TBL | Play-offlara galibiyetle başlıyoruz..

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonu lider kapatan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı play-off çeyrek final turunun ilk maçında evinde Tofaş'ı ağırladı. Rakibi karşısında ilk çeyreği 3 sayı geride tamamlayan Oktay Mahmuti'nin öğrencileri ikinci periyodun başlamasıyla birlikte oyuna ağırlığını koydu ve skorda üstünlüğünü ele aldı. Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı ilk yarısını 45-35 önde tamamladığı karşılaşmadan 80-66'lık skorla galip ayrıldı ve seride rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Luksa Andric'in 16 sayı ile en skorer oyuncumuz olurken, Jamon Gordon ve Nihad Dedovic'in 12 sayı ile tamamladığı karşılaşmada Mert Shumpert kenardan gelerek 9 sayılık katkı sağladı.

Karşılaşmaya her iki takım da tutuk başlarken, ilk dakikalarda skor üretmekte zorlandılar. İlk üç dakikalık bölüm 3-7 Tofaş üstünlüğünde geride kalırken, Nihad Dedovic ve Furkan Aldemir ile etkili olan Galatasaray Medical Park, ilk 5 dakika geride kalırken 12-11 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra da maçtaki genel görünüm değişmezken, periyodun son 2 dakikasına 15-15’lik eşitlikle girildi. Son dakika içinde Can Altıntığ’ın elinden üç sayılık bir basket bulan Tofaş, ilk periyodu 15-18 önde tamamlayan taraf oldu. İkinci periyoda Luksa Andric ve Cevher Özer’in sayıları ile başlayan Galatasaray Medical Park skorda 19-18 öne geçti. İnanç Koç ile Tofaş cevap vermekte gecikmezken, oyuna yavaş yavaş ağırlığını koymaya başlayan Galatasaray Medical Park, Cevher Özer-Luksa Andric ikilisi ile rakip potada sayılar buldu ve skoru 28-21’e getirdi. Rakibinin sayılarına Roland Steele ve Bradley Buckman ile cevap veren Tofaş farkın daha fazla açılmasına izin vermedi ve devrenin son 4 dakikasına da 33-28 ev sahibi ekibin üstünlüğünde girildi. Son 4 dakikalık bölümde oyunda daha etkili bir görüntü çizen Galatasaray Medical Park, ilk devreyi de 45-35 önde tamamladı. 

İkinci devreye her iki takım da karşılıklı sayılar kaçırarak başlarken, periyodun ilk sayıları Nihad Dedovic ve Boris Savovic ile Sarı Kırmızılı ekipten geldi. Bradley Buckman ve Jurica Zuza ile rakibine cevap vermeye çalışan Tofaş, savunmasında açıklar verince ilk 5 dakika 53-40 Galatasaray Medical Park üstünlüğünde geçildi. Bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren ve rakip potada kolay sayılar bulmaya devam eden Sarı Kırmızılı ekip farkı giderek açtı ve mücadelenin final periyoduna da 61-45 önde giren taraf oldu. Final periyoduna Tofaş Kenan Sipahi’nin sayısı ile başlarken, ev sahibi ekip de rakibine Jamon Lucas ile cevap verdi. Her iki takım da karşılıklı sayılar bulurken, Galatasaray Medical Park skor üstünlüğünü korumayı başardı ve maçın son 5 dakikasına da 68-53 Sarı Kırmızılı ekibin üstünlüğünde girildi. Karşılaşmanın geride kalan süresinde de skor üstünlüğünü koruyan Galatasaray Medical Park, mücadeleden 80-66 üstün ayrılmayı başardı.

Tofaş karşısında kadroda yer alan oyunculardan Caner Topaloğlu hariç tüm isimlere şans veren Oktay Mahmuti, rotasyonun tamamından skora katkı almayı başardı. Takım halinde 17 asist yapan takımımızda bu alanda öne çıkan isim 4 asist ile Tutku Açık oldu. Ribaund kategorisinde takım halinde 31 ribaund alan Yenilmez Armada'da da öne çıkan isim Luksa Andric ve Furkan Aldemir oldu. Pota altında yer alan oyuncularımız 5 ribaund alırken, kısa oyuncularımızdan Jamon Gordon ve Nihad Djedovic kırk dakikalık karşılaşmada 4 ribaund alarak uzunlarımıza destek verdi.

Karşılaşmanın son periyodunda yayıncı kuruluş Lig TV'e gösterilen tepkilerden ötürü müsabakanın başhakemi Fatih Söylemezoğlu'nun yaptırdığı anons günün en saçma, en gereksiz kararı oldu. Futbolumuzu kirleten düzen, basketbolumuza da el atmış anlaşılan. Play-off maçları sonrasında Süper Play-Off yapmasalar bari..

GALATASARAY MEDICAL PARK (80): Jaka Lakovic 6 (2 ribaund-2 asist), Göksenin Köksal 3 (1 asist), Mert Shumpert 9 (1 ribaund-1 asist), Tutku Açık 3 (3 ribaund-4 asist), Luksa Andric 16 (5 ribaund-1 asist), Furkan Aldemir 8 (5 ribaund-1 asist), Jamon Lucas 12 (4 ribaund-3 asist), Ender Arslan (2 ribaund-1 asist), Cevher Özer 7, Boris Savovic 4 (2 ribaund), Nihad Dedovic 12 (4 ribaund-3 asist)

TOFAŞ (66): Ronald Steele 12 (1 ribaund-2 asist), Austin Nichols 9 (3 ribaund-1 asist), Uğur Dokuyan 5 (2 ribaund-1 asist), Samet Geyik 4 (3 ribaund), Can Altıntığ 5 (1 ribaund-2 asist), Barış Özcan 3, İnanç Koç 4 (4 ribaund-5 asist), Tomislav Ruzic 13 (5 ribaund-3 asist), Can Özcan (1 ribaund), Jurica Zuza 4 (1 ribaund-1 asist), Bradley Buckman 5 (7 ribaund-1 asist), Kenan Sipahi 2 (4 ribaund-2 asist)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.