STSL | Haydi kalk ayağa..

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık süreçte liderlik koltuğuna oturan ve en yakın takipçisine bir puan farkla liderliğini sürdüren Galatasaray, milli aranın ardından yeniden sahaya çıkıyor. 2014 Dünya Kupası elemeleri kapsamında oynanılan iki milli maçın ardından Gençlerbirliği karşısında deplasmanda sahaya çıkacak olan Fatih Terim’in öğrencileri birkaç maçtır süre gelen kötü gidişe dur demek istiyor. Ankara deplasmanında sahaya galibiyet için çıkacak olan Süper Lig’in lideri Galatasaray alacağı galibiyetle birlikte yeni bir galibiyet serisinin startını vermek, liderliğini sürdürmek için Gençlerbirliği karşısında mutlak 3 puan parolasıyla mücadele edecek. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma öncesinde iki takım hakkında son bilgiler, istatistikler, form durumları ve maç öncesi mini analizler şu şekilde…

SÜPER LİG | KÖTÜ GİDİŞ
Spor Toto Süper Lig’de geride kalan 7 haftalık süreç sonrasında liderliğini devam ettiren Galatasaray, son iki karşılaşmada rakipleri karşısında sadece bir puan alabildi. Geçtiğimiz hafta (milli maç arası öncesinde) kendi evinde Eskişehirspor’u ağırlayan takımımız rakibi karşısında 1-0 öne geçmesine karşın, mücadelenin son dakikasında kalesinde gördüğü gole engel olamayınca sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Takımımız oynadığı son üç resmi karşılaşmada galibiyet yüzü göremezken, sadece bir puan alabildi. Ligin ilk 7 hafta karşılaşmaları sonucunda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyeti olan Galatasaray 14 puanla zirvede yer alırken, 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet sonucunda 12 puan toplayan Gençlerbirliği ise gol averajıyla üçüncü sırada bulunuyor.

5 x (BURAK + UMUT) = 10 GOL
Son şampiyon apoleti ile mücadele ettiğimiz 2012-2013 sezonunda geride kalan 7 hafta sonunda, sezon başında kadromuza katılan iki oyuncumuzun gol krallığında ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Geçtiğimiz sezon rekorları alt-üst eden ve sezonun tamamında 40 gol atan forvet oyuncusu Burak Yılmaz'la birlikte, Toulouse'dan kiralanan Umut Bulut geride kalan yedi haftalık bölümde rakip filelere toplamda 10 gol bırakırken, iki oyuncunun gol sayısı eşit. Bu sene takımımızı sırtlayan iki golcü oyuncuyu Elmander (2), Amrabat, Selçuk ve Sercan takip ediyor.

GEÇMİŞ ZAMAN | 82 MAÇTA 45 GALİBİYET
Süper Lig tarihinde iki takım bugüne kadar 85 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda rakibi karşısında 45 kez sahadan mutlu bir şekilde ayrılan son şampiyon Galatasaray, 21 maçta rakibi karşısında sahadan boynu bükük ayrılırken, 16 karşılaşmada gülen taraf olmadı. Bugüne kadar oynanılan 85 karşılaşmada takımımız rakip filelere 138 gol bırakırken, kendi kalesinde de 87 gol gördü. Ankara'da oynanılan 41 karşılaşma tarihinde de üstünlük yine Galatasarayımızdan yana. Ankara'da oynanılan karşılaşmalarda takımımız 19 galibiyet alırken, rakibine karşı 15 kez mağlup oldu. 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlanmıştı. Takımımız bu maçlarda kırmızı-siyahlı rakibinin kalesine 65 gol bırakırken, kalesinde 51 gol gördü.  Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon 34 haftalık normal lig maratonunda 2 kez karşı karşıya geldiğimiz Gençlerbirliği karşısında ligin ilk yarısında yine Ankara'da oynanılan karşılaşmadan Eboue'nin golüyle galip ayrılırken, Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmada Melo ve Selçuk'un golleriyle 2-0'lık galibiyetle ayrılmış ve şampiyonluk yürüyüşümüze devam etmiştik.

TOPUN SAHİBİ GALATASARAY: %60 ve %66 
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan yedi haftalık sekansta ligin en çok pas yapan takımı konumunda bulunan Fatih Terim'in takımı geride kalan süreçte rakipleri karşısında %60.8 topla oynama yüzdesi ortalaması tuttururken, pasla oynama oranında %66.2 rakamına ulaşarak Türkiye standartlarının üzerine çıkmayı başardı. Maç başı ortalama 480-500 arası pas yapan son şampiyon Galatasaray, topa sahip olma, oyunun kontrolünü elinde tutma ve pas oyununda açık ara ligin en iyi takımı konumunda olmasının yanı sıra rakip kaleye en çok şut çeken ve isabet sağlayan takım konumunda da ilk sıralarda bulunuyor. Maç başına rakip kaleye 16 şut denemesinde bulunan Fatih Terim'in öğrencileri, rakip çerçeveye %41 şut isabetiyle mücadele eti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.