BBL | Antreman havasında..

Oynadığı son beş maçında üç mağlubiyet alarak hiç beklemediğimiz bir düşüş yaşayan ve 5.sıraya kadar gerileyen Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı Beko Basketbol Ligi'nin 14.Haftası'nda evinde ligin dibinde yer alan Hacettepe Üniversitesi'ni konuk etti. Abdi İpekçi'de oynanan maçta zayıf rakibi karşısında özellikle ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyan takımımız 83-52'lik skorla galip gelirken ligdeki 11. galibiyetini de almış oldu. Yeni transferimiz Carlos Arroyo'nun 21 dakikada 13 sayı ürettiği karşılaşmada forma giyen 12 oyuncumuzdan Engin Atsür hariç hepsinden skor katkısı aldık.

Maça bu tarz karşılaşmalara yaptığımız klasik başlangıçlara benzer bir şekilde girdik. 11-4'lük seri sonrası rakipten mola geldi. Bu moladan sonra hücum ritmimiz düşerken savunmada da yeterli direnci gösteremeyince fark kapandı ve bu bölüm 16-15 ile geçildi. İkinci periyotta da özellikle savunmamızın yeterli düzeye çıkmamasından ötürü fark 39-32 ile 7'de kaldı ve devreye bu şekilde girdik. İkinci yarıyla birlikte ise savunma sertliğimiz  artınca Hacettepe hücumda bocaladı. Kısıtlı bir hücum potansiyeli olan rakibini kitleyen Galatasaray MP bu bölümde farkı 20'ye çıkardı ve son çeyreğe girdi. Maçın final periyodunda ise oyunun kontrolünü elinde bulunduran takımımız genç isimler Can, Sertaç ve Doğukan'ı da kullanırken farkı biraz daha açtı. Arroyo'nun üçlüğüyle de birlikte maçın skoru 83-52 olarak ortaya çıktı ve rahat bir galibiyete imzamızı attık. 

Takım olarak performansımızı iki devre için ayrı ayrı yorumlamak mümkün. İlk yarıda oyunu çok zorlamayan ve adeta rölantide götüren takımımız savunmasını istediği seviyeye çıkaramazken hücumda da özellikle hücum ribaundlarıyla gelen ikinci şans sayılarını kovaladı. İkinci yarıda ise savunma sertliğini ideale yakın bir seviyeye çeken Galatasaray MP devrenin tamamında rakibine toplam 20 sayı izni verdi. Ribaundlarda ise rakibini ezmenin de ötesine geçen takımımız bu alanda 54-27'lik bir üstünlük kurarken 18 hücum ribaundu aldı. Bunlar haricinde üzerinde çok değinilecek bir nokta yok zira şu anki kadro ve oyunuyla Hacettepe ligin en zayıf takımı... Bireysel anlamda ise hemen herkesi devreye sokabildiğimiz bu maçta gözler tabi ki Arroyo'nun üzerindeydi. 21:32'lik bir süre alan yıldız oyuncu 5/13 sahaiçi isabetle 13 sayı- 4 ribaund- 2 asist üretti. Zayıf rakibe karşı da olsa kondisyonu fena gözükmeyen Carlos'un şut ritminin ise biraz daha artmaya ihtiyacı var. Kaçırdığı atışlardan şut ritminin henüz ideal seviyede olmadığını görmek mümkündü. Zira topun elden geç çıktığı için genellikle potanın önünden sektiğini gördük. Bu kadar uzun süredir maç yapmayan bir isim için bu durum tamamiyle normal ve  zamanla eski haline dönecektir. Tabi iyi şut atmadığı günde bile 13 sayı atması ne kadar önemli bir yetenek olduğunun da ufak bir ispatı... 

Hacettepe maçı özellikle üçüncü çeyrekteki performansımızla rahat kazandığımız bir maç oldu. Ancak böylesine kolay bir maçta bile şanssızlıklar peşimizi bırakmadı. Maç içinde Ender bileğinden sakatlanırken N'dong'un ise kaşı açıldı. Tecrübeli uzunun durumu ciddi değil tabi ama Ender'in durumu çekilecek MR'dan sonra belli olacak. Bunlar haricinde maçla ilgili görmek istediğimiz şey Arroyo'nun durumuydu. Aslında genel anlamda kondisyonunun iyi durumda olduğunu ve çevikliğinin hala yerinde olduğunu söyleyebiliriz ama şut ritmi henüz tam oturmuş değil. Bu haliyle haftaiçi oynayacağımız çok kritik Unics Kazan maçında ne kadar etkili olabilir tartışılır ama yine de beklentilerimiz ölçüsünde iyi bir Arroyo izlediğimizi söyleyebiliriz.  Şimdi önümüzde Çarşamba günü oynayacağımız Kazan maçı var. Eurocup Top 16 grubundaki ilk maçımızda karşılaşacağımız Rus temsilcisi şu an için burada en ciddi rakibimiz olarak gözükürken kendi evimizde kazanmamız büyük önem taşıyor. Burada bir görevin de taraftara düştüğünü söylemeye bile gerek yok aslında. Zira tamamen dolmuş bir salonda takımımızın işi şüphesiz çok daha kolay olacaktır...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.