Şampiyonlar Ligi: Schalke 04'ü tanıyalım..

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne uzun bir aradan sonra katılan ve 10 yıl aradan sonra adını son 16 takım arasına yazdırmayı başaran Galatasarayımızın rakibi bugün gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında belli oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında B Grubu'nda yer alan ve 12 puanla grubunu lider bitiren Almanya temsilcisi Schalke 04 ile karşılaşan takımımızın dişine göre rakip çektiğini söyleyebiliriz. Almanya'nın köklü takımlarından birisi olan ve maçlarını 55 bin kişilik Veltins Arena'da oynayan Schalke 04'ü hep birlikte yakından tanıyalım.

MADENCİLER: SCHALKE 04
1904 yılında Almanya'nın batısında, Kuzey Ren-Vestfalya eyâletinde işçi sınıfının ve özellikle maden ocaklarının yoğun bulunması nedeniyle maden işçilerinin yer aldığı Gelsenkirchen şehrinde kurulan Schalke 04 aslında futbolseverlerin yakından bildiği bir takım. Almanya'nın en büyük ikinci spor kulübü olarak bilinen Schalke 04 tarihinin en büyük başarılarını 1934 ve 1942 yılları arasında yaşarken, son yıllarda Almanya'yı hegomanyası altına alan Dortmund-Münih rekabetinin ardında üçüncü sırada geliyor. Bundesliga'da son lig şampiyonluğunu 1958 yılında yaşayan mavi-beyazlı takımın Avrupa arenasındaki en büyük başarısı ise 1997 yılında kazanılan UEFA Kupası şampiyonluğu oldu. 108 yıllık bir geçmişe sahip olan Alman ekibinin müzesinde 7 Bundesliga şampiyonluğu, 5 Almanya Kupası şampiyonluğu, 1 UEFA Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

2010-2011 sezonunda Bundesliga'da oynadığı 34 maç sonunda topladığı 40 puanla ligi 14.sırada, düşme hattının sadece 4 puan üzerinde, tamamlayan Schalke 04 aynı sezon Almanya Kupası'nda yaşadığı şampiyonluk sevinciyle birlikte geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanmıştı. Bundesliga'da zor günler geçiren Alman ekibi ayrıca yine aynı sezon (2010-2011) Avrupa'nın bir numaralı organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkma başarısı göstermiş, Manchester United'a elenerek turnuvaya veda etmişti. 2011/2 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynayan mavi-beyazlı ekip, aynı sezon Bundesliga'da da topladığı 64 puanla, şampiyon Borussia Dortmund'un tam 17 puan gerisinde 3.sırada tamamlamayı başardı. Bundesliga'da ligi 3.sırada tamamlayan Gelsenkirchen ekibi bu başarısının ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'nde doğrudan grup aşamasına katıldı. Şampiyonlar Ligi grup kuralarına 2.torbadan katılan Alman ekibinin yer aldığı B Grubu'ndaki rakipleri İngiliz temsilcisi Arsenal, Fransa şampiyonu Montpeiller ve Yunanistan şampiyonu Olympiakos olmuştu.

2012-2013: ŞAMPİYONLAR LİGİ
Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan grup aşamasında katılan Alman temsilcisi yer aldığı B Grubu'nda oynadığı altı karşılaşmada 3 galibiyet - 3 beraberlik almayı başardı ve namağlup bir şekilde adını son 16 takım arasına yazdırdı. Avrupa'nın bir numaralı organizasyonunda Almanya'yı temsil eden 3.takım olan Schalke 04, vatandaşı olan diğer iki takım (Dortmund & Münih) gibi lider olarak grubunu tamamladı. Alman ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında aldığı sonuçlar şu şekilde:
  • Olympiakos, 2-1 / 1-0
  • Montpellier, 2-2 / 1-1
  • Arsenal, 2-0 / 2-2
B Grubu'nu namağlup lider olarak tamamlayan ve son 16 takım arasına adını yazdırma başarısı gösteren Schalke 04'ün en golcü oyuncusu grup maçlarında rakip filelere 4 gol bırakan Hollandalı yıldız oyuncu Klaas Jan Huntelaar oldu. Tecrübeli golcüyü 2 golle takım kaptanı Benedikt Höwedes takip ediyor. Grup maçlarında rakip filelere 10 gol bırakan Alman ekibi kalesinde 6 gol gördü. Schalke 04 ayrıca rakipleri karşısında altı maç sonunda %52 topla oynama istatistiğini elde etti.

2012-2013: TAKIM KADROSU
Lars Unnerstall, Timo Hildebrand, Ralf Fahrmann, Benedikt Höwedes, Christian Fuchs, Atsuto Uchida, Kyriakos Papadopoulos, Christoph Metzelder, Sergio Escudero, Roman Neustadter, Lewis Holtby, Julian Draxler, Jermaine Jones, Joel Matip, Tranquillo Barnetta, Ibrahim Afellay, Marco Höger, Christoph Moritz, Sead Kolasinac, Klaas-Jan Huntelaar, Jefferson Farfan, Ciprian Marica, Teemu Pukki, Chinedu Obasi.

1 yorum:

  1. evinde oynadigi maclarda 5 gol atip 5 puan toplarken, deplasmanlarda 5 gol atip 7 puan toplamis. Ilk yarim saatte sadece bir golleri var. Kontrolu oynayan, dengeli bir takim huvviyetine sahipler. Ilk 11lerinden 6 oyuncu skora etki etmis. Yani Huntelaar'i iyi tutmak yetmez. Her 3 deplasman macinda da macin adami farkli bir orta saha oyuncusu olmus. Ic saha maclarinda da macin adami unvani yine 3 ayri isme (2 orta saha ve 1 defans) dagilmis. Her mevkideki isim yildiz olmasa da son derece etkili, takim oyununu iyi oynayan, deplasman fobisi olmayan bir ekip Schalke. Evet iyi kura, ama basina yansidigi gibi asla bir 'Piyango' degil. Deplasmandaki taraftar sayimiz bir avantaj, ilk maci evde oynamamiz ise bence dezavantaj. Denk guclerin mucadelesi gibi gorunuyor, ama devre arasi trasnferleri terazinin dengesini bozabilir. Ceyrek final uzak bir ruya degil, Aslanlar gununde olur ve de direkler izin verirse turu geceriz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.