Galatasaray'ı rahat bırakın..

Medyada pek kimse sevmez Adnan Sezgin'i, hoş bizde bayılmıyoruz kendisine.. Galatasaray taraftarları arasında da basının ayak oyunlarına uyarak A.Sezgin'i tanımayanlar, onun meziyetlerini bilmeyenlerde hakkında ileri-geri atıp tutuyor. Basın tarafından yazılan ve transferle hiç bir alakası olmamasına rağmen "Bu transferide bitiremedi, bu oyuncuyuda transfer edemedi" diye tepkiler geliyor. Galatasaray sportif ve futbol aş'de profesyonel olarak görev alan Adnan Sezgin hakkında sadece şunu söylemek istiyorum. Bugüne kadar futbol hakkında herşeyi bildiğini iddia edenler Adnan Sezgin'in bildiklerinin yarısını bile bilmiyorlardır. Futbolun bütün hukuğunu, olanını bitenini ve kurallarını ondan daha iyi bilen herhangi bir yönetici yoktur Türkiye'de. Evet, geçmişe baktığınız zaman pek parlak bir kariyeri bulunmuyor fakat işin ehli insanı dediklerimizdendir Adnan Sezgin. Hatta biraz argo bir tabir ile bu tür işlerin çakalıdır, kurtudur. Adamın altındaki donunu alır, haberi dahi olmaz. Nerden kıparım, nasıl azaltırım, nasıl fayda sağlarım mantığının peşindedir ve adama 1 kuruş dahi fazlasını bile vermez. Transfer etmeye çalıştığı fakat transfer edemediği oyuncular hakkında bizlerde yeri geldiğinde eleştiririz fakat daha ortada fol yok, yumurta yokken adamı eleştirmek nedir yahu? Çok mu biliyorsunuz arkadaşım bu işi, futbolun bütün kurallarını, bütün detaylarını daha iyi bildiğinizi mi düşünüyorsunuz? O zaman gönderin bir özgeçmiş, kulüp göreve sizi getirsin.

Evet, kimse sevmez medyada Sezgin'i. Ama bunun nedeni çok bellidir. Yalaka muhabirlerle içli dışlı olmaz, basın ile dolaylı yoldan dahi olsa ilişkisi olan adamlarla mesafeyi korur, ciddidir, soğuktur. Mesafesiz olan, yalaka olan muhabirleri tesislerden içeri dahi sokmaz. Bunun yüzünden medyada pek kimse sevmez Adnan Sezgin'i ve başlarlar atıp tutmaya Sezgin hakkında, olmayan transferlerden sorumlu tutarlar. Rahat bırakın adamı yahu, Türkiye'de bu işi en iyi bilen adam Galatasaray'da görev alıyor ve bu adam yönetici falan değil, Galatasaray'da profesyonel olarak çalışan bir görevli. Medya sevmediğinden atıp tutuyor, taraftar olarak gezinen transfer manyaklarıda Sezgin hakkında medyanın ayak oyunlarına inanıp atıp tutmaya başlıyor. Evet, bizde bayılmıyoruz Sezgin'e, kişisel olarakta soğuk-mesafeli-ciddi adamları pek sevmem açıkcası. Türk insanıda pek sevmez bu tür adamları ama olması gerektiği gibi oluyor Sezgin, belki kendisi de memnun değil bu durumdan. Allah aşkına rahat bırakın adamı, bırakın yapsın transferleri, çalışmaya devam etsin. Herkesin ters köşe olacağı, açıklandığı zaman "Yok artık" diyeceği isimler ile görüşülüyor. Kimse kafasına göre transfer yapmıyor, Rijkaard listeyi veriyor, şu oyuncuları istiyorum diyor ve ona göre transferler yürütülüyor. Kimse merak etmesin; herkesin aklı ve kalbi rahat olsun gelecek sene gönül rahatlığıyla oturup izleyeceği bir Galatasaray geliyor.

