TKBL | Sarayın Sultanları ligde 2.mağlubiyetini aldı..

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, TKBL'nin 11.haftası'nda konuk olduğu Fenerbahçe'ye 83-67 mağlup olarak ligdeki 2. mağlubiyetini aldı. Maçın başından sonuna oyunu geride götüren ve dönemlik yakaladığı seriler rakibini yakalayamadan sonlanan Sarayın Sultanları böylece ligde 2.sırada kalmış oldu. Özellikle savunma sertliğimizi istediğimiz düzeye çekemediğimiz karşılaşmada 2-3 numara pozisyonunda savunmamızın aksadığını söylemek mümkün. Işıl Alben 14 sayı - 5 ribaund - 8 asistle sahadaki en iyi ismimiz olurken kaptanın bu performansı yeterli olmadı.

Maça Fenerbahçe hızlı başladı. İlk çeyreğin yarısına gelindiğinde skor 16-6'ya gelmişti. Buradan sonra çok çabuk bir seri yakalayıp farkı 16-13'le eritsek de sonrasında rakip yine öne fırlamayı başardı. Maçın genel hikayesi de böyle oldu aslında. 40 dakika boyunca hep önümüzde kalmayı başardılar. Ne zaman farkı biraz eritir gibi olsak karşı bir hamle yapmayı başardılar. Burada özellikle oyunu bizim istediğimiz şekle sokamamamız etkili oldu. Tempo genellikle yüksek olurken savunma sertliğimiz de ideal seviyeye ulaşmadı. Ve rakip bu istediği tempoyu yakalayınca şutlarını da bize oranla daha yüzdeli soktu. Burada özellikle top kayıplarında 4-13 gibi aleyhimizde bir farkın oluşması skordaki farkı tetikleyen en önemli nedendi. Eğer oyunda tempoyu biraz daha kendi istediğimiz düzeye indirebilseydik bu şekilde ciddi bir fark oluşmazdı. Bireysel anlamda Işıl bu maçta takımın tartışmasız en iyisi olurken oyunun her alanında takıma katkı verdi, ancak temelde oyunu istediğimiz gibi oynayamadığımızdan onun bu iyi performansı da sonuç getirmemiş oldu.

Fenerbahçe'ye yenilerek ligdeki ikinci mağlubiyetimizi almış olduk. Deplasmanda oynadığımız bu maçta bahsini ettiğimiz üzere oyunun onların istediği şekilde gitmesi mağlubiyeti getirdi. Özellikle Pondexter-Angel Mc Coughtry ikilisiyle 2-3 numara rotasyonundan ciddi fark yarattıklarını gördük. Bizim kadromuzda ise bu tarzda şutör-skorer tarzda bir oyuncunun bulunmayışı bu yüksek tempo içinde şüphesiz onların işine geldi ve maçı kaybettik. Bu maçı kazanmamız için en mantıklı yol savunmaların öne çıktığı ve temponun düşük olacağı bir ortamdı. Tabi bu ortamı kendi evimizde sağlamak daha kolay olacak bu yüzden bu maçın rövanşını Abdi İpekçi'de alabiliriz, ama kadrosal anlamdaki bu skorer eksikliğimiz umarız ki başımızı daha fazla yakmaz. Çünkü onun haricinde Ekrem Memnun'un sisteminin gayet güzel işlediğinin  farkındayız aldığımız mağlubiyetlere bakmadan...

Takımımızdaki isimlerin maç boyunca yaptıkları istatistikler ise şu şekilde oldu: 


Yasemen Saylar : 1 asist, 1 top kaybı, (0/2 şut) 


Işıl Alben : 14 sayı, 5 ribaund, 8 asist, 3 top kaybı, (6/11 şut)

Ann Wauters : 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, (6/12 şut)
Lindsay Whalen : 9 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (4/10 şut)
Şaziye İvegin : 6 sayı, 2 asist, 1 top kaybı, (2/4 şut) 
Sancho Lyttle : 7 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 4 top kaybı, (3/9 şut) 


Şebnem Kimyacıoğlu : 4 sayı, 3 ribaund, (2/4 şut)

Sylvia Fowles : 15 sayı, 7 ribaund, 1 top kaybı, (7/10 şut)
Bahar Çağlar : 3 ribaund, (0/2 şut)  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.