STSL | Toparlanma zamanı..

Spor Toto Süper Lig'de ilk altı haftalık bölümü en yakın takipçisine bir puan farkla lider olarak kapatan Galatasaray, geçtiğimiz hafta aldığı mağlubiyetin ardından namağlup ünvanını kaybetmişti. Spor Toto Süper Lig'in yedinci haftasında Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Galatasarayımızda tek hedef son haftalardaki kötü gidişe dur demek! Haftaiçi oynanılan Braga karşılaşmasında da sahadan mağlubiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri galibiyet serisini başlatmak ve çıkışa geçmek için Eskişehirspor'u mağlup etmek ve taraftarının desteğiyle liderliğini perçinlemek istiyor. 6 Ekim Cumartesi akşamı saat 19:00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Türk Telekom Arena'da oynanılacak olan karşılaşmayı İlker Meral yönetecek. Karşılaşma öncesi iki takım hakkındaki son bilgiler, istatistikler ve maç öncesi analizler şu şekilde..

LİDER GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'e şampiyon apoleti ile başlayan Galatasaray, geride kalan altı hafta sonunda 13 puan toplayarak liderlik koltuğunda yer aldı. Dört haftadır süre gelen liderliğin yanı sıra, altı haftalık süreçte oynadığı karşılaşmalarda dört galibiyet, bir mağlubiyet ve beraberlik alan Fatih Terim'in öğrencileri geçtiğimiz hafta Ordu deplasmanında aldığı 2-0'lık mağlubiyetle namağlup ünvanını kaybetti ve yeni sezonda ilk mağlubiyetiyle tanıştı. Altı haftalık sekansta rakip filelere 15 gol bırakan sarı-kırmızılı takım, kalesinde 8 gol gördü. Galatasarayda altı haftalık dönemde en golcü isim rakip fileleri 5 kez havalandıran Umut Bulut olurken, tecrübeli forvet oyuncusunu 4 golle Burak Yılmaz takip ediyor. Geçtiğimiz hafta Ordu deplasmanında bu sezon Süper Lig'de ilk kez rakip fileleri havalandıramadan ayrılan Fatih Terim'in takımı, haftaiçi oynanılan Braga karşılaşmasında da rakip fileleri havalandıramamıştı.

SON İKİ MAÇ: %60 TOPA SAHİP OLMA
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı altı maçta %60 topa sahip olma civarında istatistiksel verilere ulaşan Galatasaray, geçtiğimiz hafta ilk mağlubiyetini aldığı Ordu deplasmanında da %60 topa sahip olma istatistiğiyle mücadele etmesine ve oyunun kontrolüne sahip olmasına karşın sahadan mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamamıştı. Orduspor karşısında rakip kaleye 19 şut çeken Fatih Terim'in takımı bu şutlarda sadece 4 kez çerçeveyi bulabildi. Mor-beyazlı rakibi karşısında sahadan iki farklı mağlubiyetle ayrılan Galatasaray rakibi karşısında 440 pas yaparken, bu pasların 390'ı isabetli oldu. Galatasarayımız son olarak haftaiçi oynadığı Braga karşılaşmasında da %60 topla oynama oranını geçmiş ve 520 pas yapmıştı. Takımımız ayrıca ligde geride kalan altı hafta sonunda en çok pas oyunu oynayan (pasla oynama yüzdesi: %67) takım olma başarısını gösterdi.

DURAN TOPLAR: 9 GOL
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan altı haftada rakip filelere 15 gol bırakıp, kalesinde 8 gol gören Fatih Terim'in takımı bu sezon duran toplarda rakip kalede tehlikeli olurken, kendi kalesinde de ciddi sıkıntılar yaşıyor. Süper Lig'de bu sezon attığı 15 golün üçte birini, 5 gol, (2 korner, 2 serbest vuruş, 1 penaltı) duran toptan bulan lider Galatasaray, yediği 8 golün yarısını da duran toplardan yedi. Kalesinde gördüğü dört golün birini kornerden, üçünü ise serbest vuruşta gerçekleştirilen organizasyonlardan yiyen Galatasaray bu sezon rakiplerinin hızlı ataklarında da kalesinde üç gol gördü. Geride kalan altı haftada rakip filelere 15 gol bırakan Fatih Terim'in takımı ligin en golcü takımı konumunda yer alıyor.

SÜPER LİG: KALEYE ÇEKİLEN 99 ŞUT
Spor Toto Süper Lig'de dört haftadır liderlik koltuğunda oturan son şampiyon Galatasaray'ımızda bu hafta oynanacak olan Eskişehirspor karşılaşması sezon özelinde ilginç bir istatistiğe sahne olacak. Ali Sami Yen Arena'da taraftarının desteğiyle birlikte galibiyete ulaşmak için mücadele edecek olan Galatasarayımızda rakibimiz karşısında kaleye ilk şutu çeken oyuncu bu sezon 100.şutu atmış olacak. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan altı haftada rakip kaleye 99 şut denemesinde bulunan Fatih Terim'in öğrencilerinde rakip kaleye en çok şut çeken isim 20 şut ile Burak Yılmaz. Geçen yılın gol kralı olan tecrübeli oyuncu ayrıca ligde rakip kaleye en çok şut çeken üç oyuncu arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.