Maça Doğru | Galatasaray Medical Park - TED Kolejliler



Beko Basketbol Ligi'nde geride kalan 5 hafta boyunca namağlup tek takım olarak yoluna devam eden Galatasaray Medical Park 6. Hafta mücadelesinde Abdi İpekçi'de TED Ankara Kolejlileri ağırlıyor. Ligde şu ana kadar oynadığı maçlardan 3 galibiyet çıkarmayı başaran Başkent temsilcisi karşısında hem ligde yolumuza kayıpsız devam etmeyi hem de çift hanelere çıkardığımız galibiyet serisini galibiyet serisini sürdürüp yakaladığımız havayı korumak istiyoruz. İşte iki takımın son dönemlerdeki performansları ve son durumları...


Takımımız Galatasaray Medical Park sezonun ilk 10 resmi maçında 10 galibiyet alarak sezona ne kadar hazır ve iddialı girdiğini gösteriyor. Sakatlık sorunları zaman zaman başımızı ağrıtsa da takım olarak sezon başından beri katettiğimiz mesafeyle birlikte sahada rakiplerimize ağır basıyoruz. Bu maçta da bu durum muhtemelen ön plana çıkabilir. TED Kolejliler karşısında yine sakatlığı devam etmekte olan ve en az 10 gün daha takımdan ayrı kalacak olan Domercant forma giyemeyecek. Ayrıca ameliyat olması beklenen ancak durumu hakkında hala kesin açıklama yapılmayan Göksenin de eksiklerimiz arasında bulunuyor. Bu isimler haricinde kadroda herhangi bir eksik bulunmezken geçici olarak takıma geri dönen ve maçlarda kısa da olsa süreler alan Lakovic bu maçta da kısıtlı bir süre alabilir. Muhtemelen yine maça sert bir giriş yapıp rakibi kısa sürede sindirdiğimiz senaryolardan birini izleme ihtimalimiz de mevcut. Tabi detaylara baktığımızda dikkat etmemiz gereken noktalar da olacak.

Takımımızın şu ana kadar oynanan 5 lig karşılaşmasındaki takım ve bireysel istatistiklerine göz attığımızda en dikkat çekici nokta şüphesiz ligin en çok sayı atan ve en az sayı yiyen takımı olması. Rakip potalara maç başına 84.2 sayı atan Yenilmez Armada potasında ise ortalama olarak sadece 64.2 sayıya izin verdi. Buradan oyunun her iki yönünde de ne kadar iyi olduğumuzu görebiliriz. Ribaundlardaysa 37.8'lik ortalamamızla Banvit'in ardından ligde ikinci sırada geliyoruz. Ayrıca maç başına bulduğumuz sayıların ortalama 19'unun asist üzerinden gelmesiyle bu alanda da ligde lideriz. %61.4'le ligin en yüzdeli 2 sayılık atışlarını yine Galatasaray Medical Park kaydederken 3 sayılık atışlardaysa %36.4'le ortalama bir oranda kaldık. Bireysel anlamda David Hawkins maç başına 15.8 sayı atarak en skorer ismimiz olurken Milan Macvan 12.6 ve Ersin Dağlı da 11 sayı ortalamayla ona yardımcı oldular. Ribaundlarda ise Furkan Aldemir 8.6 ribaund ortalamasıyla takımı bu alanda taşırken N'dong 4.8, Ersin 4.7 ribaundluk katkılar verdi. David Hawkins maç başına 3.6 asist yaparken Ender Arslan da 3 asistlik bir ortalamayla topa yön veren isimlerden biri oldu.

SON HEDEF PLAY-OFF

TED Ankara Kolejliler ise sezona önemli değişikliklerle başladı. Yaz aylarında Türk Telekom'la güçlerini birleştirecekleri konuşulmuştu ancak bu durum olumlu bir sonuca bağlanmadan konuşulduğu şekliyle kaldı. Onlar da Türk Basketbolunun değerli isimlerinden Ercüment Sunter'i başına getirdikleri yapılanmalarını kendi başlarına sürdürdüler. Beko Basketbol Ligi'nde son sezonlarda kendine yer edinmiş Jovo Stanojevic'i pota altı rotasyonuna dahil ederlerken Kirk Penney özellikle dış şutları ve skorer yapısıyla kadrolarındaki dikkat çekici bir başka isim. Vanja Plisnic ve Benjamin Woodside gibi isimler de takımı özellikle skor anlamında taşıyanlardan. Yabancı oyuncuların genellikle skor yükünü taşıdığı Başkent temsilcisinde yerli isimlerden Nedim Yücel, Murat Kaya gibi önemli isimler de kadronunu önemli elemanlarından olarak göze çarpıyor. Aslında fena bir kadro yapısına sahip olmayan ve sezona da iyi bir giriş yapan TED Kolejliler bu performanslarını koruyabilir ve diğer alakalı bazı takımlar da şu ana kadar olduğu gibi kötü oynarlarsa, Ankara temsilcisi bu sezon play-off görebilir.  

Rakip takımla ilgili geride kalan istatistiklere baktığımızda en önemli nokta şüphesiz ligde bizim ve Karşıyaka' nın ardından en skorer 3. takım olmaları. Maç başına buldukları 81.8 sayıyla skorer bir takım kimliği taşıyan TED Kolejliler ayrıca %39'la attıkları üçlüklerde ligin bu alanda 3. sırasında yer alıyorlar. Maç başına potalarında gördükleri 79.2 sayıyla birlikte ligin en çok sayı yiyen takımlarından olan rakibimiz ayrıca maç başına yaptığı 14 top kaybıyla ligin en çok top kaybeden takımı oldu. Bu anlamda baskılı ve sert savunmamızın rakibi sık top kaybına sürüklemesi olasılığı söz konusu olacaktır diyebiliriz. Ayrıca TED Kolejliler maç başına 35.4 ribaund alırken, takım olarak 17.8 asist ortalaması yakaladılar. Bireysel anlamdaki performanslara baktığımızda Jovo Stanojevic maç başına yakaladığı 18.6 sayı ortalamayla hem takımının hem de ligin en skorer ismi olurken Kirk Penney 17.8 sayı ortalamasıyla oynadı. Ribaund konusunda önemli bir isim olan Nedim Yücel de 11.6 ribaund ortalamasıyla şu ligin ribaund kralı durumunda bulunuyor. Ben Woodside ise 5.2 asist ortalamasıyla oynayarak takımın en asistçi ismi oldu. Bireysel anlamda bakıldığında pek çok ismin ligdeki istatistik değerlerinde üst sıralarda olduğunu gözlemlediğimiz rakibimizde ise onları yedekleyecek rotasyonun o pek kuvvetli olmayışı maçla ilgili anahtar noktalardan biri olabilir.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.