TKBL | Sezonun en farklı galibiyeti..

Galatasaray kadın basketbol takımı şampiyonluk hedefiyle yola çıktığı TKBL'nin 15.haftası'nda evinde konuk ettiği Samsun Basketbol'a ağır bir mağlubiyet tattırdı. Abdi İpekçi Arena'da oynanan karşılaşmayı 87-38 gibi ezici bir üstünlükle galip bitiren takımımız böylece ligdeki 13. galibiyetini aldı ve Fenerbahçe'nin Mersin BŞB'ye yenilmesiyle birlikte aradaki galibiyet farkını 1'e indirdi. Bu sezon şu ana kadar pek verim alamadığımız Sylvia Fowles ve Alba Torrens 16'şar sayıyla takımın en skorerleri oldular.

Maç dengeli başlasa da pek çok karşılaşmada yaptığımız gibi ilk çeyreğin ortalarından itibaren bir ivme yakalayıp öne fırladık bu bölümü 24-8 üstünlükle kapadık. İkinci çeyrekte de yakaladağı momentumu koruyan Sultanlar özellikle Alba Torrens'in etkili olduğu dakikalarda farkı iyice açtı ve maçı kopardı. İkinci yarıda ise rakibe toplamda 16 sayı atma şansı veren takımımız farkın 50'ye yaklaştığı dakikalar sonucunda sezonun şu ana kadarki en farklı galibiyetine uzanmayı başardı. Sylvia Fowles ve Alba Torrens ikilisi attıkları 16'şar sayıyla takımın en skoreri oldular. Dış atışlarda yine sönük bir görüntü çizsek de içeriyi çok iyi zorladık ve toplamda 34/62'lik bir isabet oranıyla iki sayılık atış kullandık. Ayrıca bulduğumuz basketlerimizin 25'i asist üzerinden gelirken bu alanda da sezonun en yüksek sayısına ulaşmayı da başardık. Bunun yanında 9 top kaybıyla oynadığımız zayıf rakibimizi 25 top kaybına sürükledik. 

Samsun Basket galibiyeti sezonun en rahat ve farklı galibiyeti olarak öne çıktı. Kadronun yavaş yavaş tamamlanmış olmasının faydalarını da görmeye başlıyoruz. Hem takım kendi potansiyeline yaklaşırken kendi üst sınırını yeniden çiziyor hem de sakatların dönüşüyle sezon başından beri yoğun bir tempoda oynayan bazı isimleri dinlendirme imkanı buluyoruz. Bu maçta şu ana kadar pota altındaki yükün çoğunu çeken ve başarılı bir sezon geçirmekte olan Ann Wauters kadroya alınmadı. Tabi ki bu kararın alınmasında rakibin kolay olmasının da etkisi vardı, ama yoğunlaşan takvimde geniş rotasyonun faydalarını da nihayet görmeye başlayabileceğiz artık...

Oyuncularımızın karşılaşma boyunca yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Özge Yavaş : 6 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (3/3 şut)
Işıl Alben : 2 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma, (1/3 şut)
Nevriye Yılmaz : 9 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 2 blok, (3/4 şut)
Lindsay Whalen : 7 sayı, 3 ribaund, 6 asist, (3/4 şut)
Şaziye İvegin : 2 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (1/5 şut)
Sancho Lyttle : 8 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 5 top çalma, (3/9 şut) 
Alba Torrens : 16 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, 1 blok, (7/17 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 2 sayı, 1 asist, 2 top çalma, (1/4 şut)
Sylvia Fowles : 16 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, 1 blok, (6/11 şut)
Bahar Çağlar : 11 sayı, 5 ribaund, 2 top çalma, 1 blok, (5/8 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.