Rixos Cup | Galatasaray 70 - 55 Unics Kazan

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Antalya'da düzenlenmekte olan Rixos Cup'ta mücadele eden Galatasaray Medical Park grubundaki ikinci maçı da kazanarak yarı finale kalmayı başardı. Rus ekibi Unics Kazan'la karşılaşan takımımız rakibini 70-55'lik skorla mağlup ederken gruptan lider çıkmayı başardı. Maçın genelinde Galatasaray'ın üstünlüğü göze çarparken özellikle son çeyrekte farkı iyice açıp ikinci maçımızdan da farklı bir şekilde galibiyet aldık. Takımımızın ve maçın yıldızı dün olduğu gibi etkileyici bir performans sergileyen David Hawkins oldu.

Maça biraz değinirsek açıkçası iyi bir maç çıkardık. Savunmadaki gayretimiz ve yardımlaşmamız üst düzeydeydi. Bu açıdan takım kimyasının yavaş yavaş oluşmaya başladığını söyleyebiliriz. Buradaki belki tek eksik zaman zaman müdahelelerin sertliğini ayarlayamayıp rakibi sıkça faul çizgisine göndermek oldu. Ama sezon başı itibariyle bundan olumlu şeyler de çıkarabiliriz. En azından takımın oynama arzusu ve agresifliğe sahip olduğunu görüyoruz. Hücumdaysa özellikle Hawkins ve Gordon'un önderliğinde zaman zaman tempomuzu bulsak da daha bu konuda takım olarak ve bireysel anlamda da katedilecek mesafeler var. Ribaund konusunda ise dün Banvit karşısında zaman zaman sıkıntı yaşamış ve rakibe çokça hücum ribaundu alma şansı vermiştik ama Kazan karşısında bugün bu konuda da daha iyi bir performans yansıttı sahaya Ergin Ataman'ın öğrencileri..

Bireysel performanslara geçiş yaparsak, şüphesiz Hawkins'i maçın adamı seçerdik. Hem savunmada hem de hücumda takıma liderlik yapan kaptan sahaya yine karakterini koydu ve takımı adeta taşıdı. Ek olarak Gordon'ın da dünkü performans çizgisine yakın bir şekilde oynadığını söyleyebiliriz-özellikle ikinci yarı için- Macvan takıma alıştıkça mevkisine göre oyun zekasının ne kadar üst düzeyde olduğunu ispatlıyor. N'dong yine özellikle savunma ve ribaundlarda etkiliydi. Aynı şekilde Furkan da takıma ribaundlarda iyi katkı verdi. Cenk bugün biraz daha fazla katkı verdi ve sezona yavaş yavaş hazır hale gelmeye başladığını ispatladı. Engin sahada olduğu dakikalarda farkını belli ediyor aslında ama özellikle şut ritmini bulduğu zamanı beklememiz lazım. O zaman daha da etkili bir isme dönüşebilir. Göksenin ise savunma gayreti ve ribaundlardaki etkinliğiyle hep takdir topluyor ama hücumunda ve özellikle top hakimiyeti dediğimiz ball handling'inde çalışıp kendini geliştirmeli. Bu maçlık birşey değil sadece bu, genel olarak söyleyebileceğimiz birşey.

Maçı takım performansı olarak ve bireysel performanslar çerçevesinden bu şekilde özetleyebiliriz. Banvit karşılaşmasından sonra bu maçta da iyi bir performans sergiledik ve sezona hazır olabilmek adına iyi bir adım daha attık. Özellikle Hawkins'in kazandığı lider kimliği gözümüze çarpıyor ama bu takıma Domercant ve Ender'in de katılacağını belirtelim. Ayrıca genç oyuncularımızı da kısa sürelerde de olsa izleme fırsatı buluyoruz. Can, Sertaç ve bugün itibariyle Doğukan süre aldılar. Bu konuda Ergin Ataman'a ayrı bir kredi tanıyabiliriz. Üst üste iki gün boyunca iki maç oynayan takımımız iki maçta da üstün bir performans sergiledi ve Rixos Cup'ta yarı finale yükseldi. Bugün saat 16.15'te diğer grubun ikincisiyle karşılaşacak olan takımımız, bu maçı kazandığı takdirde Pazar günü final oynayacak, maçın yayını ise yine NTV Spor'da olacak.

Oyuncularımızın Unics Kazan maçındaki istatistikleri ise şu şekildeydi :
Jamont Gordon: 15 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 1 blok, 4/10 şut
Göksenin Köksal: 1 ribaund, 1 asist, 0/3 şut
Can Korkmaz: 3 sayı, 1 top kaybı, 1/1 şut
Engin Atsür: 4 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1/5 şut
Cenk Akyol: 10 sayı, 2 ribaund, 1 top çalma, 3/7 şut
Furkan Aldemir: 2 sayı, 8 ribaund, 2 top kaybı, 1/3 şut
Boniface Ndong: 4 sayı, 8 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 2 blok, 2/6 şut
Milan Macvan: 6 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, 2/7 şut
David Hawkins: 26 sayı, 3 ribaund, 3 top çalma, 2 blok, 10/16 şut
Ersin Dağlı: 4 ribaund, 1 asist, 0/1 şut

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.