Şampiyonluk şarkısı düşmesin dillerden..

Galatasaray'ın üst üste yaşadığı puan kayıpları bir handikap; ancak lig uzun bir maraton bunu unutmamak lazım. Şunu da unutmayalım ki bu takımın başında olabilecek en iyi hoca var. Bu takıma Rijkaard geldi beyler; ama tutmadı. Galatasaray'ın maksimum verim alabileceği hoca Fatih Terim'dir, bunu unutmayalım. Bu puan kayıpları telafi edilmeyecek kayıplar değil. Nitekim Galatasaray sezon başında aldığı puanlar sayesinde hala şampiyonluğun en büyük adayı.

Takımda genel olarak bir formsuzluk var. Umut Bulut hariç hiçbir futbolcumuz %100'üyle oynamıyor. Elbette bu sezon sonuna kadar böyle gitmeyecek. Yani bir Riera çıkıp harikalar yaratacak, Sercan Yıldırım rakiplerin korkulu rüyası olacak demiyorum. Ama misal bir Selçuk İnan'ın bu formsuzluğu sezon sonuna kadar devam etmeyecek. Keza Burak Yılmaz, Hamit Altıntop gibi futbolcularımız da tam kapasiteye çıkmadı henüz. Ve illa ki bu sezon sonuna kadar böyle gitmeyecek, yavaş yavaş toparlanacağız. Bu toparlanma emaresi Gençlerbirliği maçında Elmander'de görüldü mesela.

Hatırlarsanız 1996-97 sezonunun ikinci yarısının başında da böyle bir döneme girmişti takımımız. Üst üste 4 maç galip gelememiştik. Önce küme düşen Vanspor'la kendi sahamızda berabere kaldık, sonra Trabzonspor'la  Kocaelispor'a gol bile atamadık. En son da gittik Fenerbahçe'ye yenildik. Bütün bunlar üst üste oldu; ama o sezon da önceden topladığımız puanlar sayesinde şampiyonluğun en büyük adayıydık. Nitekim takım toparlandı ve rekor sayıda gol atarak şampiyon olduk. Hakan Şükür'ün 38 gol attığı sezondur bu aynı zamanda. Demem o ki bu formsuzluk böyle devam etmeyecek. Hemen 2.Terim dönemi geri geldi lafları dolaşmaya başlamasın, kimse de moralini bozmasın.

Cluj maçını kazanırsak çıkış maçımız olabilir. Fatih Hoca'nın bu maçla beraber artık Engin Baytar'dan faydalanmaya başlayacağını düşünüyorum. Onun da cezasının bitmesine az kaldı çünkü. Bu yüzden Cluj maçlarında ve Braga maçında Engin'in oynaması diğer futbolcularda artık moral bozukluğu yapmayacaktır.

Şampiyonluk yakın meşaleyi yakın demek için daha erken belki ama; Şampiyonluk Şarkısı Düşmesin Dillerden!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.