İzzet Baysal Turnuvası | Galatasaray 74-51 Edremit

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Bolu'da gerçekleştirilen İzzet Baysal Turnuvası'na katılan Galatasaray kadın basketbol takımı turnuvanın son gününde Edremit Belediyesi ile karşılaştı. Organizasyonda ilk iki maçını kazanan Ekrem Memnun'un öğrencileri rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koydu ve ilk yarısını 31-20 önde bitirdiği karşılaşmadan 74-51'lik skorla galip ayrılarak İzzet Baysal Turnuvası'nda şampiyonluğa ulaştı. Takımımızda dikkat çeken isim 8/8 şut isabetiyle 16 sayı üreten genç oyuncumuz Yasemen Saylar oldu.

Yeni sezon hazırlıkları öncesinde sakatlığı devam eden Alba Torrens'in yanı sıra WNBA'de bulunan yabancı oyuncularından yoksun olarak Bolu'da özel turnuvaya katılan Galatasaray kadın basketbol takımında, turnuvanın son maçında Nevriye Yılmaz forma giymedi. Sakatlığı nedeniyle ilk 2 maçta forma giymeyen Bahar Çağlar turnuvanın son maçında 20 dakika süre aldı. Zayıf rakibi karşısında çok rahat bir oyun ortaya koyan Galatasaray kadın basketbol takımı ilk çeyrekte rakibine sadece 7 sayı izni verirken, rakip potaya 13 sayı bıraktı. İkinci çeyrekte rakibi karşısında üstünlüğü elden bırakmayan ve hücumda 18 sayı üreten Ekrem Memnun'un öğrencileri rakibine 13 sayı izni verirken, devreye 11 sayı farkla girdi. Oyunun devam eden bölümünde kontrolü elden bırakmayan ve her geçen dakika farkı açmaya devam eden Sarayın Sultanları üçüncü çeyrekte 22-15'lik üstünlük kurdu ve final periyoduna 18 sayı farkla girdi. Karşılaşmanın son bölümünde de farkı açmaya devam eden Galatasaray kadın basketbol takımı turnuvanın son maçında TKBL'nin yeni ekiplerinde Edremit Belediyesi karşısında 74-51'lik galibiyetle ayrıldı ve sezon öncesi ilk turnuvasında şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Edremit Belediyesi karşısında takım halinde 39 ribaund (7 hücum) alan kadın basketbol takımımızda bu alanda öne ıkan isim 8 ribaund ile try-out oyuncumuz Jelena Budmir oldu. Rakibi karşısında 30 şut üzerinden sayı üreten takımımız bu basketlerin 15'ini asist üzerinden bulmayı başarırken, bu alanda da öne çıkan isim 4 asist ile yine Jelena Budmir olurken, tecrübeli oyuncuya en büyük destek 3'er asist ile genç oyuncularımız Özge Yavaş ve Yasemen Saylar'dan geldi. Turnuvada ilk iki maçın yıldızı Şebnem Kimyacıoğlu üç sayı çizgisinin gerisinden denediği 5 şutta isabet bulamazken, 20 dakika süre bulan tecrübeli oyuncu karşılaşmayı 2 sayı ile tamamlayabildi. Takım halinde rakibi karşısında 9 top kaybı yapan Galatasaray kadın basketbol takımı savunmada 6 kez top çalmayı başardı.

Galatasaray kadın basketbol takımının istatistikleri şu şekilde;
Kamile Nacickaite: 6 sayı - 6 ribaund - 2 asist - 2 top kaybı
Özge Yavaş: 7 sayı - 1 ribaund - 3 asist - 1 top kaybı
Yasemen Saylar: 16 sayı - 3 riaund - 3 asist - 1 top çalma - 3 top kaybı
Ayşe Cora: 4 sayı - 2 ribaund
Bahar Çağlar: 10 sayı - 6 ribaund - 1 top kaybı
Işıl Alben: 8 sayı - 5 ribaund - 1 asist - 1 top çalma 
Gülşah Gümüşay: 7 sayı - 1 ribaund - 1 blok
Şebnem Kimyacıoğlu: 2 sayı - 4 ribaund - 1 top çalma - 1 blok 
Natalya Tratsiak:
Şaziye İvegin: 4 sayı - 1 ribaund - 1 top çalma
Jelena Budmir: 10 sayı - 8 ribaund - 4 asist - 1 top çalma - 1 top kaybı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.