Luksa Andric Hakkında..

Oktay Mahmuti sonrası yıllardır süregelen ve bir türlü icraata geçirilemeyen yapılanmanın bu sene başladığı kesin bir gerçek. Bunun en çarpıcı noktası gelen her oyuncunun en az 2 yıllık sözleşme imzalaması. Ayrıca bu oyuncuların ( Haluk’u bir kenara koyuyorum ) genç olması, uzun vadeli planların göstergesi. Takımımızda yıllardır bu adımların atılmasını bekliyorduk. Oktay hoca ile birlikte bu görüntünün yaşanacağı kaçınılmazdı. Resmiyet kazanan bu hamleler, bizlerin geleceğe umutla bakmasını sağlayacaktır.

Yıllardır takımımızda pota altı etkinliğimiz istediğimiz gibi değildi kesinlikle. Oyun bilgisi üst düzeyde oyuncular da gördük atletik özelliği müthiş oyuncular da gördük ancak o etkinliği bir türlü sağlayamadık. Bu sene, gösterdiği performans ile takımda bir sene daha kalan Rancik ve Efes Pilsen’den getirdiğimiz Ermal sonrası yabancı pivot tercihimiz oldukça önemli rol oynayacaktı. Ve bu tercihimiz bugün açıklandı, Luksa Andric..

Luksa, tamamen Oktay Mahmuti basketboluna uyan bir uzun. Bu basketbol anlayışından yola çıkarsak, Luksa, hücumda hem 4 hem 5 numarada oynayabilen, oyun zekası yüksek bir oyuncu. Bu zekasını gerek sırtı dönük oyunlarında gerekse asist özelliğinden gözlemleyebileceğiz bir çok maçta. Oyununun belirgin özelliklerine bakmak gerekirse, ayak hızı uzunlara karşı bir avantaj. Bunun yanı sıra artık uzun oyuncularda görmenin şart olduğu şut özelliğini de maç içerisinde kullanıyor Luksa. Hücum tarafının yanı sıra Oktay hoca için daha önemli olan savunma tarafında çok büyük rol oynayacak sezon içerisinde. 2.10 cm boyundaki Luksa ’’size’’ olarak üst düzey bir oyuncu. Bunu ayak hızıyla birleştirdiği an, savunmada iyi işlere imzasını atacaktır geçen sene olduğu gibi. Toparlamak gerekirse, Luksa komple bir uzun oyuncu. Avrupa ekolünden gelen her oyuncuda olduğu gibi fundemantal özellikleri üst seviyede. Maç içerisinde 20 sayı 20 ribaund beklememiz abes kaçar ancak fazla göz önünde olmadan, perde arkasında bir çok önemli işe imzasını atacaktır.

Luksa, son 5 yıldır Euroleague seviyesinde oynamış bir oyuncu. Bu çok önemli bir nokta. Maç sertliği ve oyun bilgisi olarak basketbolun en üst kademesinden geliyor İstanbul’a. Bu sertliğini bir çok maçta bizlere görme fırsatı sunacaktır. Bu seneki yabancı transferlerimizde gördüğümüz gibi, genç ve potansiyeli yüksek bir oyuncu olarak takımımıza katılıyor. 25 yaşında bu denli tecrübeli bir oyuncuyu transfer etmemiz önemli bir başarı kuşkusuz.

Son olarak istatistik vererek Luksa Andric profilini netleştirelim. Luksa, Hırvat liginde 19 maçta, 20.3 dakika ortalamayla, 10.2 sayı ortalaması, 6.4 ribaund ortalaması, 1.2 asist ortalaması tutturdu. Euroleague’de ise 16 maçta, 9.4 sayı ortalaması, 4.9 ribaund ortalaması tutturdu.

Kulübümüze hayırlı olsun. Umarım başarılı ve sakatlıksız bir sezon geçirir Luksa Andric.

3 yorum:

  1. shumpert transferi ne durumda bilginiz varmı ?

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi bir oyuncu.Basketbolu takip edenler zaten bilecektir.Tam da Oktay Mahmuti'nin oyun yapısına uyan bir transfer hamlesi.Pota altında Ermal dışında oynayabilecek üst düzey bir oyuncumuz yoktu.Fatih Solak'ın hucumda bir şey katamadığı ve savunmada blok yapamazsa eğer yol geçen hanına dönüşen defansı düşünürsek,pozisyon alam bilgisi bu derece yüksek bir sistem adamına ihtiyacımız vardı.Henüz 25 yaşında bu kadar Euroleague sertliği ve tecrübesi görmüş bir oyuncu bizim lig gibi nsipeten yumuşak oynanan bir lig de çok başarılı olacaktır.

    Şimdi yapılacak tek bir hamle var.Sertaç ile Shumpert'i de takıma kazandırarak rotasyonu genişletmek.Shumpert'te 2-3 pozisyonlarında oynayabilen çok yönlü bir oyuncu tam bir emniyet sibobu.

    YanıtlaSil
  3. @ nba

    Shumpert ile anlaşıldı kesin olarak;ancak açıklamak için Türk ya da yabancı statüsünde oynamasının kesinleşmesi bekleniyo..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.