Hücumda gizli kahraman; Milan Baros..

Sezona başlarken hakkında bir spekülasyon ortaya çıkan, hatta taraftarlar tarafından da uzun uzun "Gitsin, kalsın, gönderilsin, gönderilmesin" diye tartışılan Milan Baros aslında ilk yarının gizli kahramanı oldu. 10 sezon aradan sonra Süper Lig'i ilk yarıda lider olarak tamamlayan, ilk yarının en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı olan Galatasarayımızda hücum hattının önemli isimlerinden birisi olan Milan Baros bir çok eleştiri ve spekülasyonla beraber sezona başlamıştı. Johan Elmander'le birlikte hücum hattındaki en büyük opsiyonumuz olan Çek yıldızımız geride kalan 17 haftada 13 maçta forma giydi, 4 kez fileleri havalandırdı. Attığı gollerin yanı sıra attırdığı goller ile de dikkatleri çeken Milan Baros formuyla ve saha içerisindeki performansıyla eski günlerine göz kırpıyor.

Johan Elmander'in transferiyle birlikte ilk haftalarda tek forvetli Galatasaray sisteminde yedek soyunan fakat sonradan oyuna girerek puan ve puanların kazanılmasına katkı sağlayan Milan Baros, ilk iki hafta (İstanbul BŞB ve Samsunspor) karşılaşmalarında ilk 11'de sahaya çıkmasına rağmen skor üretmede pek başarılı olamadı. Karabükspor deplasmanında yedek soyunan ve 81.dakikada oyuna giren 30 yaşındaki yıldız oyuncu oyuna girdikten 2 dakika sonra ceza sahasında yerde kaldı ve penaltı kazandırdı. Felipe Melo'nun gole çevirdiği penaltı sonrasında bir puanı hanesine yazdıran Galatasarayımızda hiç kuşkusuz alınan bu bir puanda kenardan gelen Baros'un payı vardı. Karabükspor deplasmanın ardından Eskişehirspor maçında forma giymeyen Milan Baros, ligin 5.haftasında Ankaragücü deplasmanında yine yedek soyundu. Karşılaşmanın 74.dakikasında oyuna giren Çek yıldız maçın 85.dakikasında yine kendisinin kazandırdığı penaltıyı gole çevirerek maçın skorunu ilan etti ve takımımız o karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmayı başardı. Bir sonraki hafta Bursaspor karşılaşmasında 83.dakikada oyuna dahil olan Milan Baros, karşılaşmanın 87.dakikasında Elmander'in pasında topu ağlarla buluşturarak 3 puanı kazandıran isim oldu. Baros kenardan geldiği 3.maçtan da fileleri havalandırmayı başarmıştı.

Golsüz eşitlikle sonuçlanan Antalyaspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan fakat sakatlığı nedeniyle kenara gelen ve bu nedenle bir kaç hafta dinlenen Baros, golsüz eşitlikle sonuçlanan Beşiktaş maçında son 25 dakika forma şansı buldu. Bir hafta sonra Sivasspor karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Milan Baros yine kendisinin kazandırdığı penaltı atışı sonrasında fileleri havalandırarak 3 puanın kazanılmasında rol oynadı. Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçlarında ilk 11'de sahaya çıkan tecrübeli forvet oyuncusu girdiği fırsatları değerlendiremese de hücumda gösterdiği performans ile rakip için tehlike yaratırken, takımı adına da önemli bir güç olmayı başardı. Ligin 15.haftasında Trabzonspor deplasmanında ceza sahasına girerken yerde kalan Milan Baros tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandırdı. Topun başına geçen Selçuk İnan nefis bir vuruşla topu ağlarla buluştururken, Baros gol atmasa da golün atılmasında pay sahibi olmuştu. Rakip savunma için oldukça tehlikeli bir oyuncu olan Çek golcünün patlaması geçtiğimiz hafta Orduspor karşısında oldu. Zorlu deplasmanda bir gol, bir asist ile yıldızlaşan Milan Baros hiç kuşkusuz hem alınan 3 puanın mimarı hemde maçın kahramanı olmayı başarmıştı.

Attığı gollerden ziyade attırdığı ve hazırladığı pozisyonlarla takımına katkı sağlayan Milan Baros, ligin ilk yarısının son haftasında Manisaspor'un da canını yakmayı başardı. Maç boyunca savunmayı rahatsız eden, tehlikeli ve tehditkar oyun yapısı ile siyah-beyazlı oyuncuların savunmada rahatsız olmasını sağlayan Baros yine ceza sahasına girerken yerde kaldı ve çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandırdı. Trabzonspor deplasmanında olduğu gibi topun başına geçen Selçuk yine harika bir vuruşla topu filelerle buluştururken Çek golcünün golde payının olmadığını kim inkar edebilir ki?

Gitsin mi, kalsın mı tartışmalarının arasında son derece etkili bir performans gösteren Milan Baros hiç kuşkusuz formda ve hazır olduğu takdirde her takımın başına bela olacak cinsten. Atılan 27 golün 7sine doğrudan etki eden golcü oyuncu özellikle çift forvet oynadığımız maçlarda hücumdaki verimliliği ile diğer hücumcularımıza oldukça katkı sağlıyor. Yaptığı çapraz koşular ve ters koşular ile sık sık takım arkadaşlarına boş alanlar yaratan Milan Baros gerek sonradan girdiği, gerekse ilk 11'de çıktığı karşılaşmalarda Galatasaray'ın gizli gücü.. Geride kalan 17 hafta sonunda sadece 4 gol atsa bile attığı ve attırdığı goller ile önemli puanların alınmasında pay sahibi olan Milan Baros sezon sonunda olası şampiyonluğun gizli kahramanı olacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.