Herkes düşünüyor şimdi, Sezgin'in yaptığı yabancı transferleri Carrusca, Inamoto vs.vs. diye devam ediyor. Amma velakin o dönemlerde Galatasaray'ın elinde böylesine bir ekonomik güç yoktu. Gelen paralar anında gidiyordu ve transfer için bütçe yaratmak imkansız oğlu imkansızdı. Unutmadan birde dikkat edin Sezgin yıllardır görev başında. Yani öyle atıp tutulduğu gibi birisi olsa bunca yönetimler ile birlikte çalışmaz ve bu kadar yıl Galatasaray'da görev alamazdı. Haldun Üstünel'i bu konuma getiren Galatasaray'dır, kendi özellikleri ve Galatasaray'ın ekonomik gücüdür. Sezgin ile Üstünel'i karşılaştırmak ayıp olur, keza birisi maaşlı çalışan diğeri gönüllü Galatasaray'a hizmet eden birisidir. Yani şunu ayırt etmek gerekiyor; Sezgin'e 3 ay maaş vermezsen istifa eder ve tazminatını alır. Üstünel ise bu takım için cebinden para harcar yeri geldiğinde, yeri geldiğinde bazı ödemeleri kendisi yapar.

Song için, Marquez için namus sözü verenler, yemin edenler, şereflerini-onurlarını ve haysiyetlerini ortaya koyanlar önce onların açıklamasını yapsınlar; sonrada onlara inanan yüzbinlerce Galatasaray taraftarının sırtından kazandıkları para ile tatil yapsınlar. Fakat unutmasınlar ki; onların ortaya atıpta sonradan mazeret ürettiği transferler neticesinde tepki alan isimler Galatasaray'da aktif olarak görev alan kişiler oluyor. Bir Galatasaray taraftarı olarak, bir Galatasaray web sitesi editörü olarak rica ediyorum. Allah aşkına masa başından, oturduğunuz yerden, işkembe-i kübra'dan transfer haberleri yazmayı bunun neticesinde de başta Adnan Sezgin olmak üzere diğer Galatasaray'lı yöneticileri, personelleri hedef göstermekten vazgeçin.

Sözde Galatasaray taraftarı olarak transfer budalaları size sesleniyoruz; Galatasaray'ı ve Galatasaray'da görev alan kişileri rahat bırakın!

Not: 1 Eylül sonrasında takıma baktığınız zaman gereken tranasferler, ihtiyacımız olan oyuncular veya takımda istenilen genel durum olmasın; sizden evel biz hesap soracağız zaten. Hiç şüpheniz olmasın, bizde şu anda bekliyoruz, transferlerin gerçekleşmesini ve bu dönemin bitmesini. Ama şuanda bırakın herkes kendi işini yapsın, herkes kendi vazifesini yapsın. Şunuda net olarak söyleyebiliriz ki; görüşülen isimler doğrultusunda muhteşem ötesi bir Galatasaray geliyor. Sadece biraz sabır!

21 yorum:

  1. Elinize saglık. Neymiş bu transfer merakı kardesim!!! Hala bu takıma formayı giyenler için değil, forma için arma için bağlı olunması gerektiğini kavrayamayanlar cogunlukta. Herkes en iyisini biliyor. Herkes biliyor da bir Galatasaray baskanı, yoneticileri, Adnan Sezgin bilmiyor yani... Bu blog ve daha nice blog ve forumlardaki nice insanlar daha topa bop derken Adnan Sezgin, Adnan Polat futbolun icinde, Galatasaray'da yoneticiydiler. Ve bu kisiler zaman zaman hatalar da yapsalar en az bizler kadar Galatasaraylidir. Ve her zaman Galatasaray'ın menfaatlerini korur ve gereği neyse yaparlar. Şimdi atıp tutanlar yarın iyi bir transfer yapıldığında neler diyecekler acaba. Ayrıca hiç transfer yapılmasa bile formanın, armanın pesinde, yanında, arkasında olan kusidir taraftar. Gerisi, transfer olmazsa ürün almam, kombine almam diyenler, ancak taraftar musveddesi olurlar.

    YanıtlaSil
  2. Riberyi bunun altından almadılarmı geçiniz...

