David Hawkins Davası Sonuçlandı

2012-13 sezonunda kadromuzda yer alan ve takımın lideri konumunda bulunan ancak sezonun yarısına gelindiğinde kendisiyle ilgili kokain skandalı patlak veren David Hawkins'le ilgili dava kararı FIBA tarafından açıklandı. O dönemde David Hawkins'in A numunesinde keyif verici madde olan kokaine rastlanmıştı. Bunu reddeden eski oyuncumuz, B numunesini talep etmişti. Ancak David Hawkins'in B numunesinde de sonuç değişmemişti. Bunun üzerine kulübümüz tarafından David Hawkins'e dava açılırken, bu davanın sonucu ise bu akşam belli oldu.

FIBA tarafından açıklanan detaylı karara göre eski oyuncumuz David Hawkins'in, kulübümüze 424,603.18 dolar+faizi tutarında tazminat ödemesine kanaat getirildi. Hawkins için Beşiktaş'a o sezonun başında 500 bin dolar buy-out ödeyip kendisiyle de 3 yıllık sözleşme imzalamıştık. Bu 3 yıllık sözleşme basketbol matematiğiyle toplam 31.5 aya karşılık geldi. Hawkins ise en son oynadığı maç göz önüne alındığında toplam 4.75 ay boyunca formamızı giydi, ancak bu olay ortaya çıkığı günden sonra forma giyemediği için 31.5 aydan geri kalan sürelerde kulübümüzün mağdur olduğuna karar verildi. Ve 500 bin dolarlık buy-out'un 4.75 aylık kısmı hariç kalan 424 bin dolarının %5'lik faiziyle birlikte tazminat olarak kulübümüze ödenmesi kararlaştırıldı. Bunun yanında o dönemde Hawkins'in alacağı olarak kalan 281,666.00 doların da %5'lik faiziyle birlikte oyuncuya ödenmesi kararlaştırıldı. Ek olarak ise Hawkins'in dava masrafı olarak kulübümüze yaklaşık 3 bin Euro daha ödenmesine hüküm verildi. Tüm bunların toplama çıkarması yapıldığında ise net olarak 150 bin dolar civarında bir tazminat alacağımız ortaya çıkıyor.

O sezonda özellikle Domercant'in sakatlığının ciddileşmesi sonrası takımımız sıkıntı günler yaşamış, ancak Arroyo'nun takıma gelişiyle birlikte Carlos-Hawkins ikilisi etrafına bir yapı kurulması planlanmıştı. Fakat Arroyo'nun gelişinin üstünden 4-5 maçlık dönem geçmişken Hawkins'in patlak veren keyif verici madde olayından ötürü bu plan da çok uzun süre geçerlilikte kalamamıştı. Kısa bir süre sonra Markoishvili hamlesiyle özellikle ligde işleri yerine oturtma şansı bulsak da o dönemde art arda oynanan kritik Eurocup maçlarında aldığımız birkaç mağlubiyetle Avrupa defterini kapatmıştık. Şimdi ise, spor hukuku açısından ortalama diyebileceğimiz bir zamanın ardından yaklaşık 150 bin dolar tazminat alacağız. Bundan daha iyisini yapabilir miydik? Bu tartışmaya açık. Çünkü Hawkins sonrası onun yerine aldığımız Markoishvili'ye de 1.5 sezon için 500 bin Euro ödediğimizi hatırlıyoruz. Bu gibi durumlar öne sürülerek en azından Hawkins'in kendi alacaklarını almaması sağlanabilir miydi? Bu akıllara geliyor. Bu konuda önümüzde çok fazla örnek bulunmadığı için net konuşmak da mümkün değil tabi. Ancak bu konu üzerinden güncele döndüğümüzde Cenk'e verilmesi planlanan paranın büyük oranda elde kalacak olması + 150 bin dolarlık bu eklemeyle birlikte yapılması düşünülen pivot transferi için çok büyük olmasa da hatırı sayılır derecede bir ek kaynak yarattığımızı söyleyebiliriz. Bari bunu doğru kullanalım da Hawkins olayının bir hayrını görelim diyoruz. Üzerinden aylar geçmiş olsa da..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.