TKBL | Sarayın Sultanları galibiyet serisine devam ediyor.

Sezona pek çok sakat oyuncusuna rağmen iyi bir başlangıç yapan Galatasaray kadın basketbol takımı şampiyonluk hedefiyle yola çıktığı TKBL'nin 7.haftasında deplasmanda Adana Botaş karşısında da 67-54'lük skorla kazanmayı başardı. Aldığı bu galibiyetle birlikte galibiyet serisini 6 maça çıkaran Ekrem Memnun'un öğrencileri, zorlu geçmesi beklenen Adana deplasmanını da kayıpsız atlatmış oldu. Sylvia Fowles'ın uzun süre sonra takıma döndüğü bu maçta Ann Wauters 20 sayı - 9 ribaundluk performansıyla takımda en çok öne çıkan isim oldu.

Maça hızlı giren ve pota altında Sancho Lyttle'la etkili olan Galatasaray daha sonra devreye Bahar'ın da girmesiyle kısa sürede farkı açtı ve ilk çeyreği 24-9 önde kapattı. İkinci çeyrekte de maçı uzun süre istediğimiz seviyede götürsek de devre sonunda rakip farkı biraz eritti ve ilk yarı sonunda 27-37'lik bir skor ortaya çıktı. İkinci yarıya hızlı başlayan ve ilk 2 dakika sonunda 32-37 ile farkı 5'e kadar indiren rakibine karşı çok çabuk cevap veren ve özellikle pota altında Wauters-Lyttle ikilisiyle etkili olan takımımız farkı yeniden açtı. 40-57'lik üstünlüğümüzle girilen son çeyrekte de kontrolü elimizden bırakmadık ve yine pota altını zorlayarak rakibi yıprattığımız bir bölüm sonucunda maçtan 54-67 ile galip ayrılarak ligdeki 6. galibiyetimizi almış olduk.

Takım olarak savunmada agresifliğimizi büyük oranda koruyabildiğimiz ve hücumda da özellikle topu pota altına sıklıkla indirmeye çalıştığımız bir maç oldu. Bizim adımıza artık klasikleşen bu görüntüler içinde istatistiklere baktığımızda ise özellikle 2 sayılık atışlarda yakaladığımız 26/55'lik oran farkı yaratan nokta oldu. Burada boyalı bölgeyi oldukça iyi kullandığımızın altını çizebiliriz. Öyle ki pota altı rotasyonumuzdan aldığımız toplam skor katkısı 52 sayı oldu. 3 sayılık atışlarda ise kadrosal anlamda buradaki zaafiyetin de etkisiyle 1/9'da kaldık. Ama dediğimiz üzere bu zaafiyetin bilinciyle de çok daha güçlü olduğumuz pota altını kullanmaya çalışıyoruz. Bunun haricinde ribaudlarda sağladığımız 43-32'lik üstünlük ve basketlerin 14'ünün asist üzerinden gelmesi bizim adımıza pozitif noktalardandı. Bireysel anlamda Ann Wauters'ın 20 sayı-9 ribaund'luk etkileyici performansının yanında Sancho Lyttle da oyunun iki yönünde iyi katkı verdi. Sakatlığının ardından takıma dönen Sylvia Fowles ise 17 dakika süre bulduğu maçta 8 sayı-4 ribaundla oynadı.

Takımımızdaki isimlerin bu maçta yakaladığı istatistikler ise şu şekilde oldu:

Yasemen Saylar: 1 ribaund, 1 asist, (0/4 şut) 
Işıl Alben: 2 sayı, 9 ribaund, 4 asist, 2 top kaybı, 2 top çalma, (1/9 şut)
Ann Wauters: 20 sayı, 9 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (8/15 şut)
Lindsay Whalen: 6 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, (2/6 şut)
Şaziye İvegin: 7 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, (3/6 şut)
Sancho Lyttle: 14 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 4 top çalma, (6/11 şut) 
Gülşah Gümüşay: 1 top kaybı, 1 top çalma, (0/2 şut)
Sylvia Fowles: 8 sayı, 4 ribaund, 2 top kaybı, (2/4 şut)
Bahar Çağlar: 10 sayı, 4 ribaund, 1 asist, (5/7 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.