Eurocup | TOP 16'daki rakiplerimizi tanıyalım..

Eurocup'ta son oynadığımız BC Donetsk maçını kaybetmemizin ardından E Grubu'nu 2. sırada bitirdik ve Top 16'da lider bitireceğimiz duruma göre daha zor bir kurayla karşılaştık. Önümüzdeki turdaki rakiplerimiz gruplarını lider bitiren Unics Kazan ve Kızılyıldız'la birlikte grubunu bizim gibi 2. bitiren Ratiopharm Ulm olacak. Top 16 mücadelesi 9 Ocak'ta başlayıp 20 Şubat'ta sona ererken grubunda ilk 2 sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselecek. Burada da çapraz eşleşmelerde birbiriyle eşleşecek olan takımlar çift maçlı eleminasyon sistemiyle oynanacak bu turu da geçip Final-Four bileti kovalayacak. Rakiplerimizin değerlendirmesi ise şu şekilde:

UNICS KAZAN
Rus temsilcisi sadece grubun değil bu kupanın da en ciddi favorilerinden biri. Hatta Kuban'la oynadığımız maçlar sonunda söyleyebileceğimiz şey onlardan biraz daha iddialı oldukları. Sezona iyi başlayamayıp önemli yatırım yaptıkları kadroyla Euroleague ön elemesinde Le Mans'a mağlup olup elendiler ve yollarına Eurocup'ta devam ettiler. Sezonun ilerlemesiyle birlikte performanslarının arttığını ve kendi potansiyellerine yakın bir basketbol oynamaya başladıklarını söyleyebiliriz. Kadro kalitelerinin Euroleague'de çeyrek final oynayabilecek bir seviyede olduklarını söyleyebiliriz. Chuck Eidson, Ian Vougioukas, Kostas Kaimakoglou gibi üst düzey isimlere sahipler. Aco Petrovic'in çalıştırdığı bu üst düzey ve derin kadronun belki de en zaafiyetli yanının ise bizim kadromuzda olduğu gibi oyun kurucu mevkiinde olduğunu söyleyebiliriz. Mire Chatman-Petr Samaylenko ikilisinin taşıdığı bu rotasyon tabi ki üst düzey performanslar verebilecek kapasiteye sahip ama kadronun geri kalanı kadar süreklilik vaad etmiyorlar. Yine de Kazan'ın çok ciddi bir rakip olduğunu ve özellikle Rusya deplasmanının çok zorlu geçmeye aday olduğunu tekrardan hatırlatalım. Zirve mücadelesi verip grubu lider bitirme anlamında en zorlu rakibimiz onlar olacaklar.


CRVENA ZVEZDA DIVA
Hepimizin Kızılyıldız olarak bildiği Crvena Zvezda Diva grubunu lider bitirip Top 16'ya kalma başarısı gösterdi. Cajasol Sevilla, Sassari ve Orleans Loiret'in olduğu grubu 5 galibiyet, 1 mağlubiyetle tamamlayan Sırp temsilcisi çok üst düzey bir kadroya sahip olmasa da tehlikeli bir takım görüntüsü çiziyor. Başında genç sayılacak bir isim olan Vlada Vukoicic'in bulunduğu Kızılyıldız kadrosunun en tehlikeli ismi tartışmasız Igor Rakocevic. Ülkemizde Anadolu Efes forması da giyen ve Euroleague tarihinin en skorer isimlerinden biri olan tecrübeli yıldız bu sezon Eurocup maçlarında 20.8 sayı ortalaması yakaladı. Onun haricinde en dikkat çekici isimlerden biri geçen sezon bizim de formamızı giyen Boris Savovic olarak gözüküyor. Onun çok üst düzey bir isim olmadığını biliyoruz ama işleyen bir düzen içinde yararlı olabileceği de aşikar.  Savovic'in durumundan yola çıkıp Kızılyıldız'ı da anlayabiliriz aslında. Bir yıldız oyuncunun etrafına kurup işlettikleri düzenle başarı kovalıyorlar. Adriyatik Ligi'ne yavaş giriş yapıp sonrasında bir toparlanma ivmesi gösterdiler ve şu an 7 galibiyet,5 mağlubiyetlik bir derece elde ettiler. Bu sezon Belgrad Turnuvası'nda karşılaşıp 80-70 mağlup ettiğimiz Kızılyıldız tıpkı ilk turda Donetsk'te olduğu gibi grubun en güçlü iki takımının arasına girip çeyrek final bileti arayacak bir ekip görüntüsü çizebilir.

RATIOPHARM ULM
Alman temsilcisi Ratiopharm Ulm, Spartak St. Petersburg'un lider bitirdiği grupta Cholet'in averajla önünde gelerek ikinci oldu ve Top 16'ya kalma başarısı gösterdi. Almanya Ligi'nde ise şu ana kadar 13 maça çıkan Ulm 9 galibiyet alıp 4 kez mağlup oldu. Takımın başında 37 yaşındaki genç antrenör Thorsten Leibenath bulunurken kadrolarına baktığımızda ise üst düzey isimlerle karşılaşmıyoruz. Amerikalı isimlerden oyun kurucu Allan Ray ve pivot John Bryant takımın öne çıkan oyuncuları olarak göze çarpıyor. Ayrıca ligdeki istatistikleriyle iyi işler çıkardığı gözlense de Eurocup'ta şu ana kadar pek fazla ön plana çıkamayan genç Alman guard Per Günther de kadronun değerli elemanlarından biri. Ulm'un Alman takımlarının son dönemlerde karakteristiği haline gelmeye başlayan kısıtlı kadroya rağmen tempolu ve organize oyun anlayışıyla oynadığını söylemek mümkün. Ancak bir başka gözlemlenen nokta da rakip onları oyun olarak istediği noktaya çektiği zaman kendi oyunlarının devre dışı kalışı. Çünkü ne kadar organize olursanız olun kadro kaliteniz yetersiz olunca etkinliğiniz de kısıtlı oluyor. Sonuç olarak Ratiopharm Ulm'un bu grubun en zayıf ekibi olduğunu söyleyebiliriz. Belki ilk turda karşılaştığımız Trefl Sopot kadar zayıf değiller ama Top 16 ciddiyetinde oyunumuzu oynarsak Ulm bizim için ancak sınırlı bir tehdit olabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.