Türkiye Kupası | Gordon alev aldı, final bileti uzatmada geldi..

Galatasaray Medical Park şampiyonluk hedeflediği Spor Toto Türkiye Kupası Yarı Final mücadelesinde karşılaştığı Banvit'i uzatmalar sonucunda mağlup etmeyi başardı. Maçın üçüncü çeyreğinde farkı iyice açan takımımız son çeyrekte inanılmaz derecede kötü hücum edince Banvit bizi hiç tahmin edemeyeceğimiz şekilde yakaladı ve maçı 63-63'le uzatmaya taşıdı. Ancak uzatmada Jamont Gordon sahneye çıktı ve maçı tek başına bize getirdi. Yıldız oyuncu 16'sı bu bölümde olmak üzere maçı 29 sayıyla tamamladı. Ergin Ataman ve öğrencileri karşılaşmadan 68-81'lik galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.

Karşılaşmanın ilk çeyreği dengeli bir biçimde geçti. İki tarafta oyunu kendi istediği şekle taşıyamazken karşılıklı basketler geldi. Savunmaların pek üst düzeye çıkamadığı bu bölüm 20-17 Banvit üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotsa oyunda ağırlığımızı hissettirmeye başladığımız bölümdü. Kenardan gelen Furkan'ın pota altını değil resmen oyunu domine etmesiyle birlikte yavaş yavaş öne geçtik. Furkan savunmada potaya yakın yerlerde çok etkili olan Stimac'ı birebirde durdururken öte taraftan hücum ribaundu çekti, sayı attı, asist yaptı. Onun bu katkılarıyla birlikte devreye girerken 37-31'le üstünlüğü elimize aldık. Üçüncü çeyrek farkı açtığımız bölüm oldu. Savunmada genel anlamda iyi bir performans sergilerken hücumda ise Jamont-Arroyo liderliğinde skor bulduk ve bu bölümü 57-44 önde geçtik. Maçın final periyodu ise bizim için oldukça dramatikti. İlk 3 dakikakayı iyi oynayıp 61-44'le farkı iyice açsak da geri kalan yaklaşık 7 dakikalık bölüm tam anlamıyla kabus gibi geçti. Skoru koruyup zamanı eritme düşüncesinde hücumları adeta durarak oynarken bir yandan da savunmamız düşerken Banvit farkı yavaş yavaş eriterek ve adeta herkesi uyutarak bizi bu süreç sonunda yakaladı. Hatta skor 63-63'teyken son top onlara kalmasına rağmen bunu kullanamadılar ve maç uzatmaya gitti. Uzatmalara ise Jamont Gordon'la daha iyi başlamış gibi gözükürken Orhun Ene'nin maç boyu bitmeyen itirazlarından ötürü aldığı 2. teknik faulü de iyi değerlendirip Gordon'ın sırtında bu bölümü götürdük ve 81-68 galip gelerek finale yükseldik. 

Bu maçla ilgili söylenebilecek çok fazla şey var. Ama herhalde genel olarak 3'e bölebiliriz performansımızı. Normal sürenin ilk 33 dakikası hem hücum hem savunma istediğimiz gibi giderken 61-44'lük sonucu elde etmiştik. Herşey planlar dahilindeydi. Bu dakikadan sonra tempoyu iyice düşürüp skoru eritmek istedik ki bu da oldukça anlaşılabilir bir durumdu çünkü daha 1 gün önce çok zor bir maçtan gelmiştik ve Banvit bizden daha diriydi. Normalde Banvit maç sonlarını iyi oynayan bir takım olsa da yakaladığımız 17 sayılık farkın bize yetmesi gerekiyordu ama yetmedi. Hücumda resmen durarak oynadık ve hiçbirşey üretemedik. Bu bölümde Banvit'in yakaladığı seri tam 19-2.. Hatta son topu da kullanma şansları varken değerlendiremediler. Bu bölümde ilk olarak hücumda devamında ise savunmadaki dirençsizliğimiz pek kabul edilir gibi değildi maalesef. Uzatmalar ise kısacası Gordon'ın tek kişilik bireysel şovuyla birlikte istediğimiz gibi geçti ve kazandık. Tabi burada Orhun Ene'nin gayet haklı biçimde aldığı 2. teknik faulden sonra attığımız ekstra serbest atışlar ve hücumun da yardımı oldu elbet, ama bu bölümde esas kahraman Gordon'dı. Tartışılmaz..

