğine sayip çok iyi olmasada şunu söylemem gerekir 1 sezon önce stochdan daha önde bir oyuncuydu şuan hangisi önde pek karar veremiyorum çünkü çok detaylı takip edemedim sadece istatisliklerden karar vermemeliyiz sonuçta linsandro+gomis=25 gol attığı bir lig ile suarezin tek başına 35 gol atığı bir ligi karşılaştırmak doğru olmaz.

    YanıtlaSil
  4. Yahu Artık Bırakın Pino'nun Kötü oLduğu söyLentiLerini... ArsenaL VE CheLsea qibi kuLüpLer 9 miLyon Sterlin tekLif yaptı bu cocuk icin monaco 'ya adamLar Daha fazLa para isteyince 2 takımda devreden cıktıLar...

    Pino'nun Zaten Ne kadar önemLi Ve Müthiş Bir yetenek oLduqu U-20 miLLi takım'Lar Turnuvasın'da (Dünya Kupası) Herkez gördü ve turnuvanın en iyi oyuncuLarın'dan seçildi.
    Ve pino Kadar Ucuz Ve Aynı Zaman'da Bu sene aqır bir sakatlık qecirmesine rağmen tekrar eski seviyesine geri dönebilmesi onun ne kadar kaliteli ve ne kadar üst düzey bir oyuncu olduqunu gösterir... Ayrıca Bu Kadar üst düzey bir oyunucuyu Sen Avrupa'da NERDEN buLacaksın Keita qibi bir adamı Sattıktan sonra he..? En az 20 miLyon Euro qibi bir Rakam gözden cıkarman Lazım ki oda G.Saray'da Ne arar...

    TÜRKİYEDE KENDİNİ YENİDEN İSPATLAYIP AVRUPAYA TÜRKİYEYE GELDİĞİNDEN DAHA FAZLA PARAYA SATILACAĞINDAN EMİN OLDUĞUM 2 GENÇ FUTBOLCUDAN BİRİ OLDU PİNO...

    1. PİNO 2. STOCH !!!

    YanıtlaSil
  5. umarım başarılı olur, yetenekli fakat istikrarsız bir oyuncu.Bu tip oyuncular bulmanın kolay olduğunu düşünüyorum kanatlarda oynayan "yetenekli" oyuncu sayısı çok fazla.Bunun nedeni ise bence kanat oyuncusunda aranan yetenek kavramı biz ve bizim ayarımızdaki liglerde çok basit,topla hızlı ve bileklerine biraz hakim tüm kanat oyuncuları göze hoş geldiği için iyi sayılıyor.
    Keita ve Kewell gibi gönül rahatlığıyla kanatlarımızı emanet ettiğimiz 2 oyuncunun gidip yerine soru işareti olan bir oyuncunun gelmesi beni şahsen tedirgin etti.
    Gönül isterdi ki biraz daha üst düzey bir oyuncu alınsaydı ama umarım pino istikrarı bizde yakalar.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. @sullen Kewellın kalma ihtimali var ama şimdi bu oyncu istikrarsız deyip keitayı istikrarlı görmek anlamsız unutmayalım ki bi oyuncu katara gidiyorsa bu demektirki türkiye 2.liginde zengin bi takım olsa onada gidicek yani biraz kafayı paraya takmış durumda böyle bir oyuncudan da yara sağlanamazdı.Keita nerdeyse atletico deplasmanını saymazsak çok hayal kırıklığı yarattı hep alisamiyen dışında.Ben pinoda bunun olucanı düşünmüyorum çünkü bu oyuncu bir çıkış arıyor ve biliyorki en ufak bir parlamada önceden kazandığı şöhret yüzündn hemen avrupada büyük klüpler trafından istenicektir bu yüzden keitadan daha çok istiyen çabalıyan gio kadar çabalıyan bi oyuncu görüceğimizi düşünüyorum.ayrıca sanchez i bekle derim bu oyuncu gelecek için bi adim başka bir kanar daha gelmesi bekleniyor belki sanchez olur ?

    YanıtlaSil
  8. kendisi hakkında herhangi bir fikrim yok. izlemedim de. ama tarzı bana fena halde serdar özkan'ı anımsattı.

    YanıtlaSil
  9. Kaan abi sormayacaktim asli falan yoktur diye dusundum'de Okan Øztoprak kardesimiz blog unda shancez ile ilgili bi seyler yazmis... sizce bir olasilik varmidir?

    YanıtlaSil
  10. Bir an şöyle bir his doğdu içime.. Acaba dedim Juan Pablo Pino ismini medyaya yem olarak attılar da gercekteki hedef Eden Hazard mı? Eger boyle birsey olursa hem malum takıma muthiş bir misilleme hem de harika bir transfer soz konusu olur? Ne dersiniz sizce de hoş olmaz mı?

    YanıtlaSil
  11. su Veli KAVLAK ve Yasin PEHLIVAN transferleri ne oldu ????*FCN ????klub mu vazgecti nedir sorun ???5 Temmuzu bekleyin demiştin ????Bugun 9 temmuz..!

    YanıtlaSil
  12. @Kaan, oyuncunun kendini ispatlamak için daha çok çalışma vb dediklerine tamamen katılıyorum umarım kendini bizde ispatlar.

