Eurocup | Grubumuzu 2.sırada tamamlıyoruz..

Şampiyonluğun en büyük favorisi olarak Eurocup'ta yer alan Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı son maçında deplasmanda karşılaştığı BC Donetsk'e uzatmalarda 88-81 mağlup olarak grubu 2. sırada bitirdi. Lig TV'nin Ukrayna'daki yayıncı kuruluşla yaşadığı muhtemelen teknik problemlerden ötürü maçın yayını ülkemizde olmazken karşılaşma ancak internet üzerinden takip edilebildi. Son bölümlerine önemli bir avantajla önde girdiğimiz bu maçı kazanamayınca fikstür olarak bizi bir üst turda oldukça rahatlatacak liderlik fırsatını da tepmiş olduk.

Maçın hikayesini çok detaylandırmayacağız bu seferlik. Ama takip edebildiğimiz kadarıyla maça iyi başlamadık. 11-2'lik bir Donetsk serisinden sonra ise toparlayıp farkı yavaş yavaş kapattık ve 21-21'de rakibi yakaladık. Öne geçtikten sonra da farkı biraz daha açarak ilk devreyi 25-33 ile kapatmayı başardık. Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi. Burada rakibin geri dönme çabalarına rağmen Galatasaray MP buna pek izin vermedi ve son çeyreğe 43-51'lik skorla girildi. Maçın final periyodu ise bizim için ufak çaplı bir kabusun başladığı bölümdü. Aslında ilk 5 dakikayı yine kontrolümüzde götürüp farkı 8'de tutmayı başarsak da rakibin son bölümde özellikle hücumda yaptığı atağa ne savunmamızla ne de kendi hücumumuzla karşılık veremeyince fark kapandı,hatta 70-68 ile öne geçtiler. Burada Hawkins'in basketiyle ise eşitliği yakaladık. Ender ile son hücum şansını kullanamayıp rakibe 1 saniyelik bir zaman versek de onlar o hücumdan boş döndü ve maç uzadı. Uzatmalarda maç boyunca etkili olan Cenk'in de katkılarıyla ayakta kalmaya çalıştık ama özellikle savunmamızın bu sezon Kuban istisnasını saymazsak muhtemelen içinde bulunduğu en kötü durumda olması bize maçı kaybettirdi ve sahadan 88-81'lik skorla mağlup ayrıldık.

Maça dair maalesef çok olumlu şeyleri bu sefer söyleyemeyeceğiz. Maçı aslında son 5 dakikaya kadar istediğimiz seviyede götürsek de geri kalan bölümü iyi oynamayışımız düşündürücüydü. İlk 3 çeyrekte rakibine 43 sayı atma imkanı tanıyan Galatasaray MP son çeyrek ve 5 dakikalık uzatma periyodunda ise toplam 45 sayı yedi ki bu istatistik savunmamızın son bölümde ne kadar düştüğünü gösteriyor. Bu takım hele hele Domercant de gitmişken ve yerine bir hamle yapılmamışken ilk olarak savunmasıyla ayakta kalması gereken bir takım ancak bu özelliğini son iki maçta özellikle son bölümlerde kaybediyor. Tabi son birkaç maça kadar sahip olduğumuz bu iyi özelliği tamamen kaybetmedik ama üzerine düşünmemiz lazım. Hücumda ise belli bir noktadan sonra  kitlenmemiz sürpriz olmamaya başladı. Bakıldığında uzatmalar da dahil Donetsk deplasmanında atılan 81 sayı fena değil belki ama normal sürenin son bölümlerinde skor üretme kıtlığı yaşamamız da göze çarptı. Yani her zaman savunmanın hücumu ateşleyeceği değil bazen hücumun da savunmayı ateşleyeceği performanslara ihtiyacımız var ancak dün bunu göremedik. Bireysel anlamda kısıtlı kaldığımız belli bölümlerde de takım olarak çok üretken değildik. Cenk'in dışarıdan Dudley'nin içeriden çabalamalarından öte maç boyu ürettiğimiz 15 asist rakibin ürettiği 27 asistle kıyaslananınca zaten bireyselliği kısıtlı olan takımın organize olarak da hücum etmede sıkıntı yaşadığını gösterdi.

Donetsk mağlubiyetiyle birlikte grubu ikinci sırada bitirdik. Eğer lider olarak çıksaydık Top 16 ve çeyrek finaldeki yolumuz şimdikine göre çok daha açık olacaktı. Tabi kupayı kazanmayı hedefleyen bir takım için bu tam bir bahane olamaz ama sezon başındaki iddialı durumumuza göre bir gerileme yaşadığımız da açık. Yani Domercant gibi özellikle hücum planlarımızda çok önemli yer tutan birinin sezonu kapatması, zaten yaşayacağımızı düşündüğümüz oyun kurucu eksikliğinin zor maçlarda daha da göze batar hale gelmesi ve sezon başından beri büyük maçları çok büyük oynayan Hawkins'in doğal olarak performansının insani boyutları düşebilmesiyle beraber takımın transfere ne kadar ihtiyaç duyduğu apaçık gözüküyor. Son dönemlerde Cenk'in özellikle Domercant'in de gidişi sonrası sorumluluk almaya başlaması ve Gordon'ın 1 numarada iyice sırıtmasıyla beraber tek transfer yapacaksak sanki bir oyun kurucuyla sorunlarımızın çoğunu çözüp hedeflerimize yönelik daha sağlam bakabilirmişiz gibi geliyor. Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek...

Maç boyunca oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Jamont Gordon: 2 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 4 top kaybı, 1/6 şut 
Engin Atsür: 1 ribaund, 1 asist
Cenk Akyol: 20 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 4 top çalma, 1 top kaybı, 8/12 şut
Furkan Aldemir:
5 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, 1 blok, 2/2 şut 
Boniface Ndong:
6 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 2 blok, 2/7 şut
Milan Macvan:
1 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, 0/1 şut
Ender Arslan:
10 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, 2/8 şut 
David Hawkins:
15 sayı, 5 ribaund, 3 asist,  2 top çalma, 6/15 şut
Erwin Dudley:
23 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 blok, 7/17 şut

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.