TKBL | Beşiktaş da nasibini aldı!

Kayıpsız gittiği TKBL'nin 12. haftasında evinde Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray Odeabank rakibini 75-42'lik skorla mağlup etti. İlk periyottan itibaren oyuna ağırlığını koyup rakibi karşısında kalite farkını çok net bir biçimde hissettiren takımımız böylece farklı galibiyetler serisine bir maç daha eklemiş oldu. Beşiktaş karşısında Alba Torrens 16 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken Sancho da 13 sayıyla çift hanelere çıkan bir diğer ismimiz oldu. 

Maça sert savunmasıyla giriş yapan Galatasaray Odeabank ilk çeyrekten işi sıkı tutmaya baktı. Rakibini 11 sayıda sınırlayan takımımız hücumda ise topu istediği gibi dolaştırma şansı bulup farklı oyuncularından sayı buldu ve ilk çeyreği 21-11 önde kapadı. İkinci periyotta da bu üstünlük sürerken kenardan gelen oyuncular da skora katkı vermeye devam edince fark açıldı ve devreye 38-22 önde girdik. Üçüncü çeyrek maçı tamamen bitirdiğimiz bölüm oldu. İyi savunmanın yanında hücumda da Alba önderliğinde sayı bulmakta zorlanmayan ve organize bir görüntü çizen Sultanlar bu bölümü de 62-33'le önde geçti. Maçın final periyodunda ilk 5 oyuncularımız dinlenirken daha çok kenardan gelenler sahne aldı ve hepsi de istatistiksel anlamda katkıda bulundu. Tam bir takım görüntüsü çizdiğimiz bu karşılaşmanın sonunda da 75-42'lik bir galibiyet aldık. Beşiktaş zaten bize rakip olacak seviyede bir takım değil. Ancak biz yine de oyun içi ciddiyetimizle beraber farkı sürekli açarak oynadık ve bu sezon bir başka rakibimize daha farklı tarife uygulamış olduk. Savunmamız yine iş başında olurken rakibi 42 sayıda tutmak şüphesiz ki önemliydi. Ancak daha da önemli diyebileceğimiz şey hücumda topu çok iyi paylaşmamız oldu. Forma giyen bütün oyuncularımız sayı bulurken ayrıca Şebnem hariç hepsi de en azından 1 asist yaptılar. Son birkaç maçta Sancho'nun da gelmiş olmasının etkisiyle hücumda yeniden artan bir performans gösteriyoruz. Bu maçta Alba 16, Sancho da 13 sayısıyla en çok skor katkısı yapan isimler oldular. Tekrardan belirtmek gerekiyor ki top dolaşımının artması, set tempomuzun yükselmesi ve Sancho Lyttle gibi bir hücum silahının da eklenmesiyle hücum kapasitemizde bir artış var. Bu sezonun geri kalanı için oldukça önemli olacak. 

Kazanmayı beklediğimiz ve yine rahat kazandığımız bir 'derbi'yi geride bıraktık. Böylece ligdeki galibiyet derecemiz de 12-0 oldu. Hala en yakın rakiplerimizle olan 2 galibiyetlik farkı koruyoruz ve bunu devam ettirerek play-off'larda saha avantajını ele almak için normal sezonu lider bitirmek bizim için çok önemli. Bu anlamda sezonun en kritik maçlarından birine de haftaya Fenerbahçe deplasmanında çıkacağız. Oradan da alınacak bir galibiyet, sezonun yarısında olmamıza rağmen ligdeki liderlik yarışını fiilen bitirebilir. Çünkü en ciddi rakibimizle farkı 3 galibiyete çıkarmış olacağız. Kaldı ki hem Fenerbahçe, hem Kayseri KASKİ hem de İstanbul Üniversitesi ikinci yarıda bizim evimize gelecekler. Bu da büyük bir avantaj demek.. Dolayısıyla önümüzdeki hafta oynayacağımız derbi sezonun bizim adımıza final maçlarından biri olabilir. Tabi kazanılırsa...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.