Umut Bulut resmen Galatasaray'da..

Spor Toto Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz sezon kadromuzda kiralık olarak forma giyen 30 yaşındaki forvet oyuncusu Umut Bulut'un bonservisini alan takımımız, böylece yerli rotasyona önemli bir hamle yapmış oldu. Galatasaray forması altında geçirdiği ilk yılında 38 maçta forma giyen ve 15 gol - 6 asist performansıyla önemli bir katkı sağlayan Umut, bir yılı opsiyonlu olmak üzere dört yıllık sözleşmeye imza attı. Umut Bulut'un bonservisi için Toulouse takımına 2.7 milyon euro ödenecek.

KAYSERİ DOĞUMLU OLAN ANKARALI..
15 Mart 1983, Kayseri doğumlu olan Umut dört çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu.. Çok küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Ankara'ya taşınan Umut'un futbolla tanışması da burada oldu. Ankara bölgesinin takımlarından olan Petrol Ofisi Spor Kulübü'nde futbola başlayan Umut'un profesyonel kariyeri 17 yaşında altyapısında yetiştiği Petrol Ofisi forması altında başladı. Milenyumun başlarında 3.Lig'de forma giymeye başlayan Umut, ilk sezonunda yaklaşık 30 maçta mücadele etmeye başladı ve bu karşılaşmalarda 5 kez fileleri havalandırdı. Genç yaşına rağmen etkili bir performans gösteren Umut Bulut sezon sonunda Ersun Yanal'ın önderliğinde MKE Ankaragücü'ne 100bin liralık yetiştirme bedeliyle transfer oldu. Sarı-lacivertli takımın forması altında genellikle PAF takımda yer alan genç oyuncu, bir sezon sonra tecrübe kazanması ve gelişimini sürdürmesi nedeniyle İnegölspor'a kiralandı.

2002/3 sezonunda İnegölspor forması altında 30 maça çıkan Umut Bulut, bu karşılaşmalarda rakip fileleri 6 kez havalandırırken, sezon sonunda yeniden Ankaragücü'ne döndü. Rıza Çalımbay yönetiminde mücadele eden sarı-lacivertli ekibin kadrosunda rotasyon oyuncusu olan Umut fazla forma şansı bulamadı. 2004/5 sezonunda sadece iki maçta sahaya çıkan Umut'un kendisini göstermesi bir sonraki sezon oldu. Ankaragücü forması altında geçirdiği 2005/6 sezonunda 15 maçta forma giyen Umut bu karşılaşmalarda 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Umut bu karşılaşmaların tamamında ilk 11'de sahaya çıkarken, sadece 2 maç kenara geldi. Ankaragücü forması altında kendisini pek fazla gösteremeyen Umut Bulut sezon sonunda Trabzonspor'un yolunu tutacaktı. 2006 yılında Fatih Tekke'nin ayrılmasıyla hücumda yerli oyuncu konusunda sıkıntı yaşayan Karadeniz temsilcisi Umut Bulut'u kadrosuna kattı.

İSTİKRAR, KANITLAMA VE MÜCADELE; TRABZON
2006 yılında Trabzonspor'a dört yıllık imza atan Umut Bulut, bordo-mavili forma altında geçirdiği ilk sezonunda kendisini ispatlamış oldu. Trabzonspor forması altında Süper Lig'de 31 maçta forma giyen Umut Bulut bu karşılaşmalarda rakip fileleri 15 kez havalandırmayı başardı. 25 maçta 90 dakika sahada kalan Umut, attığı gollerin yanı sıra hücumda rakip savunma oyuncularına yaptığı baskı ve ortasaha oyuncularına yardıma gelmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Takım oyununa yatkınlığıyla Trabzonspor'da önemli bir yıl geçiren Umut ayrıca attığı 15 golle bordo-mavili ekibi sırtlayan isimlerin başında geldi. Trabzonspor forması altında geçirdiği ikinci yılı olan 2007/8 sezonunda istikrarını sürdürürken, performansının da üzerine çıkmayı başardı. Süper Lig'de 32 maçta forma giyen tecrübeli oyuncu bu karşılaşmalarda 14 kez rakip fileleri havalandırırken, takım arkadaşlarının attığı 6 golde de pay sahibi oldu. UEFA Kupası'nda da iki maçta forma giyen Umut bu karşılaşmalarda da iki gol atarak sezonu istikrarlı bir şekilde ve tamamı ilk 11'de olmak üzere 34 maçta 16 gol - 6 asist ile tamamlamış oldu. Mücadeleci oyun yapısıyla birlikte, attığı ve attırdığı gollerle Umut Bulut bordo-mavili futbolseverlerin gözdeleri arasına girmişti. Tecrübeli oyuncunun bu başarısında hiç kuşkusuz kendisini daha 18 yaşında Ankaragücü'ne aldıran Ersun Yanal'ın da payı büyüktü. Umut bordo-mavili forma altında geçirdiği ikinci yılında Ersun Yanal ile yeniden çalışma şansı bulmuş ve oldukça başarılı bir sezonu geride bırakmıştı.

