Fatih Terim: Bu şartlara alışık değiliz..

Şampiyonlar Ligi'nde grubunun üçüncü maçında CFR Cluj takımını ağırlayan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılarak grupta ilk puanını elde ederken, karşılaşma sonrasında teknik direktörümüz Fatih Terim açıklamalarda bulundu. Bu şartlar altında futbol oynamanın zor olduğuna dikkat çeken deneyimli teknik adam, Cluj karşısında takımın baskılı oynadığını, pozisyon bulduklarını ama bunları değerlendiremediklerini dile getirdi. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in karşılaşma sonrası açıklamalarının tamamı şu şekilde...

Yağmur aşağı yukarı son bir aydır yağıyor tüm Avrupa'da, onlar zevkle oynuyor, bizde bir defa yağdı bu hale geldi. Sahanız iyiyse yağmur oyuna zevk katar ama böyle olursa zaten baştan oyunun şekli şemali belli maalesef.
Neyin üzerine konuşalım, bir defa kalemize top nasıl gelirse gelsin bir şekilde gol oluyor. Bunun izahı yok. Biz atıyoruz, rakip atıyor, çarpıyor giriyor, başka da tehlikeli pozisyon hatırlamıyorum. Oradan sonra oynanabilecek şekil üzerinde 'şu olmadı bu olmadı' da diyemiyorum. Bir sürü şey denedik. Bizim bu tip oynama alışkanlığımız da yok ama bugün böyle oynadık mecburen. Çünkü top kalıyor, gitmiyor, bazı yerde kayıyor, bunlarla boğuşmak gole ihtiyacı olan takım için kolay olmuyor. Ama buna rağmen o karambollerde golü bulamadık. Atıyoruz ve koşuyoruz alanı kapatmaya, baskıya çalışıyoruz. Bu arada erken sakatlık da vardı.. Rakip de 10 kişiydi, penaltı zamanlaması da doğruydu, takım rahatlardı ama olmadı.

Panik olduk, mağlup olmak bizi uzaklaştırırdı çünkü. Şimdi bir ümit var en azından, Machester'ın da yendiğini düşünürsek, burada yapamadığımızı şimdi dışarıda yapmak lazım. Mağlubiyet baskısı bir telaş yarattı. Sonuçta beklemediğimiz bir şey.. Futbolda bazen böyle şeyler üstüste gelir. Kızıyoruz sinirleniyoruz ama bazen de acı bir tebessüm etmek lazım. 1-1'i bugün iyi demiyoruz ama mağlubiyetten en azından iyi diyoruz.

Yediğimiz golü bir daha seyretmek isterdim. Rakiple gidiyor Dany, top vücuduna çarpıyor. 1'e 1'i kullanıyor orada, rakip boş değil ama çarpıyor gol oluyor. Yapacak bir şey yok, rakip dokunmadan biz atıyoruz, pozisyon hatası da yok, 2'ye 1'ler. Geçen maç da başka şey oluyor. Muhakkak ki hatamız var, kendi kendine gelmiyor o top oraya, gelmemeli de. Ama bu herhalde böyle devam etmez. Buna rağmen Galatasaray 2 tane 3 tane atmalı. Bu hava bizi bozdu, oynayacak zemin bulsak oynayacağız ama bulamadık. Bulduğumuz karambol toplarını da gole de çeviremedik. Konuşacak bir şey de bulamıyoruz.

Hamit değişikliğini taktik değişikliği olarak düşündüm ben, rakip 1 kişi eksik olunca bir taktik değişikliği oldu. Hepsi girecek çıkacak, Hamit de diğerleri de. Böyle şeyler olacak. Elmander mecburi değişiklikti ve arkasından da Eboue değişikliği yaptık. Hep aktif olduk, hep baskılı olduk, hep orada olduk, her türlü riski aldık ama olmadı.

Kazanmamızın şu önemi vardı, eğer kazansaydık Cluj ve Braga orada bize daha atak kazanmaya yönelik oynayacaklardı. Bu tip takımlar açıldığında biz daha rahat oynayabiliriz. Şimdi orada da beraberliği oynayabilirler. Ama burada yapamadıklarımızı umarım orada yaparız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.