Ergin Ataman: Tüm kupalara talibiz..

Spor Toto Türkiye Kupası'nda grubunda üçte üç yapan, Beko Basketbol Ligi'nde de ilk haftanın en farklı galibiyetine imza atan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında başantrenör Ergin Ataman önemli açıklamalarda bulundu. Eurocup dahil olmak üzere mücadele ettiğimiz tüm kulvarda şampiyonluk hedeflediğini dile getiren başarılı antrenör iyi bir takım kurduklarını ama şampiyonluk için önemli rakiplerle mücadele edeceklerinin altını çizerek hem taraftardan destek istedi, hemde takımın çok çalışması gerektiğini vurguladı. "Tüm kupalara talibiz" diyerek oldukça iddialı bir açıklamada bulunan Ergin Ataman ayrıca sezon öncesi çok konuşulan İlkan Karaman olayına da son noktayı koydu. Galatasaray Medical Park başantrenörü Ergin Ataman'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde...

Hedefimiz önümüzde hangi kupa varsa, onu kazanmak. Oynayacağımız tüm kupalara talibiz. Eurocup’ta şampiyonluk için 17 maç sonunda başarı yakalamanız gerekiyor. Ama Galatasaray da bu kupanın 7-8 favori takımından biri. Türkiye’de de bizden bütçeleri 2 kat daha fazla olan Efes ve Fenerbahçe Ülker var. Artı istikrarını koruyan Banvit var. Ve tabii ki takımın başına çok önemli ve başarılı bir antrenör getiren Beşiktaş var. Geçen senden kalan bir ‘winner’ özellikleri var. Erman Kunter’le beraber mutlaka sonuna kadar yarışın içerisinde olacaklardır.

Beşiktaş’tan ayrılmamı sağlayan en önemli neden Beşiktaş’ın küçülmeye gitmesi oldu. Bunu bana bizzat söylediler. Ben bunu bugüne kadar hiç açıklamadım. Ama görüyorum ki tatsız olaylarla karşı karşıya kalıyorum. Son Olin Edirne maçında tribünden birisi bana çok ağır küfür etti. Genç bir Beşiktaşlı çocuk. Onlar hep şunu zannediyorlar; "Ergin Ataman Beşiktaş’ı para için sattı, en büyük rakibi Galatasaray’a gitti." Böyle bir şey yok... Ergin Ataman’ın Beşiktaş’a 3 kupa kazandırdıktan sonra ayrılmasının en büyük nedeni yönetimin bana "Hocam bizim senin istediğin kadroyu kurmaya gücümüz yok." demesi oldu.

Sponsor gittiği anda küçülmek zorunda olduklarını bizzat bana Beşiktaş Basketbol Şube Sorumlusu söyledi. Buna rağmen 15 gün boyunca sponsorluk kararını bekledim. Bu arada bana yurt dışından da teklifler vardı. Unics Kazan 1 ay boyunca kararımı bekledi. Aynı zamanda Siena kulübünün de teklifini geri çevirdim. Daha sonra devam eden süreçte bizzat başkan Ünal Aysal'ın ve Lütfi Arıboğan’ın bana sundukları Büyük Galatasaray Projesi, aslında benim hep istediğim projeydi. Evet ben Galatasaraylıyım, bunu Beşiktaş’ı çalıştırırken de saklamadım. Fakat bu kararımda bunun hiçbir etkisi olmamıştır.

Tamamen kafamdaki kadroyu kurduğumu söyleyebilirim. Giden ve gelen oyuncuların hepsi benim isteğimle oldu. Bu da yönetimin desteğiyle gerçekleşti. Birçok bölgede ilk tercihimizi aldık. Hawkins, Domercant gibi... Diğerlerinde de ilk iki tercihimizden birini aldık. Sokakta gördüğüm taraftarlar, "Hocam bize de 3 kupa değil mi?" diyorlar. Çıta bir hayli yükseldi. Ama öncelikle iyi basketbol oynamayı hedeflemeliyiz. Sonra taraftarın takıma sahip çıkması gerekiyor. Geçen sezon Beşiktaş taraftarı bir noktadan sonra takıma inanılmaz destek verdi. Tam bir aile ortamı oluşmuştu. Galatasaray’da bunu oluşturmaya çalışacağız.

4 numara pozisyonunda İlkan’ın ayrılması hiç beklenmedik bir gelişmeydi. Onu kadroda düşünüyordum. Hatta bu yüzden Cevher’le yolları ayırdık. Bonservisi geri alınmak kaydıyla Karşıyaka’ya verilmiş. Ama geri dönüşünde bir sıkıntı olmuş. Özel sözleşmelerle federasyonun sözleşmeleri arasında bir paralellik yok. Bu durumda Karşıyaka sözleşmesini fesh ettiği zaman İlkan federasyon bazında serbest oyuncu durumuna düşüyor. Geleceği olan bir oyuncu, tercihini o yönden kullanmış hayırlı olsun. Galatasaray’dan çok oyuncu gelir geçer. Bu hiçbir şekilde Galatasaray’ın hedeflerini ve sonuçlarını değiştirmez. Bunu da son derbide gördük. İlkan oynadı ne oldu? Kazanan yine Galatasaray oldu. Sezon boyunca da öyle olacak.

Galatasaray’ın iddiası, Avrupa’nın en büyük kulüplerinden biri olmak. Bugün Galatasaray kendini Barcelona, Real Madrid ve Milan’la mücadeleye hazırlıyor. O kulvarda iki şık var. Ya hiç takımın olmayacak, mesela Inter’in basketbol takımı yok. Ya da Barcelona gibi Real Madrid gibi Panathinaikos gibi güçlü bir takımın olacak.

Arroyo ile sezon başında ilgilendik ama beklentileri çok yüksekti ve Beşiktaş bonservis istiyordu. NBA’den beklediği teklifleri alamayınca bizim çizgimize geldi ama şu anda kadromuz dolu. Transfer bu sezon için bitti ama yarın öbür gün ihtiyaç duyulursa transfer yapabiliriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.