TKBL | Galibiyet serisine devam..

TKBL'ye iyi bir başlangıç yapan ve şu ana kadar yoluna kayıpsız devam eden Galatasaray Odeabank ligin 5. haftasında karşılaştığı TED Kolejliler'i de 78-56 mağlup etmeyi başardı. Abdi İpekçi'de oynanan karşılaşmada 2. çeyrekten itibaren farkı açmaya başlayan takımımız rakibi karşısında çok fazla zorlanmadan galibiyeti almayı bildi. Alba Torrens ve Bahar Çağlar 14'er sayıyla ön plana çıkarken Nevriye 13, Kelsey Bone da 12 sayıyla onlara destek oldular. 

Maça pota altında Bahar'ı ve potaya gitmesiyle birlikte Alba'yı kullanarak girdik ve skorda kısa süre içinde öne fırladık. Ancak çeyrek sonuna doğru üretimimiz duraklarken savunmada da rakibi durduramayınca farkı kapattılar ve bu bölüm 17-16 üstünlüğümüzle geçildi. Ancak ikinci çeyrekten itibaren oyuna yeniden ağırlığımızı koyarken Bone'un yine boyalı alandaki etkinliğiyle farkı yine açtık ve ilk yarıyı 38-29 önde kapadık. İkinci yarıdaki üstünlüğümüz de artarak devam etti. Rakibin ekstra 3'lük attığı birkaç pozisyona rağmen oyundaki üstünlüğünü gösteren Sultanlar çeyrek sonunda skoru 57-44'e getirdi. Maçın son çeyreğinde rakibin ekstra atışları artık girmeyince aradaki farkı kapatma şansları kalmadı ve takımımız farkı iyice açarak karşılaşmadan 78-56'lık üstünlükle galip ayrıldı. Maçta bütün çeyreklerde üstünlük kurmayı başardık. Rakibin 9/17 ile bulduğu dış atış isabet oranına rağmen savunma disiplinimizden ve hücumdaki düzenlerden çok sapmadan oynadık. Özellikle uzun rotasyonumuzdan toplamda gelen 43 sayı bizim hücumda yapmak istediklerimizi yapabildiğimize dair önemli bir göstergeydi. Ayrıca Alba'nın bu maçtaki 14 sayısıyla birlikte de sezon içinde şu ana kadar bir performans çizgisi tutturmuş olması bizim adımıza sevindirici. (12.2 ortalama) Tabi geçen sene bizim adımıza kronikleşen ama bu sezon çözebileceğimizi düşündüğümüz dış atış konusunda takımı bir süredir sadece Şebnem çekiyor. (Bu maçta 2/6 üçlük) Başta Zellous olmak üzere şutu olan diğer isimleri devreye sokmamız gerekecek sezonun devamında..

Favori çıktığımız TED Kolejliler maçında kendimizi çok da zorlamadan net bir galibiyet almayı başardık. Fenerbahçe'yle oluşan 2 galibiyetlik farkı da koruyor olmak da güzel tabi. Bu tarz maçları sezon içinde kazaya uğramadan atlatmamızın öneminden zaten bahsetmiştik ve özellikle bu hafta içi başlayacak olan Euroleague maceramızla birlikte de bunu aynen devam ettirebilmemiz şart olacak. Euroleague Women'daki ilk maçımızı Çarşamba günü İspanyol temsilcisi Parfumerias Avenida'ya karşı Abdi İpekçi'de oynayacağız ve orada da amaç, galibiyetle başlamak olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.