Jamont Gordon maçı 29 sayı- 4 asist- 2 ribaund- 2 blokla tamamlarken uzatmalarda bulduğumuz 18 sayının 16'sına imzasını attı. Ardarda attığı üçlükleriyle bu bölümde maçı koparırken bu sezon onun ilk kez bir winner karakterini sahaya yansıttığını gördük. Anadolu Efes maçında olduğu gibi bu maçın da MVP'si seçilen Jamont sezonun geri kalanında Hawkins'ten doğan liderlik eksikliğini kapatmaya yönelik düşünülür mü tahmin etmek güç. Aslında buna uygun bir yapısı yok, bu maçtaki performansının istisna olduğunu varsayıyorum, ama Ergin Ataman'ın onunla ilgili planlarını gelecek dönemde göreceğiz. Tabi maçı gereksiz yere tehlikeye atmasaydık ve uzatmalarda Jamont'un bu kadar dominant bir performansı olmasaydı muhtemelen Furkan'ı konuşuyor olurduk. Çünkü maç ortayden üstünlüğü ele aldığımız dakikalarda hem savunmada hem hücumda müthiş işler yaptı ve çok verimli oynadı. Maçı da 11 sayı- 11 ribaund- 2 asistle tamamladı. Böyle oynayacak bir Furkan bizim için çok ama çok değerli. Bu 2 isim haricinde yine Arroyo'nun sorumluluk aldığını gördük. Ancak son çeyrekte maç dönerken daha faza ön plana çıkabilmeliydi. Tabi 2 gün üst üste bu maçlar onu yormuş olabilir, o yüzden ona anlayış gösterebiliriz. Macvan, Ersin ve yine kısa sürede oldukça verimli olan N'dong maçın bizim adımıza iyilerindendi.

Banvit maçı oldukça iniş-çıkışlı ve açıkçası stresli bir maç oldu. Ergin Ataman'ın oyun planı bu kadar iyi işlerken ve mental anlamda da oyunda üstünlüğü kabul ettirmişken rakibin böyle bir geri dönüş yapmasına izin vermek bize yakışmadı. Ama bunu uzatmalarda telafi ettikleri için ve aynı zamanda hem zor zamanlarda oldukları hem de önceki günkü Anadolu Efes maçından sonra 1 tam gün bile geçmeden bu maça çıktıkları için takımımızı çok fazla eleştirmiyoruz. Tabi buradan gerekli dersler de çıkarılacaktır teknik yönetim ve oyuncular tarafından... Banvit'i eleyerek finale yükseldiğimiz Spor Toto Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşmak için önümüzde bir tek maç kaldı: O da Pazar günü Fenerbahçe Ülker'le oynayacağımız karşılaşma... Açıkçası bir parça umutsuz geldiğimiz Eskişehir'den kupayla dönebilmek adına yarattığımız sinerji çok iyi durumda şu an. Fenerbahçe Ülker'in her ne kadar son birkaç maçta toparlanır görüntüde olsa da sahaiçi dengeler itibariyle Anadolu Efes ve Banvit'ten önde olduğu söylenemez. Dolayısıyla sezonun ilk kupası tüm aksiliklere rağmen hiç de uzak değil.. Şimdiden alkışlar takımımıza.

1 yorum:

  1. az kaldı maç gidiyodu..
    oyunu şu noktalara getirmemeliydik..#

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.