Ergin Ataman: "Cuma günü bir final oynayacağız."

Ligde finale kalabilme anlamında stratejik önemi oldukça büyük olan yarı final serisi 3. maçında Banvit'i 76-71 yenen Galatasaray Liv Hospital'da, koç Ergin Ataman maçın içinde öne çıkan noktalara değindi. Hücumda uzunlardan istedikleri verimi alamadıklarını belirten koç, son bölümde kısalara verdikleri sorumlulukla galibiyeti aldıklarını ve Cuma günkü maçın bir final niteliğinde olacağını belirtti: 

"Serinin en kritik maçına üst düzey mücadelemizle çıktık. Bu akşam tribündeki taraftarlarımız bizim için itici bir güç oluşturdu. İyi basketbol oynayamadık, istatistikler bunu gösteriyor. İki sayılık atış yüzdemiz 17/44, bunu kanıtlar nitelikteydi. Kaçan atışların çoğu pota altındandı. Dış atışlarda doğru tercihler yaptık. Savunmamızın belli bir seviyenin üstünde olduğunu düşünüyorum. İlk devre Alade Aminu’ya çok alan bıraktık. Devrede soyunma odasında bunu konuştuk. İkinci yarı bu alanda daha dikkatli olduk. Hücumda Banvit’in yaptığı değişmeli adam savunmasına karşı boyalı alanı kullanmaya çalıştık. Adam değiştikten sonra uzun oyuncularımızla kalan Banvit kısaları inanılmaz bir sertlik uyguluyor. Bunlar da oyuncularımızı hataya zorluyor. Biz de mecburen dış adamlara bağlı bir hücum sistemi geliştirdik maç sonunda; Arroyo, Sinan ve Markoishvili ile. Son bölümde de Arroyo eşleştiği uzunlara karşı etkili oldu ve kazandık. Seri sadece 2-1 oldu. Cuma günü final öncesi final karşılaşması oynayacağımızı ümit ediyorum."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.