    YanıtlaSil
  3. adnan sezgin in belli vasıflar var ama ısrarla yaptığı ve yapacağı hatalar da biliniyor.
    ilk önce transfer işine bakalım bi kere çok ağır davranıyor hayatı boyunca böyleydi pzarlık sürecini uzatıyor genelde son gün transferler yapıyor ki bunlar uyum sürecini uzatıyor.
    diğer mesele oyuncu grubunu bir arada yönetememesi sürekli takım içinde sorunlar yaşanıyor ikilikler çıkıyor bu yeni değil 1994 te de aynısı oldu tugay kaptan yapıldı sonra kaptanlık alındı saftig getirildi kovuldu takım dağıldı kocaeli den kuzmanovski alındı vs. aynı vizyonsuzluk,aynı takım içi sorunlar ,aynı kaptanlık mevzusu bu senaryo aynen 2. sezgin döneminde de yaşandı kalli gitti sonra skibbe seçimi baros un geç gelip şampiyonlar ligi elemesine yetişmemesi ardından elenme skibbe ile kötü sezon takım gene dağıldı kaptanlık sorunu çıktı takım karaya oturdu şampiyonlar ligine giremedik üstelik sene sonuda şampiyonlar ligi hedefine ulaşamadık ...
    diğer mesele istanbulspor başkanlığı döneminde aziz yıldırımla yaptığı para alışverişi petkov ve m.yozgatlı transferinde alınan paranın kayıdı yok buhar olmuş teşvik iddaları almış yürümüştü o sırada bunlarla ilgilide net açıklama yok.....
    adnan sezgin abd de futbol oynamış,tff de genel sekreterlik yapmış deneyimli bir yönetici ama hep ben merkezci bütün işlerde hep kendi ön planda olma gayretinde ekip çalışmasını benimsemiyor sağlam bir ekip kursa daha düzenli işler tyürüse kimse itiraz etmez şimdi deniyorki 10 gündür yurt dışında peki ne yapıyor yurt dışında tek yetkili adam sağlam bi kadro kurar görüşmeler yapılır sonuç için atlar gider işi bitirir ama nerde bizimki menejerler kimi önerse atlayıp gidiyor 1 günlük işi 1 ayda anca çözüyor....

    YanıtlaSil
  4. Adnan Sezgin Alparslan için 30 kere almanyaya gittim demişti.Bedavaya Gençlerbirliğine verdik.Transfer işlerinde neler oluyor bilmiyoruz tabi burada haklısınız biraz daha para verelim diye son güne kadar bekletip alamadığı oyuncularda oluyor kulübün menfaati diyelim susalım ama ne olursa olsun Adnan Sezgin adını duyunca korkuyorum moralim bozuluyor..Ben inanıyorum ki tribünlerden Adnan Sezgin istifa sesleri çok şiddetli bir şekilde gelecek.Çünkü ne taraftar ne camia kimse sevmiyor Adnan Sezgini

    YanıtlaSil
  5. tmm rahat bırakalım kardeşim de sonuçta bu takıma takviye hertürlü gerekli bi nevi yeni transferler yani.transfer budalaları tabiri çok ağır olmuş biraz kınadım doğrusu.

    YanıtlaSil
  6. @ Veysel

    Transfer ile yatan, transfer ile kalkanlar; Galatasaray'dan çok transferi düşünenler ve bu oyuncu yararlı-yararsız tartışmasına girmeden "Vaaaayy bak olm süper adam lan bu, geçen FM'de de aldım zaten harika oynuyor" veya "Kim olm bu tanımıyorum ben bunu, FM'de kötü oynuyor" diye tepki verenler kusura bakma budaladır. Basının isim olarak salladığı, yazdığı ve olmayınca "Adnan Sezgin transferi bitiremedi" diye atıp tutanlar transfer budalalarıdır.

    Örneğin SONG ve MARQUEZ konusunda herkes şu anda Adnan Sezgin'e atıp tutuyor fakat kimse bilmiyor bu isimleri basının uydurduğunu veya bir kaç kişinin ortaya attığını. Başkan kendi ağzıyla açıkladı ve belirtti "Herşeyden evel 2 tane defansif ortasaha oyuncusu alacağız" diye. Millet hala kaleci, stoper, forvet transferi yazıyor/yazmaya devam ediyor.

