Not Defteri: Avrupa Refleksi

Maçı kazanacağımıza bir çoğumuz inandık ama yine de maç öncesinde bize hiç bir yararı olmadığı gibi aksine zararı olacak polemiklere girdik. İşin ilginç yanı bu polemiklerin bir çoğunu biz başlattık. Bunların en en başında Manchester United yedeklerle geliyor muhabbeti var. Yedeklerle değil aslarla gelsinler diyeni de var, maçtan daha çok maç sonrasında rakip takım taraftarlarının ne diyeceğini düşünen de var. Bunca senedir ligde oynayacağımız derbi maçta Alex'in sakat ya da kart cezalısı olmasına üzüleni hiç görmedim. Manchester United'ın eksiklerle gelmesine neden üzülüyoruz onu bir türlü anlayamadım. Sanırım kendini ispatlama kaygısı var herkeste. Fakat bu çok yanlış ve gereksiz bir düşünce.

Alınan her galibiyetin bile maddi bir değeri varken gruplardan çıkıp bir üst tura yükselmenin kazancını siz düşünün. Bu maddi kazancın yanında verilen imaj hatta belki şanslı bir kura ile çeyrek final şansı? Neden olmasın? Bunları düşünmek varken keşke as kadro gelselerdi ya da o takım taraftarı kesin bize yedeklerini yendiniz diyecek diye düşünenleri görmek bir hayli garip geldi. Sonuçta Manchester United'ı yendik. Yedeklerini ya da rotasyon kadrosunu ben bunu düşünmüyorum.

Yine Hamit, yine Riera ve Amrabat

Her hafta maç yazısında Hamit'e yer vermeden geçemiyorum sanırım. UEFA tarafından maçın adamı seçilen Hamit, dün ilk yarıda attığı tehlikeli pasların(key pass) sayısı 4. Bu rakam Manchester United'ın attığı paslardan daha çok. Her geçen maç daha iyiye giden Hamit'e en çok yarayan şey Şampiyonlar Ligi maçları oluyor. Sanki o maçlarda bir başka kimliğe bürünüyor. Umarım bu performansı daha da artar. Sezon başında ortaya çıkan Hamit'ten yol olmazcılara da en güzel cevap olur.

Hamit'le beraber değişilmezlerden biri de Riera oluyor. Dün Galatasaray'a geldiğinden beri oynadığı en iyi oyunu sergiledi. Savunmada yaptığı müdahaleler, ileriye sağladığı katkı ve önündeki Amrabat'la uyumu harikaydı. Eğer o sol beke adapte olmasaydı şu an hem ligde hem de şampiyonlar liginde çok farklı durumda olurduk.

Geldiğinden beri bir çok eleştiriye maruz kalan Amrabat bu maçta kendisinden beklenilen şeyi yaptı ve takıma büyük katkı sağladı. Bunda Manchester United'ın ve bizim oynadığımız futbolun da etkisi var tabi ama bu maç umarım Amrabat için milad olur. Amrabat bizim taktiğimize uymuyor yanlış transfer görüşüne katılmıyorum. Daha doğrusu katılamıyorum çünkü Fatih Terim kendi taktiği bizden daha iyi biliyordur. Eğer Amrabat'ı aldıysa bir şekilde onu kendi taktiğine adapte edebileceğine inanmıştır. Umarım bu adaptasyon en kısa zamanda gerçekleşir ve ona verilen bonservise değer.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.