Not Defteri: Çeyrek Finaldeyiz!

Sonunda başardık.. Artık Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasındayız. Kendi evimizde avantajı rakibimize vermemize rağmen deplasmanda istediğimiz sonucu aldık ve Şampiyonlar Liginde mağlubiyeti olmayan Schalke 04'ü 3-2 ile geçmeyi başararak adımızı çeyrek finale yazdırdık. Bize bu günleri yaşatan hocamıza, futbolcularımıza, başkanımıza ve yönetimimize ne kadar teşekkür etsek az. Özellikle yönetimimiz ve hocamız Fatih Terim bir enkaz devralmalarına rağmen 2 senede muhteşem bir devrim yaptılar. Şimdi tek yapmamız gereken sürekliliği sağlamak. Bunun için de yönetime, futbolculara, hocaya skor ne olursa olsun destek olmak..

İmparator, Hamit Altıntop ve Semih Kaya!
Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirmiş olan Galatasaray onu tekrar göreve çağırdı ve o söylediği lafı yiyerek tekrar kendisinden istenen şeyi yaptı ve takımı devraldı. Geldiğinde özgüven açısından çökmüş bir takım vardı. Avrupada olmayan, moral olarak bitik bir takım. Her şeye en baştan sıfırdan başladı. İlk sene TFF'nin de yardımıyla Galatasaray tarihinin en anlamlı şampiyonluklarından birini yaşattı biz Galatasaray'lılara. Geldiği ikinci sezonda takım Şampiyonlar liginde çeyrek finale çıktı ve bunun yanı sıra şampiyonluk yolunda her ne kadar kötü sonuçlar alsa da en yakın rakibinin 4 puan önünde yer alıyor. Fakat kıymet bilmeyen bazı taraftarlarımız alınan kötü sonuçlardan dolayı kendisini acımasızca eleştiriyor. Destek olmak yerine köster oluyor. Çok değil bundan bir hafta önce Gençlerbirliği maçında alınan skordan dolayı kendisini istifaya çağıran taraftarları kendi gözümle gördüm. Çok merak ediyorum bundan daha iyisini yapabilecek başka hangi teknik direktörü tanıyorlar. Ne kadar teşekkür etsek az hocam. İyi ki varsın, iyi ki Galatasaray'lısın! 

Futbol bazen çok nankör bir oyun haline geliyor. Attığı kritik 8-9 şut direkten döndüğü için Hamit Altıntop işe yaramaz bir oyuncu olmuştu mesela ama şu an kral. Çünkü bizi çeyrek finale taşıyan maçta takımı ayağa kaldıran golü attı. Attığı her hatalı pasta homurdanan, kendisine hakaret eden "taraftarlara" en güzel cevabı attığı golle verdi. Schalke maçlarını saymazsak Şampiyonlar Liginde oynadığımız 6 grup maçının 3'ünde maçın adamı seçilmesine rağmen sırf o top 5-10 cm daha aşağıya ya içeri doğru gitmedi diye edilen bütün küfürler unutuldu gitti. Şimdi kral oldu. Yapacak bir şey yok bu ve bunun gibi olaylar her zaman olacak. Her kafadan insanların olduğu yerlerde bunların önüne geçmek çok zor. Olabildiğince azaltmak yapılabilecek en güzel şey. Geldiği günden beri kendisini savundum, destek oldum ve benim gibi kendisine inanan bir çok taraftarı da haklı çıkardı. Schalke maçında topa vurduğu an bu sefer gol oldu diye hissettim. Gerçekten de oldu. Bu sefer ona defalarca engel olan direkler yardım etti ve top ağlarla buluştu. Gol sevinci ise kendisine yapılan haksızlıklara en güzel cevap oldu. Bundan sonra daha da güzel performanslar sergileyeceğine eminim.

Semih KAYA'dır!
Bu sezon Semih'in sakatlandığı dakikadan spikerin durumu iyi cümlesini duyduğumuz ana kadar geçen süreden daha stresli bir zaman dilimi yaşamadım. Bir çoğunuz da benim gibi hissetti buna eminim. Geçirdiği beyin ameliyatından sonra bir büyük sakatlık adalet olmazdı. Şükürler olsun aslan parçasının hiç bir şeyi yok. Nasıl bir yürekle oynuyor kelimelerle anlatılamaz. Burak Yılmaz'ın attığı gollerle, Selçuk'un oynadığı oyunla, Sneijder ve Drogba'nın ön plana çıktığı şu günlerde bence asıl kahraman o. Deneyimin çok önemli olduğu bir mevkide olmasına rağmen bu yaşta bu kadar güzel  ve az hatalı bir performans sergilemesi inanılmaz bir olay. Bu performans da emeği geçen başta Ujfaluji  ve Gökhan Zan olmak üzere herkese kocaman bir teşekkür borçluyuz. İmparator'un bu iki senede takıma kattığı en büyük şeylerden bir tanesi olduğu kesin. Daha önünde seneler var. Bu seneler Galatasaray forması altında büyük başarılarla geçecek aslan parçası. Sakatlıktan uzak seneler geçir ve mümkünse bu seneler bizimle geçsin.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.