    YanıtlaSil
  7. Ayrıca yazının sonuna ek olarak şunuda getirelim;

    1 Eylül sonrasında gerekenler, ihtiyaçlar ve istenilenler olmasın; sizden evel biz hesap soracağız zaten. Hiç şüpheniz olmasın, bizde şu anda bekliyoruz, olacakları ve geleceği.

    YanıtlaSil
  8. Mustafa Pektemek'i de Fenerbahçe alırsa ipsiz bungee-jumping yapmak gibi bir planım var :)

    YanıtlaSil
  9. Sayın FCN Blog isminizi bilmiyorum kusura bakmayın.Benin sayın Sezgine eleştirim transfer mevzusundan değil onlar gelir geçer ama takımı bir arada tutamaması,takım içinde sürekli dedikoduvari haberlerin çıkması ,en son servet çetin in abuk sabuk konuşmalarını önleyememesi,geçen yıl arda ve sabri nimn kaptanlık polemiği vs. gibi konulardır takım içi bütünlüğü sağlaymaması en büyük handikap bu ilk görev süresinde de böyleydi ...

    YanıtlaSil
  10. @@@ FcnBlog kardeş sen ne kadar galatasaraylıysan ben 10 katı daha galatasaraylıyım herturlu ezıyet herturlu cıle herturlu mutlulugu gordum ben bu takımla anlıo musun.transfer isteyen kımseye sen budala dıyemezsın her takım taraftarı transfer ister en dogal haklarıdır da bu tabıkı.sen genelleme yapıp hakaretler savuramazsın her transfer isteyen cimbomlulara.Adnan Sezgin i eleştırdıgım fln da yok ayrıca.baban mı amcan mı bılmıom ama avukatından dahi ıyı savundugun kesindir kardeşim bu yolda ilerle helal olsun.

    YanıtlaSil
  11. @ Veysel

    Psikolojik veya ruhsal olarak sorunların var galiba? Rahatsızmısın arkadaşım sana karşı birşey diyen mi oldu. Sen niye üzerine alınıyorsun hayırdır? Galatasaraylılığımı hangi kriterlere göre ölçüyorsun? 10 kat daha Galatasaraylıymış. Neye göre, kime göre 10 kat? Blog dahilinde kendi cebinden imkan yaratıp Monaco maçlarına gidenler var (Prekazi'nin 40 metreden koyduğu hani ;)), 14 sene şampiyonluk bekleyen, o dönem tribünde olan adamlar var. Sen kime göre, neye göre daha çok Galatasaraylısın? Galatasaraylıyım demekle olmuyor bu iş. Galatasarayı FUTBOL branşıyla takip etmekle Galatasaraylı olunmuyor kusura bakma.

    GALATASARAY SPOR KULÜBÜDÜR! Tüm branşlarda, imkanlar dahilinde tüm maçlardayız. İmkanlar dahilinde de Galatasaray AŞ'nin çıkartmış olduğu resmi ürünleri kullanıyoruz, kullandırtıyoruz. Galatasaray'a hayatımızı feda ediyoruz, bir çoğumuz Galatasaray'ın çeşitli bölgelerinde görev alıyor. Neye göre daha çok Galatasaraylısın, neye göre Galatasaraylılığını yargılıyorsun insanların. Saçma sapan konuşma.

    Ayrıca transfer isteyenler budaladır gibi bir tabir kullanmadım. Transferle yatıp, transferle kalkan; olmayan görüşmeden bile sorumlu tutanlardan bahsettim. Adnan Sezgin'i pek sevmediğimi de yazının başında belirttim, hatta pek hazetmem kendisinden. Stoch transferi hakkında yazdıklarımı oku istersen, ama doğru size göre biten transferler çok önemli yada Avrupa'nın sayılı adamları transfer edilirse çok önemli olur sizler için.

    Örnek veriyorum; San Marino'dan X bir oyuncuyu alsak ve o oyuncu müthiş işler yapsa transferi sadece 10 kişinin ilgisini çeker fakat İtalya'nın üst düzey bir oyuncusunu alsak, adamdan tek bir maç dahi yarar alamasak bile o transfer 10000 kişinin ilgisini çeker. İşte bunun adı TRANSFER BUDALALIĞIDIR, İSİM MANYAKLIĞIDIR.

