Nurettin Kantarelli: Galatasaray Store 'çok' olacak!

Galatasaray Store'da artık CEO dönemi başladığı hepinizin malumu.. Bu pozisyona da "perakendecilik ve mağazacılık" alanında Türkiye'nin en iyi ve en başarılı isimlerinden Mavi Jeans'te görev yapan Nurettin Kantarelli geçti. Galatasaray Store bu doğrultuda yepyeni bir yapılanmaya girdi. Koleksiyonundan, ürün çeşidine, internet sitesinden ürün fiyatlarına kadar bir çok konuda yapılanmaya giren Galatasaray Store'da tek yetkili isim Nurettin Kantarelli yeni dönemde yapılacaklarına dair açıklamalarını Habertürk gazetesinden Menekşe Ataselim'e anlatmış. Kurumsallaşma alanında bir çok adım atan kulübümüzde maddi gelir getirecek en ciddi kaynaklardan birisi olan resmi ürün ve lisanslı ürün konusunda önemli bir adım atıldığı aşikar. Nurettin Kantarelli'nin röportajında dile getirdiği tüm açıklamalar ve bizleri bekleyen projeler şu şekilde...


Perakendedeki en son girişiminiz Retail Platform’du. GS Store ile nasıl buluştunuz?
3 yabancı marka getirip toplam 36 mağaza açmıştık. Oradan Haziran'da ayrıldım. Zaten kulüp üyesiyim. Eski yönetimlerle de görüşmüştük. Yeni yönetim de teklif edince sevinçle kabul ettim; çünkü bu göreve çok hazırdım.

Galatasaray’ın, başarılarını, ürün satışıyla paraya çevirememesi hep eleştirildi. Sizin projeksiyonunuz nedir?
Herkesin diline yapışmış bir ifade var; 2000’lerdeki muhteşem başarı ticari başarıya çevrilemedi diye. Haksızlık ediliyor. O yıllarda perakende sektörü Türkiye’de o kadar gelişkin değildi. Bugünkü gücü, ihtişamı, imkânları yoktu. Gerçekçi tespitim budur. Bugüne sıra gelince, yine haksızlık ediliyor. GS Store’un 7 yıllık bir geçmişi var. Perakendenin de yükselmesiyle her yıl tuğla üstüne tuğla koyulmuş. Başarılı işler oldu. Ama bazı şeyler yönetim değişikliği dalgalarında sürüncemede kalmıştır. Galatasaray’ın 25 milyon taraftarı var; Türkiye’nin en büyük, yurtdışında en iyi tanınan markası. Mavi’deyken Uzakdoğu, Vietnam, Filipinler, Kore’ye gittim. Oralarda bile insanlar “Türk’üm” deyince “Galatasaray” diyordu. Tanıştıklarım “Forma” diye yalvarırdı; çok götürdüm. Muazzam potansiyel hâlâ mevcut. İnternet satışlarına bakınca 44 ülkeye satış yaptığımızı gördüm. Online satışın çok kısa vadede 2-3, sonra da 8-10 kat artabileceğini görüyorum. Bu potansiyeli Türkiye ve yurtdışında sonuna kadar kullanacağım. İnternetin toplam ciromuza katkısı yüzde 10’larda ama rahatlıkla yüzde 40’a gelebilir.

Özellikle Fenerium ile kıyaslanınca ürün çeşidinin az olması da eleştiri konusu. Nasıl rekabet edeceksiniz?
41 mağazamızın 19’u İstanbul’da. 11’i bize ait; diğerleri franchise. Balon gibi değil, nitelikli büyüyeceğiz. Her yerde mağaza açmayacağız. Çeşit artacak. Koleksiyon sayısını artıracağız. Bugüne kadar hep yaz ve kış olarak 2 koleksiyon çıkmış; artık baharlarla 4’e yükselecek. Böylece ürünler yavaş yavaş vitrine konup taraftarın gözünde de eskimeyecek. Ara sıra flaş koleksiyonlar çıkacak. Kadın taraftarlara da daha çok çeşit sunacağız.

Merak edilen soru: Fenerium’u geçebilir misiniz?
Böyle bir yarış içinde değilim. Ama sadece şunu söyleyeceğim: Benim ölçeğim lokal değil.

TT Arena’daki mağaza ne zaman açılacak?
Mecidiyeköy’deki çadır gibi bir yer gerekiyordu. 31 Ocak’ta açıyoruz. Nike ve Sony işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Çok büyük bir mağaza. İçinde farklı etkinlikler de olabilecek. Mesela, Playstation oynanacak. Çok enteresan şeyler bekliyor taraftarları.

Korsan satışı engellemeye yönelik bir uygulama olacak mı?
Taraftarın beklenti ve şikâyetlerini görmek için geceleri kitap niyetine forum okuyorum. Lojistikten fiyata ve erişim sorununa kadar her problemi gidereceğiz. Bizim sorunumuz da korsan. Bunu çözmek için yasal gereklilikler zaten yerine getiriliyor. 2’nci etken fiyat. 3’üncüsü taraftar bilinçlenmesi. Fiyatta bir adım atacağız. Bizde kaşkol 19, korsanda 5 TL. Ben de 7 TL’lik koleksiyon yapacağım. Taraftarı bilinçlendireceğiz. 2 TL daha ver, bunu al, kulübüne kazandır diyeceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.