Fernando Muslera Galatasaray'da

Yeni sezona mutlak şampiyonluk parolası ile hazırlanan Galatasarayımızın yeni transferi açıklandı. Geçtiğimiz yıl İtalya'da Seria A takımlarından Lazio'nun kalesini koruyan 25 yaşındaki Uruguaylı kaleci Fernando Muslera gelecek sezondan itibaren resmen Galatasaray'da! Kariyerinde daha evvel Montevideo Wanderers ve SS Lazio takımlarının formasını giyen Fernando Muslera aynı zamanda Uruguay milli takımının da kalesini koruyor. Fernando Muslera'nın transferinde takımımızın oyuncularından Lorik Cana takas olarak kullanıldı.

Futbolda hata kabul etmeyen ve en büyük riske sahip tek mevki olan kaleciler için "kalesinde güven veren bir kaleci, takımının yarısı demektir" desek abartmış olmayız. Aslında bu cümle son senelerde Galatasaray'ımızın neden başarısız olduğu sorusunun cevaplarından birisidir. Kalecisiz geçen 4 yılda adeta kanayan yara haline gelen kaleci mevkisindeki sorunu 2011-2012 sezonu ile birlikte tamamen çözmeye niyetli olan Galatasaray, Lazio ve Uruguay Milli Takımının 25 yaşındaki kalecisi Muslera ile her konuda anlaştı. Mondragon'dan bu yana kalede güven verecek bir ismin bulunamaması ve nispeten De Sanctis dışında son 4 yılda transfer edilen kalecilerin kaleyi dolduramaması, her rakip atakta bir gözümüzün kalemizde olmasına ve yüreğimizin ağzımıza gelmesine neden oldu. Şampiyon olduğumuz 2007-2008 sezonunu Orkun ve Aykut gibi iki yerli kaleci ile tamamlamamıza ve ligin en az gol yiyen takımı olmamıza rağmen bizlere veremedikleri ve içimizde dolduramadıkları boşluk güven duygusundan ibaretti.

Fernando Muslera TV'den bakınca fizik itibari ile ufak tefek görünse de aslında 1.90'lık boyu ile kaleyi kaplayan kalecilerden. Profesyonel futbol kariyerine 18 yaşında Montevideo Wanderers takımında başlayan Muslera, genç yaşına rağmen ilk yılında 11, ikinci yılında ise 20 maçta forma giydi. Genç yaşta yakaladığı fırsatı iyi değerlendiren Muslera, ülkesinin futbol gündemine oturmayı da başardı ve bu başarılı performansı neticesinde ülkesinin söz sahibi kulüplerinden Nacional'e kiralık olarak transfer oldu. Çok kısa süre Nacional forması giyse de performansı ile parmak ısırtan ve namı kıtaları aşan Muslera, Avrupa transfer piyasasının da gözdesi haline gelmişti. Serie A'da başarıyı unutan ve yeni başarılar yakalamak için yeniden yapılanma yoluna giden Lazio, 2007 yılında Muslera'yı 4.3 M $'a transfer ettiğinde kimse O'ndan böylesine olağanüstü bir başarı beklememişti. Lazio'da geçirdiği 3 sezonda toplam 61 maça çıkan "Küçük Kunduz", performansı ile Milli Takıma yükselmeyi de başardı ve 21 kez Uruguay Milli Takım forması giydi. Şu günlerde Arjantin'de devam eden Copa America 2011'de ülkesinin kalesini koruyan Fernando, Milli Takım forması altında asıl patlamayı  2010 Dünya Kupasında yaptı. Güney Afrika'da gerçekleştirilen turnuvada Uruguay Milli Takımı ile Dünya 4.lüğü başarısını yakalayan Muslera, etkileyici performansını Dünya Kupasının ardından Copa America'da da sürdürdü.

Yan toplarda yaptığı pozisyon hataları ciddi bir eksiklik olarak görünen Muslera'nın en önemli eksikliği nedir diye soracak olursanız, özellikle elektriği yüksek maçlarda kritik hatalar yapması diyebilirim. Tabii ki bunda yaşının verdiği heyecan da etken olabilir. Bu eksikliklerin dışında Muslera için genel olarak komple bir kaleci tabirini yapabilirim. İnşallah takımımızın son yıllarda yaşadığı kaleci eksikliğine uzun yıllar çare olur.

Küçük Kunduz lakaplı Fernando Muslera'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

3 yorum:

  1. Bu sefer oldu... Galatasaray kalesinin Taffarel ve Mondragon'dan sonraki yeni ( gerçek ) sahibi Muslera olacaktır. Tebrikler yönetime...

    YanıtlaSil
  2. gereksiz bi sitede bi haber ver muslera 51milyon die :) muslerayada ada almışız anlaşılan.. bu haberleri yapan ş.r.fsizlerin oynadıkları oyun belli ama bunları biz yermiyiz? muslera alacağı her kuruş parayı hakedeceğini şimdiden gösterdi.. biz transfer yapınca rakamı kabartmak ve beklentileri arttırmak için önce bonservis + yıllık alıncak ücretler hesaplanıo bide üstüne tl degeri verilio =) gstv daha ücretsiz olmasın bizde böle ş.r.fsiz sitelerden bazı ş.r.fsiz kanallardan haberleri izlemeye devam ederiz.. ünal başkan artık gerekiosa bi transfer eksik yap şu gstv anlaşmasını iptal ettir! yoksa taraftar normalden 5x daha seri köpürüo abuk sabuk site ve tv kanallarındaki haberleri duyunca!!!!

    YanıtlaSil
  3. cana kalitesi gereği 3.25milyondan fazla etmezdi bence.. ayrıca yıllık 2.5milyon alcaktı ve 4 yıllık sözleşmesi vardı, 1 yıl oynadı kaldı geriye 3 yıl yani 7.5milyon maliyeti vardı bundan kurtulmuş olduk.. yani toplam maliyet (wandererse ödecek olan=6.75m)(cana=3.25m)(5 yıl için muslranın alacagı=10m)(cananın kalan 3 yıl için kurtuldugumuz maliyeti=7.5m) ise..
    (6.75m)+(3.25m)+(10m)-(7.5m)= 12.5milyon yani musleraya 5 yıl için 12.5milyon ödeyeceğiz bonservisi dahil.. bide bu şekilde hesap yapsınlar.. yani dünyanın en ii kalecilerinden birini genç yaşına rağmen bu fiyata almış olmak bence büyük başarı!!

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.