Roberto Mancini: Yüreğinizle oynarken aklınızı kullanmalısınız..

Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finalin rövanş maçında Bursaspor'a deplasmanda konuk olan Galatasaray, rakibi karşısında ilk yarım saatte 2-0 geriye düşmesine rağmen büyük takım reaksiyonu göstererek sahadan 2-5 gibi farklı bir galibiyetle ayrıldı ve adını finale yazdırdı. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Roberto Mancini, takım halinde bu galibiyeti hak ettiklerini ve gösterdikleri reaksiyonun gelecek adına önemli olduğuna dikkat çekti. İtalyan teknik adam ayrıca takımın dizilişine istinaden yaptığı değişiklikleri eleştiren insanların kendisini anlayıp - anlamadığını umursamadığını dile getirirken, basın toplantısının tamamı şu şekildeydi..

"Yaptığımız bazı hatalardan dolayı kalemizde 2 gol gördük. İlk yarı biterken attığımız gol maçı döndürdü ve ikinci yarıda birçok gol atıp, güzel bir galibiyetle turu atladık.

Futbol gerçekten enteresan bir oyun. Benim Inter’deki ilk sezonuma bakarsanız, beraberlikler aldığımı görürsünüz. O zaman da çok iyi oynuyorduk ama bir şekilde olmuyordu. Sonuçta üç aydır deplasmanda galip gelemeyen bir Galatasaray vardı, baktığınızda bu da enteresan bir durum. Ama burada birçok hatalar olmuş olabilir. Bazı hatalar sonucunda bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Diğer taraftan lige bakıldığında şampiyonluğu hak eden bir Fenerbahçe var.

Futbolun garipliği aslında bu sorunun içinde de gizli. Sahada iki ya da üç forvetle yer aldığımız zaman golleri bulamadık ve galip gelemedik ama tek forvet oynadığımız zaman böyle bir galibiyet geldi. Aslında burada futbolun temel kuralı olan hareketlilik ortaya çıkıyor. Sahadaki oyuncuların -nasıl ikinci yarı yaptıysak- hareketli olmaları gerekiyor. Çünkü hareketli olduğunuzda forvetsiz oynasanız da güzel sonuç alabilirsiniz.

Oyun 2-0'a gelene kadar rakibimize karşı gayet iyi oynadık ancak 3-4 tane final pasında hata yaptık. Belki o hataları yapmasak çok farklı bir sonuç olacaktı. Geriye düşünce müdahale gerekiyordu. Sabri’yi kanat anlamında ileri attım. Sabri çabuk bir oyuncu, yapacağı koşular olduğu için böyle bir değişiklik yaptık. Sonra güzel de bir sonuç geldi.

Futbolda duyguların ön plana çıkmasını anlıyorum ama kafanızı da kullanmanız gerekiyor. Yüreğiniz sıcak olmalı, ortaya koymalısınız ama bunu yaparken sakinliğinizi de korumalısınız. Bugün 2-0 geriye düştük ama ne zaman ilk yarının sonunda golü bulduk, orada bir reaksiyon gösterdik. O gol bize, galibiyetin geleceğine inandırdı.

İlk yarıda 2 gol yedik ve tur atlamak için 3 gol atmamız gerekiyordu. Futbolcularımı sizlerin aracılığı bir kere daha tebrik ediyorum. Bu galibiyeti hak ettiler. Takım olarak galibiyeti hak ettik. Bu maç, kariyerimdeki en önemli maçlar arasına girecektir."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.