Akrites Turnuvası'nda Şampiyon Galatasaray FXTCR!

Akrites Turnuvası'na katılmak için 3 gün önce Yunanistan'a giden erkek voleybol takımımız, bu hazırlık turnuvası kapsamında 3 günde 3 maç oynadı ve rakiplerine karşı galip gelerek turnuvanın şampiyonluğuna ulaştı. Sezon hedeflerine emin adımlarla hazırlanan takımımızın oynadığı maçlar şu şekilde oldu;1. GÜN

PAOK 2-3 Galatasaray FXTCR

PAOK taraftarının yoğun baskıları altında mücadele eden takımımız ilk teknik molaya 8-6 üstünlük ile girdi. Moladan sonra toparlanan Yunan temsilcisi ikinci teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardı. Servis karşılamada gardı düşen takımımız ilk seti 25-22 kaybetti ve geriye düştü.

İkinci sette yine teknik molaya önde giren taraf olsak da, devamını getiremeyerek ikinci teknik molada gerideydik ve ikinci seti de kaybederek maçın psikolojik avantajını rakibimize bıraktık.

Etkili servislerine üçüncü sette de devam eden PAOK karşısında, takımımız maçı bırakmadı. Uzayan seti 26 – 24 kazanarak, Galatasaray FXTCR maçtaki şansını devam ettirdi. Zorlu geçen dördüncü seti de 25 – 22 alarak, durumu 2 – 2 yaptık.

Galatasaray FXTCR başarılı bir geri dönüşle, tie-break setini 15 – 6 maçı 3 – 2 kazanarak, Akrites Turnuvası’nın ilk gününü galibiyetle kapattı.
 
 2. GÜN

Galatasaray FXTCR 3-1 Ethnikos Alexandroupolis

Turnuvanın ilk gününde PAOK'u güzel bir geri dönüşle 3-2 mağlup eden takımımız ikinci gün ev sahibi Ethnikos ile karşı karşıya geldi. Etkili bir oyunla ilk seti 25-21 kazanan takımımız ikinci sete de etkili girdi. İkinci teknik molaya 16-14 giren takımımız hakemin tartışmalı kararları ile hazırlık mücade-lelerine yakışmayacak şekilde gerginlik yarattı ve bundan olumsuz etkilenen Filenin Aslanları bu seti 18-25 kaybetti.

Üçüncü sete iyi başlayan takımımız setin ikinci bölümünde geriye düşse de mücadeleye devam etti ve uzayan seti 29-27 kazanmayı bildi ve setlerde 2-1 öne geçti.

Galatasarat FXTCR dördüncü sete genç oyuncularla başladı. Setin ortalarında geriye düştük (12 – 17) ve Ethnikos  bir süre setteki üstünlüğünü korudu. Ancak maçı bırakmadık. Galatasaray FXTCR dördüncü seti, 19 – 24’den çevirerek, 30 –28 kazandı.

3. GÜN

Galatasaray FXTCR 3-2 Lukoil Burgaz

İlk iki günü galibiyetle kapatan takımımız şampiyonluk için turnuvanın son gününde Bulgar ekibi Lukoil Burgaz ile karşılaştı.

Turnuvanın ilk iki gününde PAOK’u 3 – 2 ve ev sahibi Ethnikos Alexandroupolis’i 3-1 yenen Galatasaray FXTCR, maça çok iyi başlayamadı.

Birinci setin ikinci teknik molasına 14 – 16 geride girdik. Setin son bölümünde beraberliği yakalasak da (19 – 19), avantajı koruyamadık ve ilk seti 19-25 kaybettik. Galatasaray FXTCR, ikinci setin ortalarında temposunu toparladı. LUKOIL açtığımız dört sayılık farkı kapattı (22 – 18; 22 – 22). Seti bırakmadık ve 25 – 23 kazadık. Böylece setlerde durum 1 – 1 oldu. Üçüncü sette Bulgar ekip oyuna hakim oldu. Seti 25 – 15 kaybederek, 1 – 2 geriye düştük.

Sert mücadeleyle geçen dördüncü seti 25 – 22 kazanarak, setlere tekrar beraberlik getirdi (2 – 2).

Tie-break setine de saha değişimine 8-7 önde giren Galatasaray FXTCR, seti 16 – 14 kazanarak, 3-2’lik galibiyeti buldu.

Galatasaray FXTCR bu sonuçla, Akrites Turnuvası’nın şampiyonu oldu.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.