Ceyda Kozluca Hakkında

Takımımızda özellikle yerli rotasyonunda son yıllardaki en büyük değişim geldi Ceyhun hoca ile birlikte. Yasemin,Nilay,Esra gibi geçen sene takımın önemli oyuncularıyla yollarımızı ayırdıktan sonra önce Gülşah ve Nihan, bugün ise Ceyda ve Melek hamlesi geldi. Yaptığı her röportajda kadın basketbolunda en önemli şeyin yerli rotasyon olduğunu vurgulayan hocamız ışığında bu hamlelerin gelmesi sevindirici gerçekten.

Yıllardır takımımızda yabancıların hüküm sürdüğü bir takım izliyorduk malum. Bu sene bu hükmün değişeceğini düşünüyorum. Bu noktada bu değişimin önemli parçalarından birinin Ceyda Kozluca olacaktır. Ceyda özellikle geçtiğimiz sene gösterdiği performansla dikkatleri çekti. Oyun yapısına bir göz attığımızda dikkat çekici unsur, Türk oyuncularda fazla belirgin nitelikte olmayan yaratıcılık. Oyun içerisinde hücumun tıkandığı dakikalarda sorumluluk alarak bir çok sayıya imzasını attı Kocaeli formasıyla. Bu önemli bir özellik. Zira bütün hücum yükünün yabancılara yüklenmesi sonucu istediğimiz hücum çeşitliliğini yakalayamadık geçen sene.

Sezon içerisinde bir çok maçta 40 dakika sahada kalmak zorunda kaldı kendisi. Kocaeli’nin zayıf kadrosunda genellikle skor potansiyeli olarak başı çekti. Bu açıdan takımımızda sorumluluk almaktan kaçınmayacağını düşünüyorum. Oyunun eksik yönlerini düşündüğümüzde, takımının en önemli oyuncularından biri olduğundan topla çok haşir neşir bir yapıdaydı. Bu noktada top kaybının olması da kaçınılamazdı. Çok fazla top kullanmasının bir etkisi de üçlük yüzdesi özellikle. %25 ile üçlük attı geçen sene bu oldukça düşük bir yüzde. Bu iki noktayı geliştirmesi gerekir. Hücumunun yanı sıra savunmasına göz attığımızda, en önemli özelliği top çalma konusunda başarısı. Geçen sene toplamda 32 kere top çalarak 1.5 ortalama tutturdu. Bu sene bu özelliğini göstereceği maçlar gelecektir.

Gösterdiği performans ile milli takım kadrosunda kendisine yer bulmayı başardı Ceyda. Yerli rotasyonu için önemli bir oyuncu aldığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle ona şans verecek bir koç başımızdayken.

Son olarak istatistik anlamında veriler vererek tamamlayayım yazımı. 22 maçta oynayan Ceyda, 34 dakika ortalamaya sahada kaldı ve 15.45 sayı ortalaması, 4.7 ribaund ortalaması, 2.7 asist ortalaması tutturdu.

Kendisine sağlıklı ve başarılı bir yıl geçirmesini diliyorum. Hoş geldin Ceyda Kozluca.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.