Nikolov'a dair..

Kristijan Nikolov... Galatasaray altyapısının gözbebeği ve geleceğe dair en çok umut veren, taraftarı en çok heyecanlandıran oyuncusu. Belki de tek heyecanlandıran.. Ancak hepimizin bildiği üzere Türk vatandaşlığına geçmiş olmasına rağmen Federasyon tarafından lisansı verilmiyor. Ve bunun için alt yaş grubundaki takımlarımızda onu kullanamıyoruz. Genç yıldız adayımızı Galatasaray formasıyla ilk kez TÜBAD Turnuvasında izleme fırsatı bulduk ve kısa sürede de olsa potansiyeline dair parıltıları yeniden gördük...

Nikolov'la ilgili olarak daha önce olayın en başından sonuna kadar kronolojik olarak gelişmeleri yazmıştık. Hatırlamak isteyenler buradan okuyabilirler. Yine de kısaca özetlemek gerekirse 3 yıl önce 14 yaşındayken ailesiyle birlikte buraya yerleşen Nikolov en sonunda Türk vatandaşlığı da kazanmasına rağmen hala alt yaş gruplarında düzenlenen liglerde oynatılamıyor. Kolej takımlarında oynasa da lisansını alamaması onun için büyük bir eksiklik. Zira bu gidişle zamanı geldiğinde A takımda da oynatılamayacak herhalde! Neyse dediğimiz gibi detaylara daha önce değinmiştik bugün biraz daha Nikolov'un özellikleri, yetenekleri ve potansiyeli hakkındaki detaylara değineceğiz. Hepsinden önce de hatırlatalım ki Nikolov İtalya'daki hazırlık maçlarından sonra TÜBAD Turnuvası'ndaki 2. ve 3. maçlarda da oynadı. İkinci günkü maçta daha az süre alırken bu maçı 3 sayıyla geçti ancak en son günkü Anadolu Efes maçında 7 dakikaya yakın sahada kaldı ve bu sürede 3/3 şut atarak 8 sayılık bir katkı verdi. (2 üçlük, 1 orta mesafe) Tüm bu şutları atarken kendine duyduğu güven dikkat çekiciydi. Ve sahada fizik olarak abilerine oranla daha küçük dursa da yeteneğiyle parlamayı bildi. Şimdi onu biraz daha yakından tanıyalım...

Nikolov nasıl bir oyuncu? Taraftarımızın kısaca Kris dediği genç yetenek şu an itibariyle 1.86 boyunda... Gelişimini tamamladığında bile max. 1.90 civarında olacağını varsayabiliriz. Pozisyon itibariyle 1 ve 2 numarayı oynayabiliyor. Genellikle onun isminin altına 1 numara ve oyun kurucu tanımları yazılsa da aslında skorer-şutör yönünün güçlü olmasından ötürü gerektiğinde 2 numara gibi kullanılabileceğini de belirtelim. Özellikle Makedon Genç Milli Takımlarıyla daha önce katıldığı turnuvalarda takımının en önemli yıldızı olduğu için sorumluluk onun omuzlarındaydı ve o da hem şutör becerileri hem de potaya gidebilmesiyle birincil sayı opsiyonu olmuştu. Tabi arkadaşları için de pozisyon hazırlayabilen bir isim ancak şu ana kadar onun skorer kimliğinin daha ağır bastığını gördük. Solak bir oyuncu oluşu, fizik yapısı, sahadaki duruşu ve oyunculuk tarzı gibi pek çok noktayla yakın zamanda formamızı giymiş olan Jaka Lakovic'i andırdığını söylemek yanlış olmaz herhalde Kris için... Zaten Lakovic de ilk olarak oynatan guard olmaktan çok atan guard olmayı seven ve yanında topa yön veren 2. bir oyuncu olduğunda verimliliği artan bir isimdi. Potansiyel olarak onun kadar fazla şey vaad ediyor diyebilir miyiz Kris için? Bence diyebiliriz. Belki fazlası da olabilir onu kestirmek kolay değil ama Lakovic kadar bir basketbolcu olsa bile -Jaka'nın iyi zamanlarını düşünürsek- çok önemli ve büyük bir basketbolcu olmuş olacak. 

Nikolov'u bu şekilde tanıtmak mümkün... Tüm bunları anlatmak ve olayı yeniden hatırlatma gereği duyduk çünkü bu konuyla ilgili en son yazışımızın üstünden 2 ayı aşkın zaman geçti ancak Federasyon nezdinde bize hala olumlu bir geri dönüş olmadı. Kulübümüz Burçin Badem önderliğinde bu konuyla ilgileniyor ve çözmeye çalışıyor ama vatandaşı olduğu ülkede hiçbir sebep bulunmaksızın ona çalışma izni vermeyen bir federasyonla bir çözüme ulaşmak kolay olmuyor tabi. Onların bu tavrına da anlam vermek güç. Yine o birtakım kirli hesaplar var işin içinde muhtemelen.. Ancak bu sefer bu değişecek, öyle umuyoruz. Bize ise bu konuda taraftar olarak yeteneğiyle, karakteriyle ve potansiyeliyle bu kadar fazla şey vaad eden bu genç çocuğun destekçisi olmak düşüyor. Hem onu kazanabilmek hem de federasyonun bugüne kadar uyguladığı çifte standartları en açık haliyle gözler önüne serebilmek için... Bu çocuğun hakkını daha fazla yemeyin ve lisansını verin. Ne Galatasaray ne ülke basketbolu daha fazla kaybetmesin. Nikolov için adalet!


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.