Sisteme Dair: Solda sıkıntı var..

Pazar günü Galatasaray-Akhisar Belediyespor maçının kadrosu gelince Fatih Hoca'nın iki farklı kararıyla karşı karşıya kaldık. Birincisi daha sezonun hemen başında yorgun oyuncuları dinlendirme isteği, ikincisi de ardarda kötü oyunu sonrası kestiği Emre Çolak'ı tekrar sol tarafa monte etmesi. Umut'un hafif sakatlığı, Hakan ve Semih'in de Manchester'da aşırı yorulması rotasyonu mantıklı kılsa da İmparatorun kötü oyunu nedeniyle kestiği Emre Çolak'a bu kadar çabuk dönmesi garip gözüktü. Bu değişiklik aynı zamanda teknik heyetin hala Arda'dan sonra istediği sol açığı bulamadığı gerçeğiyle bizleri tekrar yüzleştirdi.


Arda Turan'ın ani ve şaşırtıcı ayrılığından bu yana Galatasaray hala ideal sol kanadını bulamamış gözüküyor. Lukas Podolski transferinin ufak maddi pürüzler nedeniyle son anda gerçekleşmemesi, ardından getirilen Albert Riera'nın çok pahalı bir yedekten öteye geçememesi ve Riera'nın yerine alınması planlanan Xherdan Shaqiri'nin de gene maddi anlaşmazlıklar nedeniyle Bayern'e kaptırılması sonucu geçen seneyi Emre Çolak'ın ortalama performansıyla geçirmek zorunda kaldık fakat bu sene başında Terim'in sol taraftaki birinci tercihi Noureddine Amrabat'ın, Podolski ve Shaqiri'den esirgenen bonservis ücretiyle transferinden sonra problemin çözüleceği umudu ne yazık ki henüz gerçeğe dönüşmedi. 

Amrabat, hali hazırda Terim'in istediği kanat oyuncusu değil, defansif özelliklerinin  kısıtlı olması ve maç içerisinde Terim'in istediği kadar koşup mücadele etmemesi belli ki Fatih Hoca için ciddi problemler. Manchester maçına kadar ilk onbir görememesinin nedeni de Terim'in bu oyun stilini kabullenmemesiydi ki Hoca'nın haklı olduğunu İngiltere'de Hakan Balta'nın düştüğü durumdan gayet net bir şekilde görebildik. Fakat bu kadro yapısındaki sıkıntı Amrabat'ın yedeği olarak gözüken Emre Çolak'ın da kanat oyuncusu olmamasından kaynaklanıyor. Gayet rahat geçen Akhisar maçında dahi bir defa daha gördük ki Emre Çolak kesinlikle bu mevkinin adamı değil, üstüne orta saha oyuncularında olmaması gereken kötü alışkanlıklara sahip. "Ben oldum." havasına giren genç oyuncuların sonu hep hüsran olmuştur ki Emre de ne yazık ki bu yolda ilerlemekte. Müsait pozisyonda Riera'ya atmadığı pas bu gerçeğin sahaya yansımış hali. Burada Fatih Hoca'nın mutlaka ama mutlaka Amrabat'ın üstüne gitmesi gerekiyor. Özel isteği nedeniyle imkanlar zorlayarak transferi gerçekleşen bu oyuncu Galatasaray'ın stiline adapte edilmeli fakat bunun kulübede yapılamayacağı kesin.  Nitekim Akhisar'a karşı son 15 dakikada göstediği umursamaz sağ açık performansı ve ezdiği 5 ciddi kanat akını Amrabat'ın keserek kazanılamayacağının işareti. 

Sol kanattaki sıkıntı hariç hemen herkesin istekli ve güzel oyunu, üstüne bol yardımlaşma sonucu gelen şık goller Akhisar maçından akılda kalan güzellikler oldu diyebiliriz. Takım yavaş yavaş oturuyor, Melo, Hamit ve Burak gibi kilit oyuncular iyiden iyiye forma giriyorken Fatih Hoca, Amrabat'ı da bir şekilde bu havaya sokmak zorunda. Bunun anahtarı da Emre Çolak'ı o mevki için bir alternatif olarak görmeyi bırakıp Amrabat'ı sahada tutarken istenileni yapmaya zorlamak. Aksi halde hem maddi hem de sportif olarak kaybımız büyük olacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.