    Açıkçası Kewell kalıcaksa 1 yabancı kanat oyuncusu alınması taraftarıydım nedeni de Ardayı sol kanatta Elanoyu da ortada Cana ve gelecek diğer ortasaha ile görmekti.
    Tahminimce eğer dediğin gibi daha üst düzey bir kanat oyuncusu alınırsa muhtemelen Elano satılır ve Ardayı ortada izleriz.
    Zaman cevapları gösterecek muhakkak, kim alınırsa alınsın umarım formasının hakkını vermek için tüm gücüyle çalışır.Kamplara geç katılan, antremanları aksatan, özel hayatına dikkat etmeyen oyuncular alınmasında varsın yıldız alınmasın.

    YanıtlaSil
  13. @cengo88 walla FCN sordum o olmaz dedi üzerine söz söylemek olmaz şimdi ama:D.şöyle diyelim eğer sanchez gelicekse kampa yetişmez diye düşünüyorum çünkü oyuncu dünya kupasında iyi oynadığı için ilk önce ispanya veya ingiltereden gelen tekliflere bakıcaktır.Benim ki bi temenni ama çok kesin konuşmamak lazım galatasaray yönetiminde bu tür oyunuları isteyen ve bu oyuncuların gelmesi için sponsor bulabilicek bir çok yönetici var.

    YanıtlaSil
  14. @ Kaan bilgilerin icin tesekkurler Kaan abi iyiki varsiniz :) merak ettim basinin falan yazmasini bos gectim'de Okan kardesimiz yazinca belki saglam bir kaynagi falan vardir diye bi sorim dedim... ha dedigin gibi istersek alamayacaagimiz oyuncu yok gibi bi sey zaten :) Bonservis dusurmede ustumuze klup yok su anda :D + taksit falan derken :D ama isim falan ønemli degil su anki transfer edilen 2 yabanci'dan da cok umutluyum :) Turk genclerimizdende bu sene hersey daha guzel olacak :) birlikte nice sampiyonluklara saglicakla kalin :)

    YanıtlaSil
  15. resmi açıklama ne zaman acaba ve galatasaray gene ters köşeye yatırdı :))

    YanıtlaSil
  16. 'Pino'da mı yem acaba?' diye düşünmüyo değilim :) Fakat ScoutGS ve FCN Blog bu kadar kararlı konuşuyorlarsa doğru demektir :) Ama ben 'kanat' transferinin Pino ile sınırlı kalacağını düşünmüyorum.Dün gece NtvSpor'da Spor Gecesi'nde Adnan Polat'ın dünkü "Biz bunu olgunlukla karşıladık. Bakalım bizim yapacaklarımızı rakiplerimiz aynı olgunlukla karşılayabilecek mi?'' sözlerinden sonra Eden Hazard için görüşmelere başlandığını ve bunu Adnan Sezgin'in yalanmadığı söylendi.Acaba Alexis Sanchez veya Eden Hazard transferlerinin olabilme ihtimali nedir?Bir de Kim Kallström transferi hangi safhada onu da açıklayacak olursa sevinirim :)

    YanıtlaSil
  17. Bu Akşam Saat 21:00 yada 21:00 ' da Türkiyede oLucakLar Adnan Sezgin ile birlikte.

    Eğer b,r aksilik oLmassa Tabi ;)

    YanıtlaSil
  18. http://www.facebook.com/video/video.php?v=131758843531622

    YanıtlaSil
  19. Yok artık :D ne Ronaldinho'su arkadaş ya :D

    YanıtlaSil
  20. ronaldinho'dan gol haberi var durumuna düşmeyelim sonra :) fenerliler bize benzemez böyle bir habere sevinirsek de sonra işin aslı farklı çıkarsa bir daha dillerinden düşmeyiz :)

    YanıtlaSil
  21. Yahu kendi kanaLLarının Adını duyurmak adına RONALDINHO 100'de 99 G.Saray'da diye saLLıyorLar :):)

    YanıtlaSil
  22. Pino nun fotoğrafı resmi site veri abanına eklenirken yanlışlıkla İdman raporu fotoğrafı olarak geçildi bir kaç dakikalığına resmi sitede..

    Hayırlı olsun artık kesinleşti bu transfer..

    YanıtlaSil
  23. adam monaco ile kampa gitmiş? nasıl kampa gidiyor transferi bitmiş ise?

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar oyuncu takımıyla Kore'ye hareket etmiştir.Bilginize.Kanıt arayanlar için:

    http://www.asm-fc.com/filactu.aspx?id=11914

    YanıtlaSil
  25. Bir kaç gün içerisinde (en geç Pazartesi) resmi site aracılığıyla transfer duyurulacaktır ve Juan Pablo Pino doğrudan Hollanda'ya gelecektir.

    Herhangi bir kuşkunuz olmasın.

    YanıtlaSil
  26. http://www.youtube.com/watch?v=ElOCY5SU7I8&feature=player_embedded


    http://www.asm-fc.com/filactu.aspx?id=11925

    FCN Blog Monaco'nun bugun oynadigi Kore'deki hazirlik
    macinin videosu ve resmi sitesinde yer alan bir kac bilgiler var burda belki size bir faydasi dokuna bilir haberin

    Incheon UFC - ASM FC : 2-2

    Pino ilk 11 de baslamis ama 23dk da cikmis sakatlandigi icin degil ama dediginiz gibi transfer bittigi icin ve belki bizimde bøyle istememizden dolayi kisa sure sahada yer almis fazla riske etmemek hemde tesekkur etmek adina.. bagzi anlamayanlar varya belki bu haberinde onlara bu transferin bittigini anlamak ve inanmak icin yardimci olabilir..

    Kendinize iyi bakin :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.