Fatih Terim: Aylarca kazandıysak, kaybetmeyi de bileceğiz.

Spor Toto Süper Lig'in 24.haftasında Medical Park Antalyaspor karşısında evinde sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılarak son oynadığı 4 lig maçında 7.puan kaybını yaşayan Galatasarayımızda karşılaşma sonrasında teknik direktörümüz İmparator Fatih Terim açıklamalarda bulundu. Transfer döneminin sona ermesiyle ilgili olarak "Artık rahatız" ifadesini kullanan İmparator, 10 kişiyle aldıkları beraberliğin önemli olduğunu ama kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtirken, zorlu lig maratonunda kazanmanın olduğu kadar kaybetmenin de normal olduğunu dile getirdi. Karşılaşma sonrasında İmparator Fatih Terim'in tüm açıklamaları şu şekilde...

"Transfer ayını Necati'yi alarak kapattık. Bizim kendi oyuncumuz. Doğru bir karar. Atak oyuncularına bir şey olursa yerleri kapanmaz. Elmander'e fazla yükleniyoruz, hep onu oynatıyoruz. Baros'un da sakatlığı var ve her sene 1-2 kez atıldığı için oraya transfer gerekliydi. Necati yuvasında. Kendi evladımız. Transferi onunla kapatmış olduk. En azından artık transfer konuşulmayacak. O açıdan rahatız.

Kazım bu takıma hizmet etmiş bir isim. Tercihini gitmek için kullandı. Daha evvel de söylediğim gibi bazı oyuncular dışarıda oynamak, gitmek istiyorlarsa gidecekler. Oynamak isteyenler de kalacaklar. Dünyanın sonu değil.

Beklenmedik bir sonuç. Açıkçası 10 kişi kalıncaya kadar 1-1 bizim için iyi sonuç değildi. Ama 10 kişi kaldıktan sonra iyi sonuç olarak değerlendirebiliriz. Açık ve net. Üstümüze gelmeyi düşünselerdi kazanabilirlerdi.

Üç günde bir maç oynayan ekibin ağır bir sahada aşağı yukarı aynı oyuncularla oynaması durumunda 10 kişi kalması zorluk yaratır tabii. Ocak ayında devamlı olarak maç oynadığımız için bir kişi eksik kalmak kolay değil. Her dakika pozisyona girdiğimiz anda 10 kişi kaldık. Puan kaybı oluyor. Yapacak bir şey yok. Kötü hava şartları iyi gelmedi. Ama nasıl aylarca kazandıysak, kaybetmeyi de futbolun içindeki bir unsur olarak göreceğiz."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.