    Önce cümleyi tam anla, sonra yorum yap olur mu?

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel bir şiir dizesi vardır Ziya Paşa'nın:

    ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz
    şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde

    Diğer hiç bir konuda yorm yapmak istemiyorum. Ama Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard için "kara bir balon" gibi ırkçı bir tabir kullanan ismi malum gazeteci, Adnan Sezgin'in tek yetkili olduğu Florya Tesislerine elini kolunu sallaya sallaya giriyor; Galatasaray hakkında Holywood filmlerine taş çıkartacak senaryolar yazarkan çığırtkanlık yapan Erhan Telli bu klübün kapısından kendi evi gibi girebiliyorsa bundan gayrısı laf-ı güzaftır. Kimse kusura bakmayacak. Ne demiş Ziya Paşa; tekrarlayalım:

    ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz...

    YanıtlaSil
  13. Forumdaki güncel ve aktif bilgiler için teşekkürler için öncelikle.

    Transfer konusunda bence Adnan Sezginden önce dünyanın bütün büyük klüplerine bakmak gerek. Baktığınız zaman dünya üzerinde de bütün klüpler dünya kupasının ilermesi ile transferlere ağırlık veriyor ve transfer haberleri daha da artıyorki bu da çok doğaldır herkes alacağı satacağı oyuncuları görmek ve ona göre bütçesini ayarlayıp karar vermek istiyor.Bence bu konuda aceleci olmanın faydası olmadığını zamanında Ali lukunku,Barusso,Bouzid,Jo vb bir çok örnek ile görüldü.

    Geçmişten ders alıp sabretmek beklemek ve sonrasında yanlış yapılır ise eleştirmenin daha doğru olacağı fikrindeyim...

    Basketboldaki bayanlar ve erkeklerdeki çok doğru transferlerinde hakkını vermek lazım elbette...

    YanıtlaSil
  14. iyi de arkadaşım stoch transferinde adnan sezginin ne kadar beceriksiz olduğunu siz yazmadınız mı burada?orda ne demişsiniz şimdi ne diyorsunuz?

    YanıtlaSil
  15. @ Kaciya

    Erhan Telli ve bir çok spor muhaberi Florya Metin Oktay Tesisleri'ne giremiyor. Masa başından veya başka kaynakları kullanarak haber yazıyorlar.

    YanıtlaSil
  16. @ Ozan

    Transfer görüşmeleri olur, Stoch'ta yaşanan olaylar gibi gelişmeler olur sonrasında her türlü eleştirir, yerden yere vururuz. Ama olmayan bir transferden sorumlu olarak Sezgin'i bilmek veya olmayan bir görüşme hakkında adam hakkında atıp tutmak çok mu doğru?

    YanıtlaSil
  17. Allah aşkına yapmayın. Kongre günü Erhan Telli'yi kendi gözleirmle gördüm yahu Adnan Sezginle sarmaş dolaş. O "kara balon" ise her gün Florya'da. Bari kendi gözümüzle gördüklerimizie "yok öyle bir şey" demeyin.

    YanıtlaSil
  18. @ Kaciya

    Bizim bildiğimiz Erhan Telli adındaki lavuk tesislere girmesi YASAKLI kişilerden birisi.

    YanıtlaSil
  19. Siz çok yanlış biliyorsunuz demek ki. Her basın toplantısında baş köşede oturuyor. Size bu bilgiyi kim veriyorsa hatalı veriyor.

    Ayrıca ırkçı Kadir Çetinçalı'nın da tesislerden çıkmadığını ve GS TV ile çalışıp teknik direktörüne "kara balon" dediğin klübümüzden para aldığını da unutmayın.

    Özellikle Kadir Çetinçalı'nın klüpte kiminle çokyakın olduğunu da araştırın.

    YanıtlaSil
  20. Turkspor.net Kallstrom transferi çıkmaza girdi diyor, Ali Okancı hayırlı olsun diyor
    FCN duyum var mı ?

    YanıtlaSil
  21. Sayın Sezgin'in ilk icraati Haldun Üstünel'in istifası oldu. Devamını merakla bekliyoruz. Artık neler oluyorsa klüpte, yönetim kurulundan dahi istifa etti Haldun Üstünel.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.