TBL | Hazırsak başlayalım..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider olarak tamamlayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, play-off çeyrek finalinin ilk maçında Tofaş ile bu akşam evinde karşılaşacak. Lig lideri olarak play-off serisi boyunca saha avantajını elinde bulunduran Oktay Mahmuti'nin öğrencileri normal sezonda iki kez karşılaştığı rakibini iki maçta da mağlup etmeyi başarmıştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 20:00'de başlayacak ve mücadele LigTV 3 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşma öncesi son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

43 YIL SONRA GELEN LİDERLİK
Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu 25 galibiyet, 5 mağlubiyetle birlikte %83'lük galibiyet oranıyla tamamlayan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı 43 yıl aradan sonra ligi lider tamamlama başarısını gösterdi. Son olarak ligi lider tamamladığında (1968/9) takımımız sezonu şampiyonluk kupasıyla tamamlamıştı. Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı sezon oynadığı karşılaşmalarda 55 puan toplarken maç başına rakip potaya 83.4 sayı bıraktı, potasında 73.2 sayı gördü. Yenilmez Armada bu karşılaşmalarda %53.6 saha içi isabetin yanı sıra, %40.9 üç sayılık isabeti ve %75.3 serbest atış isabeti ile oynadı.

10 HAFTADIR SÜRE GELEN LİDERLİK
Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun 20.haftasında Anadolu Efes'i kendi evinde 65-74 mağlup etme başarısını gösteren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı rakibi karşısında aldığı bu galibiyetle maç eksiğine rağmen liderlik koltuğuna oturdu. Bu karşılaşmanın ardından liderlik koltuğundan inmeyen Oktay Mahmuti'nin öğrencileri normal sezonu da lider tamamlama başarısı gösterdi. Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı takipçisi Bandırma Banvit'i iki maçta da mağlup ettiği için aynı puana sahip olmasına rağmen ligi lider tamamladı.

2 MAÇTA DA KAZANAN GALATASARAY
Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun 6.haftasında ve 21.haftasında Tofaş ile karşılaşan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı bu karşılaşmalarda rakibine 75-95 ve 103-102'lik skorlarla üstünlük kurmayı başardı ve ligde iki maçta da sahadan galibiyetle ayrıldı. Ligin 6.haftasında deplasmanda oynanılan Tofaş maçında rakibine ilk mağlubiyetini tattıran takımımızda beş oyuncu çift hanelere çıkarken Gordon 15, Andric 13, Shipp ve Cevher 12, Lakovic 10 sayı ile maçı tamamlamıştı. Bursa'da oynanılan karşılaşmada takım halinde 33 ribaund alan Galatasaray Medical Park yine takım halinde 23 asist yapmıştı. Bursa'dan galibiyetle dönen Oktay Mahmuti'nin öğrencileri ligin 21.haftasında oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada iki kere uzatmaya giden rakibi karşısında 103-102'lik galibiyetle sahadan ayrılmayı başarmıştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanılan ve normal süresi 80-80 biten karşılaşmada ilk uzatma periyodunda 11-11'lik eşitlik bozulmamış ve mücadele ikinci uzatma devresine taşınmıştı. Mücadelenin altıncı periyodunda rakibi karşısında 12-11'lik üstünlük kuran Galatasaray Medical Park sahadan galibiyetle ayrılma başarısı göstermişti. Karşılaşmada altı oyuncumuz çift hanelere çıkarken Shumpert 23, Gordon 13, Andric 12, Ender 11, Shipp 11 ve Lakovic 10 sayı kaydetmişti.

BAŞ BELASI; BRAD BUCKMAN
3 sezondur Beko Basketbol Ligi'nde forma giyen Buckman ülkemizde forma giydiği ilk sezon olan 2009/10 sezonunda Kepez Belediyesi forması giydi. O sezon Galatasaray Café Crown adıyla ligde mücadele eden takımımıza karşı oynadığı ilk maçta sadece 4 sayı atmayı başaran Amerikalı forvet daha sonra canımızı yakan ve durdurulamaz bir isim olma yolunda ilerleyecekti. Bir sonraki sezon devre arasında Antalya BŞB'e imza atan tecrübeli oyuncu ligin son haftasında Galatasaray Café Crown erkek basketbol takımı karşısında 34 sayı üretmeyi başardı. Brad Buckman'ın öne çıktığı karşılaşmada Oktay Mahmuti'nin takımı kendi evinde Akdeniz ekibine 86-92'lik skorla mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Sezon başında Tofaş ile sözleşme imzalayan Brad Buckman burada da Galatasaray'ın başına bela olmaya devam ediyordu. Ligin 6.haftasında Bursa'da oynanılan karşılaşmada 20 sayı kaydeden Amerikalı oyuncu mağlubiyete engel olamazken, ligin 21.haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanılan ve iki kez uzatmaya giden karşılaşmada yeniden 34 sayı üretti, fakat mağlubiyete engel olamadı. 2.05 boyunda olan ve üç sayı çizgisinin gerisinden ilginç bir şut stili ile rakip potada tehdit oluşturan Brad Buckman takımımıza karşı bugüne kadar oynadığı dört maçta toplam 92 sayı üretti.

HAZİRAN'A KADAR SAHA AVANTAJI
Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider tamamlama başarısı gösteren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı play-off süresince saha avantajını elinde bulunduracak. Çeyrek final ve yarı final serisi üç maç üzerinden oynanırken iki maç kazanan takım bir üst tura adını yazdıracak. Final serisinde dört maç kazanan takım Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşacak. Çeyrek final ve yarı final serisinde bir maç içeride, bir maç deplasmanda şeklinde ayarlanan programda ilk maçı evinde oynayacak olan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı final serisinde iki maç üstüste evinde oynayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.