ST Süper Lig Panorama - 26. Hafta

Bu nası bir kış böyle? Geçen sene bu zamanlar neredeyse kar duasına çıkacakken İstanbullular, bu sene her hafta düzenli kar yağar oldu ve Felipe Melo da onu her seferinde coşkuyla karşıladı. Aynı şekilde geçen sene bu zamanlarda galibiyet Galatasaray için garip bir şeydi ama, bu sene her hafta düzenli galibiyet alır olduk. Bereketli bir sezon, Allah bozmasın. Mayalılara inat 2012'yi mutlulukla, zaferlerle analım. isterse batsın bu dünya ama son şampiyon biz olalım. Hep fotoğraftaki Elmander gibi neşeyle dolalım.



KRİTİK DÖNEMEÇLER BUNLAR
Evet bu klişe tabire sığındım ama, Play-Off'a kalabilme mücadelesinin liderlik savaşından daha hırslı ve çekişmeli olduğu şu günlerde Beşiktaş , Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Sivas diğer tüm takımlara nazaran daha dikkatli olmak zorunda. Bu takımlardan Trabzonspor başarma arzusunu attığı dört golle gösterdi. Rakibinin de düşme potasında kalmasına sebep oldu. Beş gollü bu müsabaka ve Beşiktaş ile Sivasspor arasında oynanıp 1-1 beraberlikle sonuçlanan maç ligin gidişatı açısından önemliydi ve haftanın maçları olmaya hak kazandılar. Fotoğraftaki ablayı da bordo maviye duyduğunu hiç ama hiiiç gizlemediği aşkın yanı sıra, umursamaz bakışları nedeniyle tebrik ediyorum.

14 ŞUBAT, FENER ALAYI, SABRİ
Haftalardır 14 Şubat'ı bekliyoruz. Sevgililer Günü de bir gerekçe olabilir tabi ama biyolojik olan o gerçek kalbe pek de benzemeyen o kötü soyutlamanın ululaştırmak adına ucuzlaştırılarak oraya buraya asılması ve hediye beklentisindeki milyarlarca insan herkesi o kadar heyecanlandırmıyor olabilir. Futbolseverleri daha çok heyecanlandıran "Aziz Yıldırım ne diyecek?", "Duruşmada neler olacak?" sorularıydı. Bir de Fenerbahçeli taraftarlar Kadıköy'den Silivri'ye konvoyla gidip tepki gösterince, 14 Şubat futbol medyası için hareketli bir gün oldu. Açıkçası olan biten de sadece Fenerbahçe'nin içişleri... Aziz Yıldırım'ın açıklaması da Mehmet Ali Aydınlar'la arasında bir Gülben Ergen - Hülya Avşar polemiği oluşturan, ne bileyim mahallenin dedikoducu hatunlarını karşı karşıya getiren sözlere benziyor, dayanamadım yarısında çıktım. Dolayısıyla haftanın açıklaması o değil, Sabri'den gelen "Messi bile kötü bir maç çıkarabiliyor." lafıydı. He canım... 


TÜRK GENÇLİĞİ VE SPOR
Gençlik ve Spor Bayramı'nın stadyumlarda kutlanmayacak olması, gençliğin ve sporun stadyumlarda yan yana gelemeyeceği anlamına gelmiyor. Orduspor taraftarları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınıflardaki Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin yer aldığı panoları kaldırıcağı yönündeki iddialara cevaben hep beraber Atatürk'ün Gençliğe hitabesini söylemişler maç başladıktan sonra ve bitiminde de birbirlerini alkışlamışlar. İddiaların asılsız olduğu söylenmiş ama, onlar yine güzel yapmışlar, iyi etmişler. Haftanın taraftarı oldular. 

 MAKAS
13 numaralı Gaziantepspor futbolcusunun ağzı açık makası fena halde andıran absürt duruşunu geçtim, tam aradan hakemin çıkması daha bir fena olmuş. Volkan Şen de yazık, iki büklüm olmuş. Bu kare, hatta dikdörtgen, sembolik anlatım barındırma ihtimali dışında sanatsal bir değer pek taşımasa da eğlendiren ikili mücadeleler kontenjanından haftanın fotoğrafı seçildi, hayırlısı olsun. 


YAŞLANIYORUZ
Dünün genç yeteneği bugün, aslında dün, baba oldu ve ister istemez insanı düşüncelere gark etti.. Gark neyse artık... "Kaç senedir Şampiyonlar Ligi'nde yokuz?" mesela, "UEFA'yı aldığımızda Aydın çocuktu şimdi onun çocuğu oldu?" da olabilir, sırf Aydın Yılmaz'la ilgili düşünüp konuşup durabiliriz ama tüm bunlar gereksiz. Önemli olan insan ve Aydın'ın da güzel eşi Ekin ve daha da güzel kızı Mila ile mutlu mesut yaşaması. Haftanın babasını tebrik ediyor, bu mutlu tablonun daim olmasını diliyoruz. Bugün eski kelimelerle ne zorum var, merak ediyoruz.. 

Braga'yı yenen Beşiktaş'a da tebrikler ve gelecek hafta görüşmek üzere sayın okurlar. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.