ANALİZ - Beraberlik İyi Sonuç

Zordur Karabük'te maç oynamak. Mühendisliği hiçbir zaman çözülemeyen bir yapı, maç oynanırken bile çalışan tribün işçileri, az sayıda seyirci. Tüm bunların üstüne de bu akşama özel 35 derecelik sıcak hava. Futboldan soğumak için çok sebep bulabilirsiniz. Ancak yanlış anlaşılmasın; Galatasaray'ın etksiz oyununu sadece bu sebeplere dayandırmayacağım elbet. Çözümlemelerimize oynanan maçlar üzerinden devam ediyoruz.


Kadrolar açıklandığında ilk dikkat çeken nokta Sabri ve Baros'un yedek kulübesinde olmasıydı.Yani,Fatih Terim'in doğruyu bulma adına,deneme-yanılmaları devam ediyordu. Diziliş her gün biraz daha oturuyordu evet ama isimler üzerinde daha çok tefekkür şarttı sanki. Taktiksel diziliş ve oyun anlayışını anlamanın güç olduğu anlarda,maçın henüz başında, Muslera inanılmaz bir hata ile kırmızı kart görünce,maçın tüm dengesi de bozuldu.

''Kalitesine çok inandığım, yıllardır tanıdığım file bekçisinin sezona berbat başlaması kötü haber. Camianın bu konuda sabrı az malum. Kendi kumaşı sağlam olsa da, ondan öncekilerin performansı, Muslera'yı da olumsuz etkileyebilir. Aman diyelim'' Samsun maçından sonra böyle demiştik. Ancak yetenekli file bekçisi, hünerlerini bir türlü sergileyemediği gibi, hata üstüne de hata yapıyor. Gazetelere ve yorumculara konuyla ilgili bugünlerde pek bakmak istemiyorum. Ancak, kırmızı kart pozisyonunda dikkat çeken bir nokta da Gökhan Zan ile yaşanan anlaşmazlık. İnternet ortamında yazmıştım; Gökhan Zan ile Muslera'nın Samsun maçında işaret diliyle ''Konuş'' şeklindeki diyaloğu uyum sorununun hala sürdüğünün bir göstergesiydi. Karabük'te de durum aynen devam etti ve görülüyor ki, bu konuda henüz bir yol kat edilememiş.

Kadro yapısına geri dönecek olursak;bu oyuncu topluluğu Galatasaray'a çok maç kaybettirir. Pas trafiği akışkan olsa da verimli değil, üretkenlik ve pas hızı yerlerde. Maçın 33. dakikasında Galatasaray sadece 100 başarılı pas yapabilmişti misal. Üstelik mevcut yapıda, orta saha oyuncularından birini defansın arasına sokmakta büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu tarzda bir futbolcunun olmayışı,ciddi anlamda zaafiyet göstergesi olarak ilerleyen maçlarda tekrar karşımıza çıkacaktır.

27. dakikada Ujfalusi, savunmadan topu kafayla uzaklaştırıyor. Ön bölgede hiçbir Galatasaraylı futbolcu yok. Savunma çakılıyor, Birol rahat rahat vuruyor. Şans var, gol olmuyor. 27. dakikada ne olduysa, 73. dakikada da aynısı oluyor ve Karabükspor bu kez öne geçiyor. Tüm bu sıkıntının kaynağı orta saha oyuncu niteliğinin takım savunmasıyla yaşadığı uyumsuzluk.

Neyse ki, Galatasaray'ın imdadına penaltı yetişti. Tüm bu koşullara bakıldığında, 35 derece sıcaklık ve 76 dakika eksik oyuncuyla mücadele zorlukları 1 puanı hoş gösteriyor gözlere. Ancak defolar da arka arkaya zıplıyorlar yerlerinden sanki,buradayız buradayız diye tempo tutuyor. Hükmeden bir Galatasaray'ın her fırsatta gole gidebileceğini belirtmiştik. Ancak bu maç tam ters istikamette yol alınmış. Zaten pas yapamayan takıma karşı bir de Karabük ön baskıyla yaklaşınca işler daha da zorlaştı. Yetenekli oyuncuların sorumluluktan uzak futbolları da hayal kırıklığı cümlelerinin özneleri oldular.

