[Telegol] Ali Dürüst: Melo olmazsa olmazımız değil..

Transfer konusunda daha önce bir takım açıklamalarda bulunan Ali Dürüst bu gece yeni yayın dönemine TV8 kanalında başlayan Telegol programına konuk oldu. Kendisine yöneltilen transfer ve kurumsallaşma çalışmalarına yönelik soruları yanıtlayan ikinci başkanımız Ali Dürüst, yıldız oyuncu Melo'nun bir yıl daha kiralık olarak transfer edilmesini arzu ettiklerini dile getirdi ve sözleşmenin geçen seneyle aynı olduğunu belirtti. Anlık olarak @fcncanli hesabından yayınladığımız Ali Dürüst'ün yapmış olduğu tüm açıklamalar şu şekilde..


Şampiyon takıma önemli transferler yaptık, rekabeti arttırdık ve genç oyuncularımız var. Melo biliyorsunuz geçen sene çoğu insan için bilinmez bir risk faktörüydü. Fatih Terim bize bunu sunduğu vakit biz ona inandık ve geçen sene iyi bir performans gösterdi. Bir sene daha Melo'yu kiralamak istiyoruz. Tabii oyuncu ve kulüp bunu kabul ederse, görüşmeler bizi buna yönlendirdi. Futbolcunun bonservisi Juventus'ta ve karar onlarda. Kendisi emeğini satıyor, karar kendisinindir.

Galatasaray Kulübü her oyuncusuna olduğu gibi Melo'ya da ailesiyle ilgili yardımcı olmaya çalışır. Artık kulübün ve oyuncunun karar vermesi lazım, geçen sene bu şartlarda oynamıştı. Galatasaray'da transfer bitmez gibi beylik bir laf vardır, Galatasaray transferlerden çekinecek bir kulüp değil.

Büyük sözleşme bedellerine girdiğimizde bizi sıkıntıya yaratmayacak bir durum bizim için önemlidir. İyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum ama önemli olan o takımdan iyi bir performans almaktır. Biz ilk adımı yapmış bulunuyoruz, ikinci adımı Fatih Terim ve ekibi yapacaktır, ona inanıyorum.

Alınan bir yargı kararı var, bu karar UEFA'yı etkileyecektir. Bu konularla ilgili yorum yapmayı düşünmüyoruz. UEFA tahmin ediyorum ki, yargı kararının kesinleşmesini bekliyor. Bu doğrultuda hareket edeceklerdir. UEFA'dan men konusunda Galatasaray adına herhangi bir risk görmüyoruz.

Bu bir takım oyunudur, Melo'nun takıma katkısı inkar edilemez. Galatasaray'ın 28 kişilik bir kadrosu vardır. Oynayan oyunculara haksızlık etmemek lazım, Galatasaray adına elimizden geleni yapacağız kimse merak etmesin. Melo bizim için önemli bir oyuncu, hala öyle fakat şartlarının bize uygun olması lazım. Bizim menfaatlerimiz doğrultusunda kiralık olarak transfer edilmesi uygundur. Bizim önceliğimiz bu şekildedir. Melo bizim olmazsa olmazımız değildir, Fatih Terim'in de öyle. Yıldız oyuncular kaprisli olurlar. Bunu öngörmek lazım, buna göre davranmak lazım. Melo'nun agresifliği oyuna katkı sağlaması açısından kabul edilebilir. Kavga için zaten gerekli cezaları kestik. Pazarlık sürecinde kulüple ve oyuncuyla yaptığımız görüşmelerde kiralık olmasının daha doğru olacağını düşündük.

Galatasaray zaten profesyonelleşmeye giden bir kulüptü, 1996 senesinden temelleri atılmıştı. Bugün profesyonelleşme konusunda bir taş daha koyuyoruz, biz bu duruma pek yabancı değiliz. Yönetci bazında bu konuda bizim hiçbir sıkıntımız yok. Bizler yönetici olarak temsil görevini yapıp, yukarıdan kontrol etmek için çalışıyoruz. Olması gereken böyledir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.