ÖZEL | Roberto Mancini ve yardımcıları..

30 Eylül itibariyle teknik direktörlük görevine getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini'yi bildiğiniz gibi resmi açıklamayla birlikte sizlere detaylı bir şekilde tanıtmıştık. Futbolculuk döneminden, teknik adamlık kariyerine ve oyun felsefesine kadar bir çok noktayı değerlendirdiğimiz yazı bir kenara dursun, bu yazıda farklı bir konuya değineceğiz. Roberto Mancini'nin göreve gelmesiyle birlikte sizlerinde bildiği gibi kaleci antrenörümüz Claudio Taffarel dışında yardımcı antrenörler konusunda bir takım değişiklikler yaşandı ve sık sık "Kim bu adamlar?" soruları geliyor. Elimizden geldiğince İtalyan teknik adamın yol arkadaşlığını yapacak kişileri tanıtmak istedik.. 

TUGAY KERİMOĞLU

İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin yardımcılığını yapacak isimlerden birisi efsane oyuncularımızdan birisi olan ve 3 yıl önce altyapıda görev yaptığı dönemde A takımda yaşanan gelişmelerde yardımcı antrenörlük görevine getirilen Tugay Kerimoğlu oldu. Futbolculuk döneminde Galatasaray altyapısından yetişen ve 12 yıl boyunca (87-99) parçalı formayı gururla taşıyan Tugay, kariyerinin son 10 yılını ise Büyük Britanya olarak kabul edilen futbolun doğduğu topraklarda geçirdi. 1999-2001 sezonlarında Glasgow Rangers forması giyen efsanevi oyuncularımızdan Tugay, iki sezonluk İskoçya macerasının ardından İngiliz ekibi Blackburn Rovers'a transfer oldu. 2001 yılında transfer olduğu İngiliz ekibinden 2009 yılında gözyaşları, alkışlar, binlerce Tugay maskesi, "Turkish Delight" lakabıyla ve hepsinden önemlisi taraflı tarafsız tüm İngiliz futbolseverlerin saygı duyduğu bir isim olarak yeşil sahalara veda eden Tugay Kerimoğlu, antrenörlük hayatına da ülkenin en büyük takımlarından Manchester City altyapısında başladı. 2010 yılında Galatasaray'da altyapının başına getirilen Tugay Kerimoğlu, bir yıl geçmeden A takımda yardımcı antrenörlük görevine getirildi. Sezon sonunda ise göreve getirilen Fatih Terim tarafından devre dışı bırakılan Tugay Kerimoğlu, kısa bir süre Blackburn Rovers takımında maç analisti olarak görev yaptı. 43 yaşındaki efsane oyuncumuz, son olarak Şubat ayından itibaren Türkiye Futbol Federasyonu'na bağlı olarak U20 Milli Takım koordinatörü olarak görev yaptı.

ATTILO LOMBARDO
Roberto Mancini'nin göreve gelmesiyle birlikte en çok merak edilen konulardan birisi hiç kuşkusuz yapılacak transferler değil, göreve getirilecek olan yardımcı antrenörler olmuştu. İtalyan teknik adamın kendi ekibinde yer alan Attilo Lombardo, oyunculuk dönemlerinin yanı sıra son dönemlerde antrenörlük kariyerinde de Mancini ile birlikte hareket ediyor. 1983-2002 yılları arasında aktif olarak futbol oynayan 46 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı, antrenörlük hayatına 1998 yılında formasını giydiği Crystal Palace takımında başladı. O dönem hem futbolcu hem menajer olarak görev yapan Lombardo, futbola veda ettikten sonra 2002 yılında Sampdoria altyapısının başına geçti. 4 yıl boyunca burada görev yapan Lombardo, kariyerinde farklı bir deneyim yaşamak istedi ve yardımcı antrenörlük / genç takım sorumluluğunun dışına çıkarak teknik adam olmayı denedi. Bir süre İsviçre ve İtalya'nın alt liglerinde görev yapan Lombardo'nun yolu 2010 yılında Roberto Mancini ile kesişti. 2010 yılında Roberto Mancini'nin ekibinde yer alarak İngiliz devi Manchester City'de yardımcı antrenörlük yapan Lombardo, iki yıllık birlikte çalışmanın ardından Manchester City'nin yedek takımında menajerlik görevini üstlendi. Futbolculuk döneminde orta sahanın sağ kanadında oynayan Lombardo, teknik adamlık kariyerinde de Roberto Mancini'nin savunma merkezli çalışmalarda kullandığı isimlerden birisi olarak görev yapıyor. Manchester City takımında zaman zaman Rezerv takımda oyuncuları izleyen ve savunma merkezli çalışmalarda oyuncularla birlikte antrenmanlarda görev yapan Lombardo, kısa bir süre içerisinde değişmesini beklediğimiz savunma mantalitesinin oyunculara aşılanması konusunda aktif rol oynayacaktır.

