ELW - F8 | Hazırsak başlayalım..

Avrupa'nın en büyük kadın basketbol organizasyonu olan Euroleague'de finaller bugün itibariyle başlıyor. İstanbul'da düzenlenecek olan ve Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımının ev sahipliği yapacağı Final 8'de takımlar 4 gün boyunca şampiyonluk için mücadele edecek. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen ve organizasyonda ev sahibi avantajını elinde bulunduran Galatasaray Medical Park final turunun ilk maçında bugün İspanyol temsilcisi Rivas Ecopolis ile karşılaşacak.


EN BAŞARILI TÜRK TAKIMI; GALATASARAY
Euroleague tarihinde daha evvel hiç bir Türk takımı şampiyonluk sevinci yaşayamazken en büyük başarı 1999 yılında İtalya'da düzenlenen final-fourda üçüncülük madalyası ile dönen Galatasaray kadın basketbol takımına ait. Euroleague'de en büyük başarıya sahip olan Galatasaray kadın basketbol takımı, geçtiğimiz senelerde de (2009) Avrupa'nın 2 numaralı kupası olan Eurocup'ta şampiyonluk sevinci yaşayarak kadın basketbolda Avrupa'dan kupa getirmeyi başarmıştı. Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı ev sahipliği yaptığı organizasyonda da en büyük aday olarak yer alırken, Avrupa'dan yeni bir kupa getirmek için sahaya çıkacak.

HEDEF 4 KUPA.. KALDI 2 TANE DAHA!
Bu sezona tüm kulvarlarda şampiyonluk parolası ile başlayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı sezon başında oynanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ezeli rakibi karşısında şampiyonluğa ulaşırken, geçtiğimiz aylarda Antakya'da düzenlenen Türkiye Kupası'nda da yine finalde ezeli rakibini mağlup ederek şampiyonluğa ulaşma başarısı gösterdi. Sezon başında ortaya konulan hedeflerden ilk ikisini kazasız bir şekilde atlatan ve şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımında yeni hedef Euroleague şampiyonluğu. Kadrosunda bir çok yıldızı barındıran Sarayın Sultanları normal sezonda grup aşamasında A Grubu'nda mücadele etti ve 11 galibiyet - 3 yenilgi ile grubunu 2.sırada tamamladı. Ev sahibi olması nedeniyle top14 turunda mücadele etmeyen ve final 8'e doğrudan katılan Ceyhun Yıldızoğlu'nun öğrencileri final turunda Fenerbahçe, Rivas Ecopolis ve Beretta Famila ile karşılaşacak.

EUROLEAGUE'DE BİR İLK; FİNAL 8
İstanbul'da düzenlenecek olan finallerde bir ilk yaşanacak. Bugüne kadar final-four statüsünde düzenlenen Euroleague bu sezondan itibaren final-8 statüsünde düzenlenecek. Grup aşamasının ardından oynanılan bir üst tura adını yazdıran 14 takım (ev sahibi hariç) sezon sonunda düzenlenecek olan 8'li finallere katılmak için mücadele edecek. 3 maç üzerinden oynanacak olan eşleşmelerde 2 galibiyet alan takım adını final 8'e yazdıracak. Final 8'e yükselme başarısı gösteren 7 takım + ev sahibi bu turda dörderli 2 grup oluşturacak. Üç gün üstüste oynanacak olan grup maçlarının ardından gruplarını lider olarak tamamlayan takımlar Euroleague'de final maçına çıkarken, grup ikincileri de üçüncülük/dördüncülük maçına çıkacaklar. Gruplarında üçüncü sırayı alan takımlar beşincilik/altıncılık mücadelesi verirken, gruplarında son sırada yer alan takımlar yedincilik/sekizincilik mücadelesi için sahaya çıkacaklar.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.