Zamanla tüm bu noksanlıkların üstü örtülecek,doğrular denenerek, yanılarak bulunacaktır. Kuşkunuz olmasın. Mevcut gözlemimiz bu olsa da yarın böyle devam edecek diye birşey yok. Ancak ister istemez düşünüyorum. Galatasaray hazırlık maçlarını dev takımlarla yapacağına ritmini oturtabileceği,pas alışverişine alışabileceği maçlar yapsa çok daha iyi olmaz mıydı? Belki de o günlerde çözülecek problemler bugün yerlerini iyi oyuna ve bolca puana bırakabilirdi. İşte belki de en büyük noksanlık buydu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
EK-
Geçen Hafta Bunlar Yazmıştık:
-Üretkenlikte yaşanan sıkıntıyı aşmak için Kazım'ın, Riera'nın çok daha efektif oynaması şart
-Galatasaray mutlaka pas hızını artırmalı
-Elmander ilk 11 oyuncusudur.
-Topa hükmetmeli, oyunu ileride oynamalı.

5 yorum:

  1. 3 maç oldu yüklendikçe yükleniyoruz galatasaray'a. Galatasarayın oynayacağı oyun elbette ki bu değil. Fakat yeni bir takım olduğunu %80 ının tamamen değiştiğini hepimiz biliyoruz. uyumsuzluk da bundan geliyor sanki. gökhan zana diyecek pek fazla lafım yok. takım donuk oynuyor 3 maçtır gördüğüm kadarıyla. düzelecek deniyor ama bu bana bu sene için pek imkanlı gorunmuyor. Kadro yapısı ve kişiler olarak türkiyenın en ıyısı olduğunu dusunuyorum. umarım bu sene kredılerını bıtırmezler. Takım olmak zor. Takım olmaya çalışan bir Galatasaray var karşımızda. Sorunlar halledilecektir. oyunculara güvenmesekde Terim işin başında. Elinden gelenin en iyisini yapacaktır. Muslera nın çıkışı da belki hatalı ama tüm spor yorumcuları eski hakemler eski direktörler kırmızı olmadığını söylüyorlar. Muslera sahip çıkmak lazım

    YanıtlaSil
  2. Dandik takimlarla mac yapincada buyuk takimlarla mac yapsaydik diyorsunuz.Amac ne anlamadim.Kucuk takimlarla oynayinca bu sefer tam tersini soyluyorsunuz.Takima biraz sure versenizde ondan sonra fikirlerinizi elestirilerinizi yapsaniz.En azindan ilk yari sonu boyle elestirilere yerme islerine gecseniz ? Real, Liverpool gibi takimlarla oynanan oyundan birsey cikartamiyorsa takim kucuk takimlarla oynadiginda kendini dev aynasinda gormezmi ?

    YanıtlaSil
  3. erken kırmızı kart . Beraberlik iyi sonuç ama bir an önce yeni transferlerin takım olması gerekiyor süpürüp götürmemiz gereken bir lig ilk başlardaki tökezleme devri can sıkıcı

    YanıtlaSil
  4. Yeni oluşturulan takımın oturması açısından hazırlık maçlarının arasına biraz zayıf ekipler de eklense,bir takım uyumsuzlukların giderilmesi kolaylaşabilirdi.Bu bir önerme,eleştiri değil.Tam tersi konusunda ise bir eleştirim yine olmadı bugune kadar.
    Ben maçların analizini yapmaya çalışıyorum,yerme denilen olguyu pek kullanmıyorum.Zamanla birşeylerin oturacağını da ısrarla belirtiyorum.Lütfen böyle bir çıkarım yapmayınız.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar takım tabii ki yeni kuruldu, oturacak vs ancak şu anda izlediğim kadarıyla ligin zayıf takımlarından birisine karşı pozisyon üretemedik. Tamam 10 kişiydik 80dk beşiktaş karşısında bursporu da izledim dün gayet iyiydiler 80 lere kadar, skora yattıkları için yenildiler bence. Büyük takımsan her şartta yenmeye oynayacaksın arkadaş, galatasaray kalecisi karabük maçında 0 0 ken zaman geçiriyor ya böyle bir eziklik var mı? Kimse de müdahele etmiyor "sen ne yapıyorsun be adam diye". Yetti artık bekleyelim zaman verelim lafları. 3 senedir bekliyoruz zaten, hala sol bekler müzmin sakat ve beceriksiz 2 tane adam, sağ bek sabri, hala kalede, forvette sıkıntı var. Muslera olmadığı zaman kalemiz allahlık resmen, andaval gibi bakıyor topa 25 yaşında kaleci. Bir diğer konu fatih terimi çok sevmeme rağmen inatçılığı artık bezdirdi. Sabri maksimum sağ bek oynar bunu geçen maç oynanırken de söylemiştim arkadaşlarla izlerken, aynı şeyi rıdvan da söyledi, eminim herkes söylüyordur. Bu adamı inatla sağ açık denemenin, sağ iç denemenin amacı nedir? ilk yarı 10 kişiydik, ikinci yarı resmen 9 kişi oynadık yine.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.