Vanessa Ble resmen Galatasaray Odea Bank'ta!

Yeni sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala Galatasaray Odea Bank sürpriz bir transfer hamlesi yaptı ve İspanyol Vanessa Ble ile sözleşme imzaladı. En son olarak İspanya Ligi'nde Gran Canaria forması giyen Fildişi Sahili asıllı genç oyuncu 1.90 boyunda ve 4-5 numara pozisyonlarında görev yapıyor. Yaz transfer döneminde Tarsus Belediyesi'yle prensipte anlaşan ama daha sonra transferi evrak işlerindeki sorunlar yüzünden yatan Vanessa'yla 2 aylık sözleşme imzalayan kulübümüz Sancho Lyttle'ın sakatlık sürecine önlem olarak bu transferi yaptı.

Vanessa Ble 12 Ağustos 1991'de Fildişi Sahilleri'nde dünyaya geldi. Ancak daha sonra İspanya'ya göç ederken basketbola ilk adımlarını da burada attı. Altyapı eğitimini en son olarak formasını giydiği Gran Canaria'da alırken 2009-10 sezonunda profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. İlk 2 sezonunu kiralık olarak başka takımlarda geçiren Vanessa ilk yılında Ibiza Sport Island, ikinci yılında ise Cadi ICG takımlarında geçirip sonrasında takımına döndü. Bu arada İspanya U20 takımıyla Avrupa Şampiyonası maçlarına da çıktı. Canaria'ya döndükten sonra performansında artış gösteren genç oyuncu 2011-12 sezonunda ligde 8.9 sayı - 10.7 ribaund, Eurocup'ta ise 9.3 sayı - 8.7 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Geçen sezonda da yükselişini devam ettirirken İspanya Ligi'nde 38 dakika süre ortalamada 13.8 sayı - 11.5 ribaund gibi istatistikler yakaladı ve genç yaşına rağmen performansıyla dikkat çekti. İspanya milli takımıyla bu yaz Avrupa Şampiyonası'nda oynayacak seviyeye geldiği düşünülse de devşirme oyuncu hakkını Sancho'dan yana kullanan İspanyollar Vanessa'yı dışarıda bırakmıştı.

Vanessa Ble genç yaşına rağmen sağlam fiziği ve yeteneğiyle üst düzey basketbola fena bir başlangıç yapmadı. 4-5 numara pozisyonlarını oynayabilen bir isim. Ancak potaya yakın oynamayı sevdiğini söyleyebiliriz. Sancho kadar şut tehdidi yaratamayabilir belki ama bizim takımımız pota altına topu indirmeyi sevdiği için bu o kadar problem olmaz gibi duruyor. Tabi anlaşmanın 2 aylık olmasını da transferin Sancho'nun uzayan sakatlıktan dönüş sürecinde takımın eksik kalma ihtimaline karşılık bir önlem olarak yorumlayabiliriz. Sancho sağlıklı bir şekilde döndüğünde ise muhtemelen Vanessa'ya güle güle diyeceğiz. Umarım ki zaten kadro olarak zayıfladığımız bu süreçte Vanessa da Sancho'nun yokluğunu bize minumum düzeyde hissettirir ve Ekrem Memnun'un istediği ölçüde bize yardımcı olur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.