Galatasaray Medical Park'ta transfer kazanı kaynıyor..

Yeni sezon öncesinde hem idari, hem teknik heyet anlamında yeni bir yapılanmaya giden Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında yeni sezonda hedef üç kupa! Bu doğrultuda transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımının ismi hergün farklı isimlerle anılıyor. Ergin Ataman önderliğinde yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren takımımızda öne çıkan ve menajerler/oyuncular tarafından doğrulanan isimler ayyuka çıkıyor. Geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması giyen forvet Cenk Akyol, Panathinakos'ta forma giyen forvet Kostas Kaimakoglou, Maccabi Electra'da forma giyen pivot Sofoklis Schortsanitis ve Beşiktaş Milangaz'da forma giyen guard David Hawkins transferde en yakın isimler olarak görünüyor.

Yeni sezonda Eurocup organizasyonunda mücadele edecek olan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, kadrosunu güçlendirmeye ve takviyelerini yapmaya devam ediyor. Yerli rotasyonunu Engin Atsür ile güçlendiren takımımızın geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması giyen forvet Cenk Akyol'u renklerine bağlamaya çok yakın olduğunu belirtmekte fayda var. İmzaların önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor, herhangi bir aksilik çıkmazsa. Yerli rotasyona ayrıca geçtiğimiz sezon Pınar Karşıyaka'da kiralık olarak forma giyen İlkan Karaman'ın ekleneceğini belirtelim, rotasyon az-çok belli oluyor. Yerli rotasyonda adaylardan bir diğer isim Beşiktaş Milangaz formasıyla geçtiğimiz sezon üç kupada şampiyonluk sevinci yaşayan Ersin Dağlı. Erman Kunter'in kendisi bırakmak istemediği söyleniyor, o transfer biraz muallakta.

Galatasaray Medical Park'ta en merak edilen konu ise bu sene transfer edilecek olan yabancı oyuncular. Her geçen gün yeni isimler ortaya çıkıyor ama transferinde mesafe katedilen isimler az-çok belli. Beşiktaş Milangaz'da geçtiğimiz sezon çok iyi işler yapan ve üç kupada büyük pay sahibi olan takım kaptanı Hawkins bugün kişisel hesabından takımdan ayrıldığını açıkladı. Galatasaray'dan kendisine milyonluk bir teklif var, Ergin Ataman'ın kendisi hakkında oldukça ısrarcı olduğunu biliyoruz. Hawkins'e ayrıca yurtdışından gelen teklifler var ama eğer Türkiye'de kalırsa tercihi büyük ihtimalle Galatasaray'dan yana olacaktır, bunda da Ataman'ın payı elbette olacak. Keza coach daha gelir gelmez, ilk raporunda yönetime Hawkins'i istediğini belirtmişti, kendisiyle birebir görüşmüştü. Bu transferin gerçekleşmesi halinde Beşiktaş Milangaz'a yaklaşık 700bin dolar buy-out bedeli ödememiz gerekecek, Türkiye'deki kurallar gereğince. Transfer kazanı kaynıyor dedik, gerçekten kaynıyor bu sene kazan. Geçtiğimiz sezon Maccabi Electra forması giyen ve bu sene opsiyonunu kullanmayarak boşa çıkan Sofoklis Schortsanitis için menajerinin açıklaması bulunuyor. Yunan pivotun menajerinin yaptığı açıklamada kendisine Galatasaray'dan teklif var. Avrupa'nın hatrı sayılır, önemli uzunlarından birisi olduğu şüphesiz bir gerçek. Kendisine yapılan milyonluk bir kontrat var. Önerilen rakama şampiyonluk bonuslarının eklenmesiyle birlikte kontratın bedeli 1.7 milyon dolara kadar çıkıyor. Dün gecenin son dakika gelişmesi ise Panathinaikos forması giyen forvet oyuncusu Kostas Kaimakoglou oldu. Yunanistan kaynaklı haberlerde tecrübeli oyuncunun Galatasaray'ın yıllık 1 milyon dolardan iki yıllık kontratını kabul ettiği bilgisi yer alıyor. Önemli bir oyuncu olduğu aşikar, iki sezondur Panathinaikos'ta kenardan gelerek önemli katkı sağlıyordu. Yunan kulüplerinin yaşadığı mali kriz oyuncuların ayrılmasını sağlıyor, ciddi anlamda kemer sıkıyor bu sene Panathinaikos ve Olympiakos. Oralardan birileri kopartmak oldukça iyi olacaktır, Kostas'ın rededemeyeceği bir teklif sunduğumuz iddia ediliyordu.

Transferde kazan ciddi anlamda kaynıyor ve bu sene hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirleyen basketbol şubesinde de hareketlilik tüm hızıyla sürüyor. Önümüzdeki günlerde son derece hareketli bir dönem bizi bekliyor, her geçen gün yeni bir isim çıkıyor. Şuanda mevcut transfer detayları bu şekilde, yabancı transferinde Velickovic, Bonsu ve Andersen isimleri geçiyor ama onların ikinci planda olduğunu belirtelim. Transfer kazanı kaynadığı gibi, aramızda olmayacak olan oyuncuların olduğunu belirtelim. Tutku büyük ihtimalle Banvit'in yolunu tutacak. Yeni sezonda kadromuzda Evren, Caner ve Cevher'in de olmaması bekleniyor. Lakovic için durum biraz karışık, iyi bir kontratı var ve buna bağlı olarak Malaga'nın kendisini istediği belirtiliyor.

1 yorum:

  1. Takımı dağıttık yani silbaştan... 2 senenin emeği çöpe! Gordon? yolla! Tutku? yolla! Andric? yolla! Caner? yolla! Cevher? yolla! Schumpert? yolla! Hadi Gordon Mahmuti ve Euroleague faktöründen elden kaçtı, Andric, Schumpert, Lakovic, Caner, Cevher, Evren beklentileri karşılayamıyor bari Shipp - Ender - Tutku kalaydı... Galatasaray basketbolda hiç alışık olmadığımız kadro istikrarını yok ettiğimiz iyi oldu. Neye uğradığımızı şaşırmıştık 2sezondur, kendimize geliriz şimdi...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.