2008/9 sezonunda Umut Bulut'tan beklentiler haliyle artmıştı. Her geçen yıl üzerine koyarak devam eden tecrübeli forvet oyuncusu bordo-mavili forma altında geçirdiği üçüncü sezonunda da istikrarını sürdürmeye devam etti. Trabzonspor forması altında ligde 31 maçta ilk 11'de sahne alan Umut Bulut, toplamda 33 maçta forma şansı bulurken bu karşılaşmalarda 14 kez rakip fileleri havalandırdı, 4 kez de arkadaşlarının gol sevinçlerine ortak oldu. İstikrarlı bir şekilde kendisini kanıtlamaya devam eden ve mücadelesiyle taraftarların da sevdiği isimlerden birisi olan Umut Bulut sezon sonunda kaptanlık bandını koluna taktı. 2009/10 sezonunda bugün yine takım arkadaşları olan Ceyhun, Engin ve Selçuk İnan ile birlikte bordo-mavili formanın başarısı için mücadele eden Umut, kariyerinin en etkili sezonunu geçirdi. Süper Lig'de 31 maçta forma şansı bulan Umut attığı 11 golün yanı sıra, 6 asistle takımının önemli isimlerinden birisi olurken, Türkiye Kupası'nda forma giydiği 9 maçta 7 kez fileleri havalandırdı ve bir asist yaparak takımının şampiyonluğunun mimarlarından birisi oldu. Sezon sonunda Umut'un adının karşısında yazan rakamlar, tecrübeli hücum oyuncusunun en etkili sezonunu geçirdiğini kanıtlıyordu. 42 maçta atılan 18 gol ve 7 golde pay sahibi.. Umut kariyerinin altın yılını geçiriyor, Trabzonspor eski günlerine efsanevi antrenörü Şenol Güneş önderliğinde göz kırpıyordu.

TRABZON'DAN TOULOUSE'A..
Şenol Güneş önderliğinde eski günlerine dönmeye çalışan Trabzonspor'da kaptanlık bandını koluna takan Umut Bulut istikrarıyla ve mücadelesiyle takımının başarısında büyük pay sahibi oluyordu. Burak Yılmaz'la birlikte takımının hücum hattında en önemli isimlerinden birisi olan Umut, bordo-mavili forma altında geçirdiği son sezonunda takımının şampiyonluk yarışında aslan payına sahip olan isimlerin başında geldi. Şampiyonluğu son maçta kaçıran Trabzonspor'da ligde 31 maçta forma giyen Umut Bulut bu karşılaşmalarda 13 gol atarken, 8 asist yaptı. Türkiye Kupası'nda forma giydiği 4 maçta 3 gol atan Umut Bulut, milli takım forması altında da 6 karşılaşmada görev yaptı. UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Trabzonspor formasıyla bir maça çıkan tecrübeli forvet bu karşılaşmalarda rakip fileleri havalandıramadı. Trabzon'da geçirdiği son sezonunda istatistik hanesine adının karşısında 44 maçta 16 gol ve 8 asist yazdırmayı başaran Umut, sezon sonunda 3 milyon 794 bin 842 euro transfer bedeli karşılığında Fransa Ligue 1'de mücadele eden Toulouse takımına transfer oldu.

Trabzon'da geride bıraktığı dört sezonun ardından bordo-mavili ekibe para kazandırarak ayrılan Umut Bulut kariyerinin ilk yurtdışı transferinde Fransız ekibi Toulouse'a üç yıllık imza atıyordu. 2011/2sezonunda Ligue 1 ekiplerinden Toulouse'da mücadele eden Umut, ilk yılında gözardı edilmeyecek bir performansa imza attı. Daha çok rotasyonda kullanılan tecrübeli forvet oyuncusu 17'si ilk onbirde olmak üzere toplamda 31 maçta forma giyerken bu karşılaşmalarda 5 gol atabildi. Maç başına yaklaşık 52 dakika sahada kalabilen Umut'un arzu ettiği forma şansını bulduğunu söylemek oldukça zor. Fransa Kupası'nda da bir maçta sahaya çıkan tecrübeli oyuncu bu karşılaşmada da fileleri havalandırma başarısı gösteremedi. Bu sezon Milli takım forması altında beşi geçtiğimiz günlerde oynanılan hazırlık karşılaşmaları olmak üzere toplamda 7 maçta sahaya çıkan Umut Bulut bu karşılaşmalarda iki kez fileleri havalandırdı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.