2012 NBA Draft yolunda 2 Aslan..

Bu sezon başında Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımına transfer olan ülkemizin gelecek vaadeden genç pivotlarından Furkan Aldemir ve geçtiğimiz sezon transfer edilen bir başka gelecek vaadeden genç pivot Sertaç Şanlı bu sezon sonunda Amerika'da yapılacak olan 2012 Draft'larında boy gösterecek. Otoriteler tarafından "bay ribaund" sıfatı takılan ve altyapıda tüm yaş gruplarında oynadığı Avrupa Şampiyonaları'nda istatistikleri alt-üst etme başarısı gösteren, bu sezon forma şansı bulduğu Euroleague'de de gösterdiği performans ile scoutların dikkatini çekmeyi başaran Furkan Aldemir'in ikinci turun ortalarında (52.sıradan) draft edilmesi beklenirken, sakatlığı sebebiyle bu sezon pek fazla süre şansı bulamayan Sertaç Şanlı'nın draft turlarında seçilmesi beklenmiyor.

Furkan için draft turlarında yer almasını anlarım, sonuçta kendisini iki yıldır takip eden scoutlar var. Bu sezon gayri resmi olarak 2, resmi olarak 1 kez kendisini Euroleague maçlarında izleyen NBA scoutları olduğunu biliyoruz. Pınar Karşıyaka'da yaptığı çıkış ile dikkatleri çeken, U20-18 Avrupa Şampiyonaları'nda gösterdiği performans ile bunu perçinleyen ve bu sezon Galatasaray Medical Park forması altında gerek Euroleague'de, gerekse Beko Basketbol Ligi'nde oldukça önemli işler yapan genç oyuncunun raporları oldukça tatmin edici olabilir. Furkan süre bulup kendisini kanıtlarken, Sertaç'ın bu tarz platformlarda fazla süre almaması ve omuz sakatlığı nedeniyle sezonu kapatması sonrasında draftlara katılmayı denemesi pek mantıklı bir durum gibi görünmüyor. İki oyuncunun da kariyer planlamasını iyi yapması gerekiyor ve menajerleri Misko Raznatovic ile oturup bu konuyu değerlendirmeleri şart.. Umarız menajer kurbanı olmazlar. Her ikisine de yürekten başarılar ve bol şans..

Bu arada dipnot olarak belirtelim. Furkan draftlarda seçilse dahi kontratı nedeniyle 2 yıl daha Galatasaray Medical Park forması giyecek. Kontratının süresi 5 yıl, genç oyuncunun ancak 3.yılından sonra NBA'e çıkış maddesi bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.