FAUSTO SALSANO
İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin bir numaralı yardımcılarından birisi olan Fausto Salsano, çok uzun bir süredir İtalyan menajerle birlikte çalışıyor. 50 yaşındaki deneyimli antrenör, Sampdoria altyapısında futbola başladı ve 21 yıl süren aktif futbolculuk deneyiminde mavi-beyazlı takımın yanı sıra Roma ve Parma gibi önemli takımlarında formasını giydi. 2000 yılında aktif futbol yaşantısına nokta koyan ve Imperia takımında teknik direktörlüğe başlayan Fausto Salsano, kariyerinin yol haritasını çizeceği dönemde Roberto Mancini'nin yardımcısı olarak 2002 yılında Fiorentina'da göreve başladı. Bu noktadan itibaren sürekli olarak Mancini ile birlikte hareket eden Salsano, 2004-2008 yıllarında Inter ve 2010-2013 yılları arasında da Manchester City'de yardımcı antrenör olarak Roberto Mancini'nin yanında yer aldı. Salsano hücum ve taktik ağırlık çalışmalarda İtalyan teknik adamın en güvendiği isimlerin başında gelirken, Manchester City'de karşılaşma öncesi rakiplerinin taktik analizini de yapan isimlerden birisiydi. Salsano tıpkı meslektaşı Lombardo gibi kısa bir süre içerisinde değişmesini beklediğimiz hücum organizasyonları konusunda takımımıza mantalitenin yansıması anlamında aktif rol oynayacak isimlerden birisi olacak. Salsano ayrıca daha önce Inter ve City'de görev yaparken orta sahanın ortasında oynayan oyuncuların hücuma katılmalarını içeren bir takım çalışmalar yapmış, görev yaptığı takımlarda orta saha oyuncularının hücuma ve skora katkısı gözle görülür bir şekilde artmıştı.

IVAN CARMINATI
Hiç kuşkusuz her antrenörün kendisine özel performans uzmanları bulunur. 2 yıl önce Fatih Terim göreve geldiğinde ilk iş Amerikalı performans uzmanı Scott Piri ve ekibiyle çalışmak olmuştu. Roberto Mancini ise göreve gelir gelmez, dünyanın en iyi performans uzmanları arasında gösterilen Ivan Carminati'yi teknik ekibine dahil etti. Roberto Mancini ile ilk olarak 1997-2000 yılları arasında Lazio'da tanışan Ivan Carminati, o döneme damgasını vuran İtalyan ekibinin performans uzmanı iken Mancini takımın yıldız oyuncularından birisi olarak yer alıyordu. Mancini ile ilk tanışması burada gerçekleşen İtalyan performans uzmanı 2001 yılında İngiltere Futbol Federasyonu ile beş yıllık sözleşme imzaladı ve İngiliz milli takımının performans uzmanlığını yaptı. 2005 yılında Roberto Mancini'nin isteğiyle birlikte Inter'de performans uzmanı olarak görev yapmaya başlayan Ivan Carminati, bu süreçten itibaren Mancini'nin teknik ekibinde yer almaya başladı. 2005-2008 yılları arasında İtalyan devi Inter, 2009-2013 tarihleri arasında da İngiliz devi Manchester City'de görev yapan dünyanın en iyi performans uzmanlarından birisi olan Ivan Carminati hiç kuşkusuz gerçekleştirdiği ağır çalışmalar, oyuncuları fiziksel anlamda ciddi anlamda zorlaması nedeniyle oyuncuların çok hoşlanmadığı tipte bir performans uzmanı. Manchester City'de birlikte görev yaptığı Simon Bitcon ile birlikte takıma muazzam bir kondisyon kazandıran Ivan Carminati, oyuncuların performanslarını 90 dakikaya yayma konusunda özel çalışmalar yaptırmasıyla tanınıyor.

FCN BLOG ÖZEL ANALİZİDİR..
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.