Euro 2012 | Grup aşaması tamamlandı..

Ukrayna ve Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda grup maçları dün oynanılan karşılaşmalarla birlikte tamamlanmış oldu. Gruplarda mücadele eden 16 takımdan ilk iki sırayı alan takımlar adını çeyrek finale yazdırmayı başardı. Turnuva öncesi favori olarak gösterilen Hollanda'nın grupta sıfır çekmesi turnuvanın süprizi oldu. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Almanya, Portekiz, İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere yarından itibaren yarı final için mücadele edecek. Turnuvada grup aşamasının son gününde Zlatan Ibrahimovic uzun süre hafızalardan çıkmayacak bir gole imza atarken, İngiltere-Ukrayna maçında yaşanılan pozisyon futbola teknolojinin girip-girmeyeceği konusunun yeniden alevleneceğini yine gösterdi.


Grup maçlarının son gününde Fransa, turnuvadan elenmeyi geçtiğimiz maç sonunda garantileyen İsveç ile karşılaşırken, İngiltere ise ev sahibi Ukrayna ile karşılaştı. Ev sahibi Polonya'nın elenmesiyle turnuvaya devam edip-etmeyeceği merak edilen Ukrayna aldığı sonuç sonrasında turnuvaya veda ederken, yardımcı hakemlerin gerekliliği/gereksizliği ve hakem hataları konusunu yeniden alevlendirdi.  İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Rooney ile bulduğu golle İngiltere adını çeyrek finale yazdırırken, ektirdiği saçlarıyla eleştiri yağmuruna tutulan yıldız oyuncunun dönüşü golle oldu. İngilizler adına işler şimdilik fena gitmiyor, uzun bir aradan sonra Avrupa'da şampiyonluk yaşamak istiyorlar. Terry'nin kalenin içinden çıkarttığı pozisyonda yardımcı hakem oyuna devam kararı verirken, ev sahibi ekibinin nizami golü güme gitmiş oldu. Bu tarz hatalar bu oyunda her zaman oldu, olmaya devam edecek. Pozisyonu ve görevi itibariyle sadece kale çizgisini kontrol etmekle hükümlü olan hakemin böyle bir hata yapması ise onun adına büyük şanssızlık. Hatırlarsanız bu uygulama ilk çıktığında UEFA Avrupa Ligi'nde bizde bu şekilde Atletico Madrid'e elenerek turnuvaya veda etmiş, Kadıköy'de kupa kaldırma şansını hakem hataları sonucunda kaybetmiştik. Bu tür hatalar hep oldu, hep olacak. Teknolojinin futbola girmesini konuştuğumuz günlere yeniden döneceğiz anlaşılan, ki bu tür hatalarda canı yanan ülkelerin bunu istemeleri veya arzu etmeleri gayet normal bir durum.

İngiltere karşısında Ukrayna turnuvaya veda ederken, kendisiyle aynı renkleri taşıyan ve grubun ikinci maçında turnuvaya veda etmesi kesinleşen İsveç karşısında Fransa sahaya çıktı. İsveç turnuvaya kağıt üzerinde veda etmiş olsa bile, sahada pes etmediğini gösterdi. Grup liderliğini doğrudan etkileyen karşılaşmada Fransa karşısında Ibrahimovic'in insanlık ve fizik kurallarının dışında attığı müthiş golle öne geçen İsveç oyunun kontrolünü ele alırken, skor üstünlüğünü de rakibine kabul ettirmeyi başardı. İlk yarısı tıpkı İngiltere maçı gibi golsüz biten karşılaşmada 54.dakikada Zlatan, 90+2'de ise Larsson skoru belirleyen golü kaydetti ve İsveç en azından evine teselli 3 puanıyla dönmeyi başardı. Turnuvada sürpriz beklenilen takımlardan birisiydi, fakat bunu başaramadılar. Ibra'nın biraz bencilliği, biraz egosu ve takımın üzerinde kendisini görmesi onlar adına sıkıntı yarattı ama Zlatan her zaman Zlatan'dır diyelim. Attığı gole şapka çıkartılmaz, şapka dükkanı açılır.

Bu maçlarla birlikte turnuvada grup aşamasını tamamladık, artık sırada çeyrek finaller var. Futbolun üst düzey olduğu, heyecanın hiç eksilmediği bir turnuva olmasını temenni edelim. Bunaltan sıcaklarda, en azından futbolla serinliyoruz.

21 Haziran | Çek Cumhuriyeti - Portekiz
22 Haziran | Almanya - Yunanistan
23 Haziran | İspanya - Fransa
24 Haziran | İngiltere - İtalya

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.