Gintare Petronyte Hakkında

Geçtiğimiz sene Avrupalı statüde üç oyuncumuz bulunuyordu. Katie,Yelena ve İvana. Her ne kadar Yunan pasaportu olsa da Avrupalı kontenjanından yararlanamadığımız Katie’de statü olarak Avrupalı idi. Bu üç oyuncunun yararları ve zararları elbette oldu. Sonuç olarak bu sene üç oyuncuyla da yollarımızı ayırdık. Bu sene, Doneeka hamlesinden sonra ikinci Avrupalı oyuncumuzu kattık. Gintare, Litvanya ekolünün gelecekte en önemli uzunlarından biri olarak gösteriliyor. Özellikle bu sene hem Yunan liginde hem de Avrupa Eurocup’ta gösterdiği performanstan sonra bir çok ödüle layık görüldü. ( Yılın en iyi pivotu, Yılın en iyi savunmacısı, Yılın en iyi genç oyuncusu)

Gintare 21 yaşında ve 1.95 boyunda. Yaşına rağmen oldukça önemli tecrübeleri yaşadığının altını çizelim. Özellikle bu sene Fiba Eurocup şampiyonluğunda takımında önemli rol oynadı. Bunun yanı sıra geçen yıl Avrupa Şampiyonasında Litvanya’nın kadrosunda da bulunuyordu.

Oyunun en önemli özelliği kuşkusuz her Litvanyalı uzunda gördüğümüz üzere oyununun çok çeşitli olması. Uzun boyunun yanı sıra ayakları da hızlı birisi. Bu özelliğini hücumda oldukça iyi kullanıyor. Gerek sırtı dönük, gerek şut opsiyonları olarak sayıya gitmesini çok iyi biliyor. Ayrıca bir uzuna göre asist yeteneği iyi düzeyde. Sene içerisinde 4-5 asist ile oynadığı maçları görürsek şaşırmayalım. Ancak benim oyunun hücum tarafında değil de savunma tarafında çok önemli işlere imza atacağını düşünüyorum. Gerçekten çok iyi bir savunmacı olduğunu vurgulamak istiyorum. Senelerdir pota altında yakalayamadığımız sertliği bu sene Fowles-Gintare ikilisi ile yakalayacağımızı düşünüyorum. Bu noktada Fowles gibi bir ismin, Gintare’ye oldukça büyük yararlarının dokunacağını düşünüyorum. Bu önemli bir nokta.

Geçen seneki İvana faciasından sonra Gintare çok olumlu bir hamle kesinlikle. Genç oyuncular ile yakından ilgilenmesi ile ünü olan Ceyhun hocamızın elinde Gintare’nin takıma büyük katkıları dokunacaktır.

Son olarak istatistik vererek profili netleştirelim. Eurocup’ta Gintare, 18 dakika sahada kalarak, 9.7 sayı ortalaması, 6.6 ribaund ortalaması tutturdu.

Takımımız adına hayırlı uğurlu olsun. Başarılı ve sakatlıksız bir sezon olması dileğiyle. Hoşgeldin Gintare.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.