THY Euroleague | İlk rakibimiz PAOK BC

Geçtiğimiz sezon 21 yıl aradan sonra play-offta final oynayan takımımız Avrupa'nın en büyük basketbol platformu olan THY Euroleague'de önelemelerde Yunanistan temsilcisi PAOK BC ile karşılaşacak. Litvanya'nın Rytas şehrinde düzenlenecek olan öneleme turlarına katılan takımımız bu karşılaşmayı kazanması halinde Asvel - Gravellines takımları arasında oynanacak karşılaşmanın galibi ile yarı finalde karşılaşacak. Takımımız yarı final (ikinci öneleme turu) maçında da galip gelmesi halinde Rytas-Cibona-Buducnost ve Cholet grubundan gelen takımla THY Euroleague'de normal sezonda gruplarda mücadele etmek için sahaya çıkacak. Takımımız ilk maçını 30 Eylül Cuma günü saat 18:00'de Yunan ekibi PAOK BC ile oynayacak. Erkek basketbol takımımızın rakibini elemeler öncesinde mercek altına aldık. İşte PAOK'un takım kadrosu ve hazırlık döneminde sergilediği performans..

Yeni sezona başantrenör Soulis Markopoulos gözetiminde hazırlanan PAOK BC, geçtiğimiz sezon Yunanistan'da normal sezonu 3.sırada tamamladı. Play-offlarda yarı finalde Olympiakos'a elenen Selanik ekibi, THY Euroleague önelemelerine katılmak için Aris ile 5 maçlık bir seri oynadı. İlk 3 maç sonunda seride 2-1 geriye düşen Markopoulos ve öğrencileri oynanılan beş maç sonunda seriden 3-2 galip gelmeyi başardı ve THY Euroleague önelemelerine katılmalarını sağlayacak bileti kapmış oldu. Yeni sezon öncesi takım kadrosunu güçlendiren siyah-beyazlı ekip transfer döneminde bir dönem CSKA ve Maccabi Tel-Aviv gibi Avrupa'nın önemli takımlarında forma giyen 32 yaşındaki Marcus Goree, NBA kariyerinde Boston Celtics, NewYork Knicks gibi takımlarda forma giyen ve geçen sezon Aseca Prokom forması giyen 26 yaşındaki Amerikalı J.R. Giddens, geçtiğimiz sezon Yunanistan Ligi'nde AEK Athens forması giyen 34 yaşındaki tecrübeli oyuncu Demos Dikoudis, geçtiğimiz sezon Meridiano Alicante forması giyen 25 yaşındaki Litvanyalı pivot Martynas Andriuškevičius, geçen sezon Yunanistan Ligi'nde Icarus takımında forma giyen 33 yaşındaki Ioannis Kalampokis ve son olarak geçtiğimiz sezon Alba Berlin forması giyen 29 yaşındaki Rashad Wright ile sözleşme imzaladı.

Hazırlık döneminde oynadığı hazırlık maçlarından sadece 1 galibiyet çıkartan Markopoulos ve öğrencileri oynadıkları 6 karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Hazırlık etabının ilk maçında Olympiakos takımı ile antreman maçı yapan PAOK, karşılaşmadan 44-66 mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmadan 3 gün sonra yeniden Olympiakos takımı ile karşılaşan siyah-beyazlı ekip bu maçtan da 76-88'lik skorla mağlup ayrılan taraf oldu. Hazırlık döneminde Antalya'da düzenlenen Rixos Cup'a katılan Yunan temsilcisi PAOK BC, turnuvada oynadığı ilk maçında Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Türk Telekom'a 69-74 mağlup olurken takımın yeni transferi Rashad Wright karşılaşmayı 21 sayı ile tamamladı. Turnuvada oynadığı ikinci maçında yine Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Antalya BŞB ile karşılaşan Yunan ekibi bu karşılaşmadan da 74-76 mağlup ayrıldı. Turnuvada üçüncü maçında Sloven ekibi Union Olimpija ile karşılaşan PAOK, bu karşılaşmadan da 79-88 mağlup ayrılarak turnuvayı 6.sırada tamamladı. Sloven ekibi karşısında siyah-beyazlı ekipte öne çıkan isim 14 sayı ile 24 yaşındaki pivot Kallis oldu.

Hazırlık döneminde oynadığı ilk beş maçtan mağlup ayrılan PAOK, oynadığı hazırlık maçında Yunanistan Ligi ekiplerinden Kavala'yı 63-60 mağlup etmeyi başardı. 34 yaşındaki tecrübeli forvet Dikoudis, takımı adına 13 sayı ile en skorer isim olmayı başarırken Kalambokis 10, Tsakaleris 11 sayı ile çift hanelere ulaşan diğer isimler oldu. Hazırlık döneminde oynadığı son karşılaşmada Olin Edirne'yi evinde ağırlayan PAOK BC, bu karşılaşmadan da 54-61 mağlup ayrılarak hazırlık etabını tamamladı. Olin Edirne karşısında attığı 11 sayı ile Stiggers takımının en skorer ismi oldu.

PAOK takımının transfer döneminde kadrosuna kattığı J.R. Giddens ve Marcus Goree yeni takımına Salı günü katıldı ve ilk antremanını Salı günü akşam saatlerinde yaptı. PAOK kafilesi Çarşamba sabahı Frankurt aktarmalı olmak üzere Litvanya'nın Vilnius kentine hareket etti.

PAOK takımının 2011-2012 takım kadrosu şu şekilde;
4) JR Giddens
5) Dante Stiggers
6) Dimitris Nigger
8) Marcus Goree
9) Dimos Dikoudis
10) John Kalambokis
11) Martynas Andriuskevicius
12) Rashad Wright
13) Michael Giannakidis
14) Nick Kallis
16) Dimitris Kalambaka

2 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.