Adnan Öztürk ve Adnan Nas'ın istifası üzerine..

Günün ilk saatlerinde basına düşen bir haber "Adnan Öztürk ve Adnan Nas istifa etti!" şeklinde olunca, endişeler veya ellerini ovuşturarak hazırda bekleyenler haliyle çok sayıda oluyor. Ama işin özüne baktığınızda herhangi bir endişeye gerek olmadığının, bahse konu olan istifaların 'formalite' icabı olduğunu görebiliyoruz. İstifaların kısaca özeti; Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan maddelerden dolayı bağımsız üyelere şirkette yer açabilmek. Bu doğrultuda gerçekleştirilen hamlelerin Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu ile uzaktan, yakından alakası yok. Şimdi gelelim konunun detaylarına..

Yeni Türk Ticaret Kanunu halka açık şirketlerin yönetim kurullarında o şirketi etkileyecek başka bir kurum veya kuruluşun yönetim kurulunda bulunan birinin bulunamayacağını söylüyor. Bu sebepten ötürü şuanda Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nde -yani kulüpte- yönetimde bulunan iki yönetici Adnan Nas ve Adnan Öztürk bu formalite yerine gelsin diye şirketin yönetim kurulundan ayrıldılar. Yani yeni kanun (eskiden bu madde yoktu) sen kulübün yönetim kurulundaysan, kulübün icraatlarının doğrudan veya dolaylı yoldan etki yaptığı şirketin yönetim kurulunda olamazsın diye belirtiyor. Adnan Öztürk ve Adnan Nas da kulüpteki görevlerine aynen devam ediyor olduklarından dolayı şirketin yönetiminden formaliter olarak ayrıldılar. Yeni kanun gereğince Galatasaray Sportif Sinai ve Yatırımlar AŞ'de kulüpte görev almayan 3 tane bağımsız yöneticiler yer almak zorundadır. Bu doğrultuda da Mehmet Ali Birand, Murat Canaydın ve Ümüt Özdemir şirkette bağımsız yönetici olarak atanmışlardır.

Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nde başkan yardımcısı olarak Adnan Öztürk, muhasip üye olarak Adnan Nas görevlerine devam etmektedirler. Bugün yaşanan olaylar tamamen teknik, formalite amaçlı gelişmelerdir.

Galatasaray Sportif Sinai ve Yatırımlar AŞ'nin yeni yönetim kadrosu şu şekilde oldu.

Ünal Aysal - Başkan
Ali Dürüst - Yönetim Kurulu
Mete Başol - Yönetim Kurulu 
Abdürrahim Albayrak - Yönetim Kurulu
Mehmet Ali Birand - Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi
Ümüt Özdemir - Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi
Murat Canaydın - Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi
Suat Sarı - Denetçi
Cem Çetin - Denetçi

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.